Студенти в Нидерландия - 26

• 43 196
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не е задължителна холандската сметка, да. Но пък с нея върви карта и в случай на проблеми с българската карта, ще може да плаща с холандската.
Моята толкова свикна с картата на Рабо, че онзи ден и тук платила с нея Grinning

# 16
  • Бургас
Моят студент се ослушваше за холандска банкова сметка и първата година нямаше, ама като си купи скутер и трябваше да плаща застраховката с директно теглене и се наложи да си направи спешно, та по-добре е да има
Кога ставаше ясно каква такса трябва да плащаме за следващата година, през август ли

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 17:13 от bur02

# 17
Таксата за учебната 2025/26 година е в размер на €2,601.

# 18
Като чета в кандидатстудентска тема какви са таксите за платено в България, нидерландската е идеална. Компютърни науки в СУ 12 503 лв.
Причината била някаква нова наредба.

# 19
  • Пловдив
Благодарности и от мен за всички участници в темата.
Моят син предпочете да отвори холандска сметка в Револют. Оказа се, че има разлика дали в БГ или. в НЛ я правиш,защото IBAN- ът му е холандски.

# 20
  • София
Все още има места, където не може да се плати с българска карта, дори с Револют (от България).
Например последния път преди два месеца, една вендинг машина ми отказа. Пералните в сградата също. Директният дебит е проблем. Изобщо, трябва си.

# 21
  • София
И аз благодаря за новата тема! Чакам моят хубостник в края на месеца да си идва вече, пребори първи курс, дано така да е и занапред!

# 22
  • София
Перуанка, ти ме подсети, че моята първите 2 седмици трупа мръсни дрехи Joy  Не можеше да плати за пералнята с българската карта.

# 23
  • София
Благодаря за темата! 🤗
Моето дете досега не е имало проблем с бг сметката и картата - перални в общежитието, копирни услуги в унито, пазаруване в Лидл и АХ, билети... никога не е казвал, че не е могъл да плати някъде. Мастъркард на Пощенска, ако е важно.

# 24
  • Русе/София
Благодаря за темата.Нашата одисея с квартирата продължава,и вече съм отчаяна.Накарах го да подаде документи и в Софийския,защото незнам как ще стане това с квартирата.Изкара една година на приличен наем,но не може да поднови договора,търсим нещо,което да не струва два бъбрека,но...мисия невъзможна.

# 25
  • София
И нашата одисея продължава, но все се надявам, че ще се случи чудо. 😆 Не е подавал документи в СУ.

# 26
И ние сме без жилище. Имаше едно единствено предложение на почти 2 часа път с влак от Айндховен (едната посока). Цената беше почти 1000 евро. Отказахме го. Много са тези часове за път, а и докато се придвижи до гарата времето набъбва още повече.

# 27
И моята девойка все още е без жилище. Търсим в Хага или нещо близо,но няма нищо свободно..
И аз я накарах да подаде и в СУ за всеки случай ако не успеем да намерим нещо.

# 28
  • София
Аз днес цял ден гледам и и се чудя на тази възможност https://booking.studenthousingholland.com/overview/ringbaan-zuid-249-room-13/ за настаняване в Тилбург на двойката и да пътува всеки ден до Айндховен. Какво мислите?

# 29
  • Варна
Благодарности и от мен,чета с такова удоволствие,все едно роман и се радвам за всички.И моето момиче пребори първата година успешно,вече не е срамежлива а оправна,бори се,беше дръпната ,а си намери и приятели.
Доволна е,много житейски уроци научи и тя и ние сме доволни.Тук не беше щастлива,не и харесваше да правим всичко вместо нея/разбира се и наша грешка,отглеждахме я като цвете/.Да са ни живи и здрави всички дечица,да помогнем финансово а те да се борят нататък за щастието си

Цитат на: pipilota94 link=topic=1791683.msg49928471#msg49928471
[b
[/b]date=1751626752]
Здравейте,от няколко дни се опитваме да открием  холандска сметка онлайн ,опитваме в Rabobank i ABN amro,но изписва ,че има техническа грешка и на двете банки.Някой откривал ли е тези дни сметка,имали ли сте такъв проблем?
С тази Рабобанк дъщеря ми имаше проблем,и на място ходи и не успя да си отвори сметка цял месец.С ING стана веднага онлайн.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 19:42 от Geiza

Общи условия

Активация на акаунт