Студенти в Нидерландия - 26

• 45 163
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да, аз също планувах да опитам от тези прословути кексчета като ходим на гости на студента.Опитвала съм 2-3 пъти трева като студентка,понякога ми харесваше,понякога-не.
Но след този случай ме е страх.Синът ми е здрав,трениращ младеж и ако не бях видяла с очите си,нямаше да повярвам.Дни наред лежеше апатично и нищо не искаше да прави,посетихме сигурно 10 специалиста-дори такива,които не знах,че съществуват.Той твърди,че на другите деца нищо им нямало,дори и момичетата яли кексчета на следващия ден,след шоколада.
Точно тогава му бяха пробните изпити за сертификат и класните.Беше ми все едно каква оценка ще изкара,молех се да си бъде старото момче,което познавам.Може би нещо в мозъка се беше отключило,така и не разбрахме със сигурност...В същото време познавам хора,които си попушват от 30г и си работят и са в кондиция и казват,че нямат никакви проблеми.
Човек не знае кога ще изтегли късата клечка...

# 286
  • София
Дами, моля да идеи как да изненадаме девойката за РД. Буквално ще си тръгннем с баща и и след 3 дни има РД. Никой не познава в ТУ/е и в града и сигурно ще и е много мъчно, че няма с кой да отпразнува 19-ия си РД. 
Мислех си с нещо да я изненадаме- тортичка от никоя местна сладкарница или нещо друго...
Дайте идеи.

# 287
Аз преди три години се опитвах да поръчам доставка на торта или закуска, не  успях.
На следващата година знаех в кое заведение е резервирал, говорих с тях и го изненадахме с тортичка, един много хубав БГ ресторант в Амстердам. Сега сме в сходна ситуация с малкия, ще говоря тази вечер с брат му знае ли кой може да достави торта и ще пиша.

# 288
Когато дъщеря ми беше на стаж и не си дойде в България за РД, ние с баща й я изненадахме като поръчахме доставка на цветя на работата й. Тя много се зарадва. Също колегите й бяха се подготвили и бяха й направили парти изненада.

# 289
Дами, моля да идеи как да изненадаме девойката за РД. Буквално ще си тръгннем с баща и и след 3 дни има РД. Никой не познава в ТУ/е и в града и сигурно ще и е много мъчно, че няма с кой да отпразнува 19-ия си РД. 
Мислех си с нещо да я изненадаме- тортичка от никоя местна сладкарница или нещо друго...
Дайте идеи.

https://artpastry.com

Горещо препоръчвам за търсещите торта за изненада. Аз бях в подобна ситуация в началото на годината - дъщерята се оказа, че почти няма с кой да празнува и беше много, много тъжна. Заех се с издирването на място, от което мога да й поръчам торта. Поръчах от този сайт и съм повече от доволна - изключитено професионално отношение. Не бях успяла да направя нещо както трябва, писах им имейл за доуточняване на поръчката. Тортата пристигна на уреченото място в точния час! А вкусът според щерката бил невероятен. Та горещо препоръчвам. Много точни, много вкусно.

# 290
Честито  dodo_dodo,желая много здраве и късмет и на двете ти момчета, много ме развълнува, бъдете здрави!!!

# 291
  • Sofia
Благодаря ви, момичета за сърдечните пожелания!
Трогнахте ме!🤗

# 292
  • София
Дайте идеи.

https://artpastry.com

Горещо препоръчвам за търсещите торта за изненада. Аз бях в подобна ситуация в началото на годината - дъщерята се оказа, че почти няма с кой да празнува и беше много, много тъжна. Заех се с издирването на място, от което мога да й поръчам торта. Поръчах от този сайт и съм повече от доволна - изключитено професионално отношение. Не бях успяла да направя нещо както трябва, писах им имейл за доуточняване на поръчката. Тортата пристигна на уреченото място в точния час! А вкусът според щерката бил невероятен. Та горещо препоръчвам. Много точни, много вкусно.
Да се закове в пост 1 на следващата тема ! SmileySmiley

# 293
  • София
Да, ама е в Айндховен. Дали доставят до други градове?

# 294
Aз съм ползвала услугата доставяне на цветя в Бреда. Изключителни професионалисти, нямат грешка. Ако някой иска ще дам контакт.
Много ме размяхте с историите покрай легализираната лека дрога. Моя син не пуши, но от него съм чувала весели истории. Пушат предимно местните, и наистина го имат като начин да се отърсят от напрежението. Ми като си нямат ракия....

# 295
  • Стара Загора
Здравейте,
Как стоят нещата с мобилния интернет и разговори? В момента е с план на А1 М клас Unlimited, но до колкото разбирам не може да се кара дълго на роуминг, а минутите и мегабайтите в плана извън националните няма да бъдат достатъчни.

# 296
Големият е с нидерландска карта, малкият също ще премине на нидерландска като отиде.

# 297
  • София
Ние бяхме първата година на Виваком - след 4 месеца предупреждават, че ще начисляват допълнителни такси. Повече от 10 лв. на месец отгоре не сме плащали. Втората година сме на А1 - същата работа. Единствено се съобразяваме, че входящите за нея разговори са много по-евтини спрямо изходящите. И сме си изградили навик ако тя ни набере, да не отговаряме, а ние да инициираме обаждане. Бях качвала таблицата с надценките. Ще я потърся.
Допълвам: Ето я - в колонките цените са за надценките при минута изходящо обаждане/ минута входящо обаждане /SMS/ MB

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 09:11 от Sunny bunny

# 298
Момичета има обява в групата Българи в Нидерландия. Стая за студент в Тилбург,ако някой има нужда.
Стая под наем за студент - Тилбург. WhatsApp 0031613443951

# 299
  • София
По въпроса за телефона студентът след една по висока сметка след 4 месеца на А1 прекрати и мина на нидерландски номер на някаква студентска тарифа, не е довело до оскъпяване на комуникациите, а ми се струва че плаща по малко, ако поддържа тук абонамент при тези условия за отсъствие над определено време.

Общи условия

Активация на акаунт