Студенти в Нидерландия - 26

• 45 179
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Моята също премина на холандски оператор. За нея е много важно да има неограничено мобилни данни - гаджето е студент в САЩ и основно си говорят през интернет, където и когато е удобно предвид часовите разлики. След като ни изсурвакаха с една стабилна сметка за мобилни данни след 3-тия месец, мина веднага на холандска карта. Голямата ми дъщеря е във Франция, и тя почти веднага мина на френски оператор.

# 301
Когато търсихме квартира към всеки наем беше включен и интернет. Не е ли достатъчно. През деня са на лекции, а вечер за разговори може да се ползва интернетът в квартирата/общежитието. Аз не смятам засега да си купува холандска карта, поне в началото. После той ще прецени.

# 302
  • София
Когато търсихме квартира към всеки наем беше включен и интернет. Не е ли достатъчно. През деня са на лекции, а вечер за разговори може да се ползва интернетът в квартирата/общежитието. Аз не смятам засега да си купува холандска карта, поне в началото. После той ще прецени.
При моята има неограничен интернет и в квартирата, и в университета. Ползва мобилни данни само по време на пътуване - да следи локацията или да си запълва времето с гледане на клипчета. Затова й стигат тези от А1.

# 303
  • София
И моите момичета имат и Бг и Нл телефони. Така счетохме, че ще е най-удобно.

# 304
Здравейте! Освобождаваме стая, напълно обзаведена, от нас( всичко ще бъде оставено безплатно), в Гронау. Това е градче с Германия, на 11 Мин с влак от Еншеде. Много е удобен и редовен транспорта до полунощ и от рано сутрин. Наемът е 400 евро. Има трима съквартиранти, студенти в саксион. При интерес може да се свържете с мен на лични. Приятна вечер!

# 305
  • София
Дайте информация от къде сте взели план за телефон и какъв,  че моят син ползва много данни и от А1 вече доста ме сурвакат.

# 306
  • София
Аз съм си записала от една майка от темата тук, че са доволни от тези:
https://www.budgetthuis.nl/mobiel/bestellen

# 307
  • София
Здравейте, синът ми подаде документи към DUO за основен и допълнителен грант, приложихме и бележки за доходите с баща му за 2023 г. Сега получихме писма по пощата (на хартия), че трябва да изпратим и бележки за 2024 г. с цел изчисляване на гранта за догодина. Доколкото успяхме да си преведем от нидерландски следва да си извадим и DigiD, за да можем да си качим документите до 31.08. Почвам да си мисля, че синът ми нещо е объркал, на някой случвало ли се е нещо подобно? Сега ще си извадим бележки за 2024 г., това е най-малкият проблем. Но възможно ли е синът ми пак да прикачи документите през неговия профил? И до момента нямаме отговор за тази година още, а минаха пет седмици от подаване на документите, а те искат за следващата...Нещо се обърках с тази система. Ще съм благодарна за отговори и насоки.

Редактирам се: Сега ми звънна да ми каже, че е получил съобщение за двата гранта за тази година. Честно казано - отдъхнах си:)

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 13:00 от jabanka

# 308
Писмата са стандартни. Може и по мейл да се пратят документите като се посочи за кой студент става въпрос - не ви е нужен DigiD. Но най-добре е през профила на сина ви - сканирайте ги в един общ документ. Срокът за отговор е до 12 седмици Simple Smile

# 309
  • София
За учебна година 2025/2026 се иска справка за дохода на родителите съответно за 2023 и 2024.
Документите могат да се пратят по имейл, дуо има специален такъв, като се посочва референтния номер от комуникацията преди това през платформата. Обикновено платформата се "затваря", когато веднъж е подадено първоначалното искане за финансиране и имейлът е единствен вариант.

# 310
Някой за полета от Айндховен тази вечер? Обявили са 1 час закъснение. Имам ужасно дежавю.  Миналата година по това време два пъти им канселираха полета. Сто пъти им казах да спрат с тези вечерни полети от Айндховен....

# 311
  • Пловдив
Някой за полета от Айндховен тази вечер? Обявили са 1 час закъснение. Имам ужасно дежавю.  Миналата година по това време два пъти им канселираха полета. Сто пъти им казах да спрат с тези вечерни полети от Айндховен....
GD миналата година имаше стачка на Италианците и се отрази на всички полети.
Моят до сега все с вечерни полети се прибира, да закъсняват, но и наваксват в полет. Стискам палци да гушнеш децата днес!

# 312
G.D. дано всичко да е наред.
Мойто момиче на 11 ти си идва. Много разтроена ми звънна днес от последната работа в едно луксозно заведение на плажа в Хага, не и бяха сметнали правилно часовете и са в ощетили с около двеста евро.Та и там стават такива неща.Пробва да си събере таксата за следващата година и не и стана приятно.Имат различна ставка за различните възрасти, ако работиш в заведение и, ако не си изкарал бакшиш определен процент си ги даваш от своите пари, което ми се стори странно.Отделно някаква странна система на рънари които носят поръчките и отделно сервитьори които се занимават с парите и приемането на поръчките.

# 313
  • София
Моите са на Simio , 9 eвро на месец. Нямат минути до бг, но ние не се чуваме, а се виждаме по други канали. Ако се наложи, звънят от бг картите. Доволни са.

# 314
Подаряваме билет за полет от Айндховен до София на 13.08.25г. за 09:40ч. с Rayanair.
Младежът е на две присъствени интервюта за работа в Амстердам и няма да може да лети.

Общи условия

Активация на акаунт