За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 827
  • 865
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте,

Нова майка съм от 5 дни и имам въпрос относно позицията за съм. Знам, че е най-добре новороденото да спи по гръб, с глава завъртяна настрани и евентуално леко повдигнат матрак. Забелязвам, че като поставя главата на малкия на една страна той успява да си я върти и понякога се задържа за малко в средно положение преди да я завърти отново настрани. Въпросът ми е как да го огранича, за да не повърне в този момент и да се задави или не трябва да се притеснявам? Благодаря предварително!

# 826
Няма нужда нищо да ограничавате или да въртите. Сложете бебето по гръб, то само ще си завърти главичката. Или може да я въртите, като редувате на коя страна е завъртяно, за да не спи само на едната страна. Ако тръгне да повръща, само ще си завърти главичката, няма страшно. Моето бебе колко е повръщало и всеки път си завърта главичката само. Така че не се притеснявайте за това.

# 827
  • Пловдив
Второто ми дете нито възглавница с дупка, нито нагласа от моя страна стопираше да я държи наляво. Като поотрасна и започна сам да се върти формата на главата се оправи.

# 828
1-ви вариант, за да не Ви е страх при повръщането - антирефлуксна възглавница.
2-ри вариант, за да не Ви е страх и да не се върти - опряно в страницата на леглото, навито на руло одеялце и съответно опряно по гърба на бебенцето.
И не напоследно място - не се притеснявяйте. 🌞

Здравейте,

Нова майка съм от 5 дни и имам въпрос относно позицията за съм. Знам, че е най-добре новороденото да спи по гръб, с глава завъртяна настрани и евентуално леко повдигнат матрак. Забелязвам, че като поставя главата на малкия на една страна той успява да си я върти и понякога се задържа за малко в средно положение преди да я завърти отново настрани. Въпросът ми е как да го огранича, за да не повърне в този момент и да се задави или не трябва да се притеснявам? Благодаря предварително!

# 829
Здравейте, много ще се радвам на съвет от по- опитните. Бебока е на три месеца и от два дни е доста топличък на допир и със зачервени бузки. Мерим температура на челото от 37.4 до 38. Под мишницата най- много 37.4. Спи малко повече и е по- раздразнителен, но все още има колики та не знам дали не е от тях. Та въпросът ми е какво може да е - болничък ли е или е прегрял или възможно ли е просто да му е топло. В стаята е 23 градуса. През деня е облечен с гащеризонче, вечер върху него тог 1 чувалче с ръцете вътре повит. Тази нощ след четене в интернет спа с къс ръкав и отгоре чувалчето пак с ръцете вътре, но промяна няма. Ще се радвам на мнения и съвети🤗

# 830
Има си температура. Не е от дрехите и топлината в стаята. Били ли сте скоро ваксина?

# 831
Благодаря, не. Ваксините ни са след седмица. Може ли съвет как да процедирам. Да следим температурата и чак след 38.5 даваме Панадол, нали така, нищо че вече втори ден е с температура? Другата седмица ще отидем при педиатър да го прегледат
Има си температура. Не е от дрехите и топлината в стаята. Били ли сте скоро ваксина?

# 832
Отидете на лекар

# 833
Да, още утре идете на лекар. Аз Панадол съм давала като мине 38. Нека лекар да си каже. Не е нормално 2 дни да поддържа температура. Иначе има вирусна шарка, която 3 дни с Т и на следващия ден избиват пъпките.

# 834
Здравейте, бебето ми е на 19 дни и от 2 дни е с колики, има газове и почти не спи през деня от свиване и плач. Започнах да давам от днес Еспомизан Л, като сега прочетох из форума, че запичат. Давам и Колийф, които също имали този ефект на запичане при някои бебета. Знаете ли за капки за колики и газове, които нямат този запичащ ефект?
Бебето е само на кърма! Благодаря.

# 835
На нас също само на кърма ни помага Абоколикен. Не запича със сигурност. Ходи си редовно. Да чукам на дърво, от както си й го давам редовно, колики не сме имали. Има газчета, но не са болезнени. Между другото отначало упорито вярвах, че на кърма няма нужда от капки защото не може да има колики 🙈Еспумизан категорично НЕ. Колкото хора съм питала, при всички е имало запек.
Здравейте, бебето ми е на 19 дни и от 2 дни е с колики, има газове и почти не спи през деня от свиване и плач. Започнах да давам от днес Еспомизан Л, като сега прочетох из форума, че запичат. Давам и Колийф, които също имали този ефект на запичане при някои бебета. Знаете ли за капки за колики и газове, които нямат този запичащ ефект?
Бебето е само на кърма! Благодаря.

# 836
Тези със симетикон запичат.

# 837
Основно капките за колики са 2 вида. Едните с лактаза - Абоколикен, Колийф, Био Амика и др. Другите със симетикон - Еспумизан, Инфакол за пример и са със запичащ ефект най-често. На нас помогна единствено Абоколикен (ползвахме тези с лайка), никога не е запичан или да е с диария от тях. Спряхме ги на 4м и половина и мина само на едно изхождане дневно, но не го мъчат газове или коремчето, изхожда се нормално.

# 838
Съгласна съм за това със симетикона, НО! на моето дете лефакса му действа супер. Даже по някое време комбинацията лефакс + омнибиотик панда го докара до там, че да се изхожда почти след всяко ядене (а той яде около 10 пъти за 24ч). Моя мъник е изцяло на АМ.
Общо взето ще сте на проба грешка Sweat Smile

А по темата с високата Т моето педи също е казало над 38 градуса панадол и ако не падне трябва на лекар.

# 839
Да не пропуснем и третия вид съставки против колики: копър и анасон. В Абоколикен има копър, който също помага. Иначе чиста лактаза взимахме на Био амика, ами имаше по слаб ефект. Санколик пък са само с копър и анасон. Комбинирам ги понякога с Абоколикен. Също помагат.  Някак си тези съставки облекчават храносмилателната система и отделянето на газчета. Лактазата предотвратява образуване на газове от лактозата, но понякога затрудненията в храносмилателната система не са само заради нея.🤗

Общи условия

Активация на акаунт