Студенти в Нидерландия - 26

• 45 227
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
То и смесените прахчета при грип и настинка ги няма, но слагаме в куфара при заминаване... Аналгин не му се е налагало да ползва, връщал ми го е като приближи края на срока за годност, че не му трябвал...

# 346
Девойката ми днес се връща!Много се вълнувам! Ще я чакаме всички на летището 😁😁😁Цялото семейство!

# 347
  • София
Там наистина има всички изброени лекарства. Но местните си пият само парацетамол 😂

# 348
Здравейте,
Някой дали е пращал багаж по Спийди към Нидерландия, в който да е имало и лекарства? Става въпрос за нурофен, аналгин, аспирин, бусколизин, олинт....
Благодаря!
Може и да пробвате, но дори в офиса да ви я вземат, има вероятност да върнат пратката от разпределителния център. Пък е тези лекарства ги има там

# 349
  • София
При доставка със Спиди обаждат ли се по телефона на място? Синът ми е с БГ номер и са го записали с 088, а не с +35988... Като поисках да го сменят, казаха, че те и без това няма да се обадят на бг номер. Е как тогава ще го получи? Също, сложих вътре 400 мл. измивен гел за лице, да не вземат да ми върнат колета заради него?

# 350
  • София
Не се обаждат, пращат известие по имейл. За по-сигурно може да си направи в DPD профил и от там да управлява пратката, когато стъпи на територията на Нидерландия (например да отбележи къде точно да я оставят или да я пренасочи). После я гледа в деня в реално време как я доставят, къде е доставчикът и коя подред е неговата пратка.
Гел пращам без проблем.

# 351
  • София
При доставка със Спиди обаждат ли се по телефона на място? Синът ми е с БГ номер и са го записали с 088, а не с +35988... Като поисках да го сменят, казаха, че те и без това няма да се обадят на бг номер. Е как тогава ще го получи? Също, сложих вътре 400 мл. измивен гел за лице, да не вземат да ми върнат колета заради него?

Как са я приели с български номер? На мен ми казаха, че само с нидерландски става.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:46 от Pukanka

# 352
Пращала съм лекарства включително антибиотик, но скрити.

# 353
  • София
Здравейте,
Някой дали е пращал багаж по Спийди към Нидерландия, в който да е имало и лекарства? Става въпрос за нурофен, аналгин, аспирин, бусколизин, олинт....
Благодаря!
Зависи от офиса. Ако служителите не е излишно стриктен, няма никакъв проблем. Смислено е само , ако е нещо, което го няма там и може да приложите рецепта.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 23:31 от Сойка

# 354
Здравейте,
Благодаря!

Не позволяват към момента , дори и да има рецепта! Махнаха ми даже и капките за носа...

# 355
Аз имам горчив опит и най-много ме е страх именно от дрогата там.Моят син също рядко пуши ел.цигари,ние с баща му нищо не пушим.
При екскурзията до Холандия мин.година,си взели шоколад с екстри.Уж всяко дете изяло по едно редче.На моят син му е станало много зле,изплашил се е как ще се прибере в Б-я така.Няколко дни казваше,че е изтръпнал и не си усеща крайниците.Това се проточи 1-2 месеца,стигнахме до скенер на главата,защото аз не предполагах,че може това да са последици от ред шоколад.Та ни е обица на ухото,никой не знае какво може да се отключи от употребата на тези "екстри".Той много се изплаши и се надявам този страх да го държи далеч от кексчета,шоколади и т.н.
И при моят син се случи нещо подобно. Решил да пробва цигара, уж от най-леките, и като почнали едни халюцинации.Бая се беше стреснал, чак паник атака беше получил.Неприятните усещания го държаха около седмица, Но поне  каза че повече никога няма да пробва!За съжаление не можем да ги предпазим от всичко,  но да се надяваме, че си вземат поуката!

# 356
Здравейте,
Благодаря!
Изпращах с Български пощи.

# 357
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Може ли, да ми помогнете дали правилно съм разбрала и не изтървам нещо, защото синът ми уж си ги следи нещата, но е доста пестилив на информация, която ми дава и аз лично се притеснявам Simple Smile

Става въпрос за таксата. Заявил е, че ще се плаща със заем. Този заем се заявява, след като има има регистрация и холаднска сметка, нали ? Докато получи заема, той си внася вноските за таксите - това кога и как ще стане ?!? Доколкото ми стана ясно, ако е холандска сметка, ще си ги дръпнат автоматично, но в момента е заявена българска.

Извинявам се, ако вече е коментирано, но не го намерих!

# 358
  • La casa de Mickey Mouse
То и смесените прахчета при грип и настинка ги няма, но слагаме в куфара при заминаване... Аналгин не му се е налагало да ползва, връщал ми го е като приближи края на срока за годност, че не му трябвал...

Тук има такива прахчета, както и Нурофен, ибупрофен, камоли за нос, сироп за кашлица о всякакви подобни. Не мисля, че е нужно да се пращат лекарства. Все пак не заминават в държава от третия свят

# 359
За заема за таксата - като се подаде към ДУО, заемът ще постъпва на 12 равни вноски всеки месец по посочената сметка, някъде около 20-то число. Обикновено между 20ти и 25ти на съответния месец университетите дърпат вноската (или си я внясяте) в зависимост от схемата - 2,3,4,5,5...10 вноски (В Грьонинген бяхме на 5 вноски, в Амстердам сега сме на 10). Така е направено, че сумата да постъпва преди да я дръпне унито. Процедурата при ДУО трае различно в зависимост от натовареността, дори да я одобрят октомври, ще ви пуснат сумата и за септември. В някои университети има и допълнителна еднократна първоначална такса за плащането на вноски. Така или иначе откриването на сметка е бърз процес и може да смените сметката от българска веднага след като имате номера на холандската.

Общи условия

Активация на акаунт