За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 827
  • 865
  •   1
Отговори
# 810
  • Пловдив
Моите са без режим, единият им сън е бил на плажа, вечер според зависи и в количката са заспивали и до бунгалата, докато се приберем са изкарвали будни. На морето със сигурност една идея по-рано заспиваха вечер.

# 811
Имам въпрос за бебчета на около 4 месеца...   На колко дремки са и долу горе ориентировъчно режима им какъв е за хранене и спане?

Напълно излишно е да има режим на тази възраст - той бързо ще трябва да се промени. Нека да спи, когато му се спи и това е. Иначе е само стрес за режима и това е напълно излишно

Донякъде е така, но ако вечер искам да я сложа в 21ч за нощен сън как ще стане, ако й се е доспало и съм я оставила да дремне около 20ч. Трябва да я сложа по -късно а това не ми е вариант, защото пък ще огладнее преди къпането/миенето....

# 812
Дами, помощ
Беба е на 11 дни. Онзи ден към 20 часа се събуди и не заспа чак до 2 часа след полунощ. Плачеше неутешимо каквото и да правим. Единствено шишето с млякото я успокояваше. След известно време мляскане на шишето и се онася за минута две и пак се събужда. Бибата не можеше да я залъже. Дали са колики? Вчера беше същото но поне заспа след 2 часа. Коремчето не е твърдо, не пръцка, не й къркори.  Свива юмручета, а краката й шават не седат само свити. Колики ли са или нещо друго?

# 813
Донякъде е така, но ако вечер искам да я сложа в 21ч за нощен сън как ще стане, ако й се е доспало и съм я оставила да дремне около 20ч. Трябва да я сложа по -късно а това не ми е вариант, защото пък ще огладнее преди къпането/миенето....

Моите двамата последната им дрямка беше в 18 ч., обикновено не повече от 15-30 минути. Ако я пропуснеха, не им давах да спят, а ако видех, че няма да издържат до 21ч. ги хранех и слагах да спят по-рано.

Като цяло спазвах прозорците на будуване и планирах храненията около тях. От там нататък сами си наместиха режима.

# 814
Само вечер ли е така?

Дами, помощ
Беба е на 11 дни. Онзи ден към 20 часа се събуди и не заспа чак до 2 часа след полунощ. Плачеше неутешимо каквото и да правим. Единствено шишето с млякото я успокояваше. След известно време мляскане на шишето и се онася за минута две и пак се събужда. Бибата не можеше да я залъже. Дали са колики? Вчера беше същото но поне заспа след 2 часа. Коремчето не е твърдо, не пръцка, не й къркори.  Свива юмручета, а краката й шават не седат само свити. Колики ли са или нещо друго?

# 815
Мажете ли с нещо лицето им за бебето акне?
Девойката ви е на месец и от около седмица е доста изразено. Кожата на лицето и е леко грапава.

# 816
Така е вече 2 вечери

Само вечер ли е така?

Дами, помощ

# 817
Само вечер ли е така?

Дами, помощ

Звучи като purple crying. Може и да е от преумора или превъзбуждане.

# 818
  • UK
Мажете ли с нещо лицето им за бебето акне?
Девойката ви е на месец и от около седмица е доста изразено. Кожата на лицето и е леко грапава.

Няма нужда да се маже с нищо. Преминава след 2-3 месец.

# 819
Здравейте, имам бебе на 16 дни и днес забелязах появата на това обривче, като има и единични пъпчици по лицето. Дали е бебешко акне или да се обърна към педиатъра, ако нещо по-сериозно?!?

# 820
  • Пловдив
Прилича ми на атопично петно /поне при нас така беше, нямам снимка от началото. Тук е вече, след третиране и започване да завяхва. Ползвали сме мазило, без кортикостероид, предписано от дерматоложката.

# 821
Абсолютно. Имате ли вече изградена вечерна рутина? Бебето се нуждае от сигнали, които да му дават яснота какво следва. Така се чувства по-спокойно и нещата си вървят. Имало ли е много хора покрай вас в тези дни, нещо необичайно. Осигурете й спокойствие, говорете и гушкайте Simple Smile

Само вечер ли е така?

Дами, помощ

Звучи като purple crying. Може и да е от преумора или превъзбуждане.

# 822
Прилича ми на атопично петно /поне при нас така беше, нямам снимка от началото. Тук е вече, след третиране и започване да завяхва. Ползвали сме мазило, без кортикостероид, предписано от дерматоложката.

Така червено ли беше в началото и като на ситни пъпчици? За колко време мина на вашето дете? Ако сте от София, може ли препоръка за дерматолог? Той е само на 16 дни и хич не ми се иска да го разхождам по болниците Frowning1

# 823
  • Пловдив
Пиша ви на лично, не съм от София.

# 824
Чудехме се за зелената серия на А дерма преди няколко страници, та сега ми попадна брошурката от родилното: по лекота се нареждат: мляко (за умерена сухота) , крем (за средно суха) и балсам за тежка сухота.💚

Общи условия

Активация на акаунт