Студенти в Нидерландия - 26

• 44 936
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Честито, mst. Успех в Амстердам!

# 91
  • София
Браво!
Много се радвам на всяко дете, което успешно минава напред!
След 2 години на моето дете в Холандия, си давам сметка през колко трудности преминават и в обучението, и в битовизмите. Невероятна житейска школа е това начинание!
Успех на дъщеря ти, mst! 💐

# 92
Честито, mts и успех !

# 93
  • София/Велико Търново
Честито, mst. Успех в Амстердам!

# 94
  • София
mst, честита ти бакалавърка и успешна магистратура пожелавам!

Моята преминава във 2 курс. Страхотна година на израстване беше и при нея - сериозно учене, късане и поправки, падане и ставане, самостоятелен живот с всичките му битовизми, търсене и намиране на квартира, самостоятелно пренасяне, работа и уреждане на всички формалности, и т.н. Сега се прибра за заслужена почивка.

# 95
Много благодаря за новата тема 🙏
Аз да ви кажа си направих една екскурзия в края на първата година до щерката, само за да установя колко пораснала и самостоятелна е вече. Уредила си е неин живот там, домакинство, напудрила си е квартирата та чак с усещане за дом.
Предпочита да работи август и ще е в България само за две седмици. За нищо не стигат, но приемам колкото и малко време да ми е отпуснато.
Та децата растат, зреят и имат все по-малко нужда от нас. Което в крайна сметка е прекрасно!

# 96
  • София
Здравейте, като изпращаме дипломата по пощата, трябва ли някакво придружително писмо да има? Също, от Tu/e са ни дали два адреса, като на първия пише, че е пощенски, а на втория пише, че е за "parcels". Т.е. ние на първия ли трябва да пратим?

# 97
  • София
А за TU/e как се енролва 2та година. В Озирис само пише,че не е енролнал.  Сигурно другаде се прави.  Някой да даде жокер , моля!

# 98
  • София
Ще питам утре сутрин младежа.

https://educationguide.tue.nl/practical-info/student-administrat … ollment/re-enroll
Това ще свърши ли работа?

# 99
  • София
За всички университети записването за следваща година е през Studielink. Не става автоматично, студентът го прави.

# 100
  • София
Благодаря!
Благодаря и на sunny bunny!

# 101
Здравейте, като изпращаме дипломата по пощата, трябва ли някакво придружително писмо да има? Също, от Tu/e са ни дали два адреса, като на първия пише, че е пощенски, а на втория пише, че е за "parcels". Т.е. ние на първия ли трябва да пратим?
На нас ни искаха да добавим на лист студентския номер и имената. За адресите, DHL не изпраща до пощенски кутии, така, че използвахме този, на който има получател, май беше първия. Цената с този куриер е 50лв, и отива за 20 часа.

# 102
Здравейте! Моля за помощ! Дъщеря ми е приета в Леуварден NHL, за съжаление нямаме квартира. Мисията ми се струва невъзможна, цените са жестоки. Моля посъветвайте ме как да открия стая? Има ли някой от вашите деца, които могат да помогнат? Благодаря на всички, които ще дадат съвет!

# 103
  • София
Точно този университет за студенти от ЕС  има споразумение за гарантирано настаняване чрез StudentStay за резервации, направени преди 10 май.
Вие търсихте ли на сайта на StudentStay, макар и след този срок? Влязох да проверя и виждам съобщение, че към 07.07. е имало няколко свободни стаи.
В годината, когато дъщеря ми кандидатстваше и бяхме проявили интерес към университета, няколко пъти ми изпращаха имейли с предложения за настаняване.

# 104
Точно този университет за студенти от ЕС  има споразумение за гарантирано настаняване чрез StudentStay за резервации, направени преди 10 май.
Вие търсихте ли на сайта на StudentStay, макар и след този срок? Влязох да проверя и виждам съобщение, че към 07.07. е имало няколко свободни стаи.
В годината, когато дъщеря ми кандидатстваше и бяхме проявили интерес към университета, няколко пъти ми изпращаха имейли с предложения за настаняване.
[/quote  Да гледахме, останали са само с много висок наем 1100 евро

Общи условия

Активация на акаунт