Студенти в Нидерландия - 26

• 45 099
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв

# 196
  • София
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв
Виена, оттам нощния експрес за Амстердам. Има спални вагони и пристига сутринта около 10. До Виена има полети 5 пъти на ден и няма как да надуят цените.

# 197
  • София
Като стана въпрос за билети - аз се опитвам да купя за сръбските линии през Белград до Амстердам след Нова година, но като стигна до плащане ми дава грешка. Някой имал ли е подобен проблем или е някакъв моментен бъг?
И още нещо - синът ми е пропуснал да кандидатства за възстановяване на сумата за здравната осигуровка. От април плаща, ще има ли проблем ако сега го направи или е късно вече за месеците, които са минали? И ако може да ми дадете линк за кандидатстване, че нещо не мога да го открия, ще бъда много благодарна.

# 198
  • София
За здравната помощ не е късно. Ще изплатят всичко със задна дата.
Ето линк с указания: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/zorgtoeslag/co … toeslag-aanvragen

За връщане в края на лятото - скоро една майка даде тук полети от Бургас до Ротердам. Проверете ги и тях.

# 199
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв
Виена, оттам нощния експрес за Амстердам. Има спални вагони и пристига сутринта около 10. До Виена има полети 5 пъти на ден и няма как да надуят цените.

Преди седмица си купихме билети за 01.09.2025 от Айндховен до София за 32 евро на човек - Ryanair.

# 200
Идването е евтино цял август. Обратният маршрут е проблемът Laughing
И моята ще си дойде за седмица - толкова я пускат от работа. На връщане ще мине през Милано при приятелка.

# 201
  • София
Аз съм на тема билет за връщане за 30-31 август и цените изобщо не ми харесват. Дайте идеи за по-евтино пътуване до Айндховен,  до някъде със самолет, после влак... До Шарлероа цената е същата като до Айндховен. 400 - 440 лв
Полет на Ryanair от София до Шарлероа на 30 август е  106 евро(в сайта на  esky).

# 202
  • Бургас
Аз гледам билетите за Коледа и лошо ми става! Отиване и връщане ще ни се вържат 1000лв. с кабинен багаж....
Иначе, за отиването на 21,08, пак не бяха евтини, но тъй като ще се носи повече багаж ги прежалих по- лесно!

# 203
  • София
То аз съм на тема декември/януари и вече за 4-5 януари студентска тарифа на БГ еър - йок. А на "нискотарифните", изобщо не ща да им гледам тарифите за тия дати. Sad

# 204
По младежката не е задължително да се купят от Youth тарифа, може и от другите, аз редовно така правя. Важното е да има отиване и връщане. Сега погледнах комбинация - пак е около 1000лв, но поне с багаж и доста по-комфортно пътуване. Преди седмица излизаше под 700, но детето не ми разрешава да купя, защото с работата не е ясно как ще може да си дойде.

# 205
  • София
Полет на Ryanair от София до Шарлероа на 30 август е  106 евро(в сайта на  esky).
Даже на 29.08. и на 02.09. цените са под 100 евро.

# 206
Според мен за Белгия е опция само за студенти в близките градове до границата. Ако трябва да прибирам моята до Амстердам: 1. в някои дни цената на влака е над 100евро (има и по 35, но трябва да е сигурна, че ще кацне навреме) и 2. още 3,5ч влак. Трябва да се включват и тези разходи в крайната цена. Тя Фликсбус не обича и въобще не го гледам.
Същата ми е опцията и през Германия. Въобще вече 5 години го "гледам" тоя филм, цените винаги са такива (малко нагоре или надолу), просто в началото човек се шокира (особено като беше в Грьонинген си беше живо предизвикателство). Има някои оптимални дни и часове обаче, както и промоции и може да се дебне.

# 207
  • София
Аз взех от Шарлероа за 20.12 и пак не беше особено евтин, но в сравнение с Айндховен и Амстердам си е поносимо. Сега търся за обратно, но не ни устройва часът за кацане, защото после няма с какво да се предвижи. Така че дебна до Айндховен или до Амстердам, цените са ужасни, но каквото - такова. И без това гласиме дати за пътвуване спрямо учене, работа, пътуване до съответното летище...Важното е все пак да имат възможност да си дойдат децата за празниците (ако нямат други планове, разбира се).

# 208
  • Бургас
Тъй като е първа година, ще се съобразявам изцяло с неговото удобство, желание и разписанието в университета! Най- удобно ще му е с "нискотарифните" от Айнтховен, та ще преглътна високите цени, няма начин Simple Smile Като свикне малко, може и да търсим други варианти, за по- изгодно пътуване Simple Smile

# 209
  • София
Успяхме с квартирата!!!
Детето се радваше дори повече, отколкото при самото приемане! Интересното е, че решението дойде точно от място, което в началото подценявах — сайтът Камернет, който ми изглеждаше пълен със съмнителни обяви (не че няма такива). Оказа се обаче нашата печеливша опция.
И още нещо, което искам да споделя — след като качих снимка на детето в профила, като че ли контактите с хазяите се отпушиха леко.

Общи условия

Активация на акаунт