За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 847
  • 865
  •   1
Отговори
# 840
Ние също бяхме на Абоколикен, коликите значително намаляха и изхожданията му бяха съвсем нормални.

# 841
Благодаря ви! Отивам за Абоколикен. Не мога да го гледам как се мъчи, миличкия.

# 842
Аз от Абоколикен не видях ефект. Давах Санколик. Поне са по-натурални.

# 843
При моето бебе никакви капки не са го запичали ,така че не е задължително. Още повече,щом е изцяло на кърма.

# 844
  • София
Прилича ми на атопично петно /поне при нас така беше, нямам снимка от началото. Тук е вече, след третиране и започване да завяхва. Ползвали сме мазило, без кортикостероид, предписано от дерматоложката.

Точно на атопично петно ми прилича и на мен.

# 845
  • Бургас
Драмата с коликите е на принципа проба грешка.При мен също комбинацията  Лефакс + омнибиотик Панда и не ми е бил запечен баткото.Общото взето докато намериш какво работи за теб и те коликите са минали.

# 846
Повечето лекове за колики са си плацебо за плача.

# 847
Повечето казват, че са за успокоение на майката и наистина на свой гръб като го изпитах видях, че е така Smile Имаше си колики детето, със сигурност не е изпадал в някакви тежки кризи след приема на тази комбинация, поне съдейки по плача му, но не е било нещо уау - давам му и няма колики повече. Като почнат зъбките не знам. Ще трябва да взимам нещо аз за успокоение, че на детето едва ли нещо ще му помогне Smiley

# 848
Ние като говорихме с личната му за коликите - защото още от родилното си излезе с тях, ни даде мостри на каквото имат в кабинета и каза "пробвайте, а каквото помогне". В началото нищо не помогна, ставаше червен, плач, коремчето му като заря и гърчене от 00 до 5ч. Шегувахме се, че са с работно време. От Абоколикена видяхме успокоение, но да, не е като да дадеш 5 капки и да не гъкне повече. И Омнибиотик ползваме, та не знам от тях ли, или просто си му отминаха до 40я ден.
Иначе ефект имаше от торбичка с гроздови семки. Бях взела от ДМ, защото ми се струваше по-малка и лекичка от черешови костилки, та от нея се поуспокояваше като го хванат. Самият плач му се успокояваше и като го люшкам с приклякане и шъшкане, та все още като плаче и като приклякам ритмично с него на ръце го успокоява или просто движението нагоре-надолу. Наподобяващо да седнеш на топка докато го държиш и нагоре-надолу лекичко.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/babylove-vazglavnichka-s-grozdov … 058172462757.html

# 849
Повечето казват, че са за успокоение на майката и наистина на свой гръб като го изпитах видях, че е така Smile Имаше си колики детето, със сигурност не е изпадал в някакви тежки кризи след приема на тази комбинация, поне съдейки по плача му, но не е било нещо уау - давам му и няма колики повече. Като почнат зъбките не знам. Ще трябва да взимам нещо аз за успокоение, че на детето едва ли нещо ще му помогне Smiley

За зъбките има ибупрофен, който реално действа, защото е болкоуспокояващо. Не може да се сравнява с "лекове" за неясната "диагноза" колики.

# 850
Здравейте, бебето ми е на 5 месеца и половина. Започнахме да го захранваме преди около 3 седмици, първите 2 седмици всичко беше наред. Но последната седмица стомахчето му нещо се разстрои и започна да се изхожда на всяко хранене рядко и диарично, с много слуз. Няма температура, няма и видим дискомфорт, освен напъването, усмихнат и жизнен е. Посетихме двама гастроентеролози, но като цяло засега само му предписват пробиотици и прахчета, които вече 7 дни никакъв ефект нямат. Пуснаха уж и обикновена микробиология пак нищо не излезе. Искам да му помогна някак и да разбера от какво е тази промяна, преди това се изхождаше по веднъж на 24 часа. Има ли някой с подобен опит и от какво може да е? Захранен е само с тиквичка, пащърнак и картоф, най-безвредните възможни. Аз спрях кърменето от седмица, за да съм сигурна, че не е нещо което аз съм яла.

# 851
Тиквичката и пащърнака е възможно да са го разхлабили. Преустановете временно или изберете запичащи продукти. Много е важно да се редуват разхлабващ и запичащ. Не давайте сокове.

Здравейте, бебето ми е на 5 месеца и половина. Започнахме да го захранваме преди около 3 седмици, първите 2 седмици всичко беше наред. Но последната седмица стомахчето му нещо се разстрои и започна да се изхожда на всяко хранене рядко и диарично, с много слуз. Няма температура, няма и видим дискомфорт, освен напъването, усмихнат и жизнен е. Посетихме двама гастроентеролози, но като цяло засега само му предписват пробиотици и прахчета, които вече 7 дни никакъв ефект нямат. Пуснаха уж и обикновена микробиология пак нищо не излезе. Искам да му помогна някак и да разбера от какво е тази промяна, преди това се изхождаше по веднъж на 24 часа. Има ли някой с подобен опит и от какво може да е? Захранен е само с тиквичка, пащърнак и картоф, най-безвредните възможни. Аз спрях кърменето от седмица, за да съм сигурна, че не е нещо което аз съм яла.

# 852
Благодаря Ви, и аз отначало помислих, че е заради това, че съм му давала 2 седмици само разхлабващи храни, беше само на тиквички и пащърнак (заради ваксини не включвах нови зеленчуци), после влючих и картоф. Но отначало си беше доста запечен, а и вече от една седмица не му ги давам, основно е на картоф и пак няма оправяне и се зачудих колко време трябва да мине, че да се оправи стомаха му, ако е само от това, че е ял разхлабващи храни. Все си мислех, че ако е от тях досега трябва да се е оправил. Сокове не давам.

# 853
Здравейте. Дъщеря ми постепенно няколко вечери започна да отказва млякото и съответно напълно го премахнахме. Обаче от време на време се буди между 2-4 през нощта да иска мляко. Имала ли е някоя мама подобен “проблем” така да го наречем? На година и почти 4 месеца е.

# 854
Мами, Еспумизана запече бебето, както и предполагах, но не очаквах, че от 2 приема по 15 капки ще го запече. Той е на 20 дни и какво мога да направя ако и утре не се изходи? Последното му изхождане беше в 4 тази нощ. До приема на Еспумизана се изхождаше по 4-5 пъти за 24 ч.

Общи условия

Активация на акаунт