Студенти в Нидерландия - 26

• 42 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Потърсете и в airbnb. Понякога излизат не лоши варианти за кратък престой.

# 676
  • София
Миналия септември с малката щерка бяхме в хотел La Reine на 5 мин пеша от центъра и уличката с ресторантите. Катедралата е на 8-10 мин пеша. Съотношението качество цена е топ според мен.

# 677
Ще пътувам до Айндховен за дипломирането на дъщерята Simple Smile . Много ми се искаше да отседнем в студентския хотел, но цените са брутални. Може ли препоръка за хотел на центъра? И дали случайно някой няма свободен код за буукинг? Ще съм много благодарна!
NH collection. Преди месец бях там.
https://www.nh-collection.com/en/hotel/nh-collection-eindhoven-c … CHLgaAgJbEALw_wcB
Хотелите е града не са евтини.

# 678
  • София
Вижте апартамент.  Миналата година бяхме в един близо до Стратум. Беше прилично. Ще потърся линк.

# 679
  • Русе
Здравейте, имам въпрос във връзка със студентското финансиране. Подадох електронно искане за Удостоверение за декларирани данни с ПИК на НАП и вписах, че е за Нидерландия- Правителствена администрация за управление на образованието /формата не позволява изписване на латиница, затова не вписах DUO/ за доходите ни за 2023 и 2024г. Получих по е-мейл Удостоверение за декларирани данни и Справка - Данни за осигуряването по ЕГН, но на тях няма поставен печат. Могат ли да се ползват така или да ходя на място в НАП за нови? И при превод с Гугъл преводач редактира ли се текста за да прилича оформлението на оригиналния документ или директно се копира. Извинявайте за сигурно глупавите въпроси, но за пръв път подготвяме документи за финансиране. Thinking

# 680
  • Габрово
Едната щерка днес финализира коледното пътуване с последния билет за връщане на 05.01 с Air Serbia.
Полетът е в 5 сабаале и поне ще са трима, ако ще се затриват или ще остават на летището в Белград Trollface (дано не, де). Цената с чекиран куфар е 108 Е. За сравнение за същата дата - Раян 209Е, Уиз 420 лв (и двете само с раница), БГ еър 458 с ръчен куфар. Този път за коледните празници 2 деца за 4 отсечки ще ползваме 3 авиокомпании. Nice, but the cash is king!

Мдааа, ако не греша и моят син ще е с този полет на Air Serbia...

# 681
  • София
Здравейте, имам въпрос във връзка със студентското финансиране. Подадох електронно искане за Удостоверение за декларирани данни с ПИК на НАП и вписах, че е за Нидерландия- Правителствена администрация за управление на образованието /формата не позволява изписване на латиница, затова не вписах DUO/ за доходите ни за 2023 и 2024г. Получих по е-мейл Удостоверение за декларирани данни и Справка - Данни за осигуряването по ЕГН, но на тях няма поставен печат. Могат ли да се ползват така или да ходя на място в НАП за нови? И при превод с Гугъл преводач редактира ли се текста за да прилича оформлението на оригиналния документ или директно се копира. Извинявайте за сигурно глупавите въпроси, но за пръв път подготвяме документи за финансиране. Thinking

Документите от нап са с електронен подпис и името на служителя, който ги е издал. Не е нужен друг печат.
Гугъл превежда документа понякога с грешка в имената, заменя някои букви, например Ц понякога е C, но няма значение. Сверете само цифрите. Не е нужно никакво оформление, напротив, изтегляте едно към едно превода. На него гугъл поставя своя марка горе или долу на документа, че е преведено с Гугъл преводач. Не я махайте.

# 682
  • София
Едната щерка днес финализира коледното пътуване с последния билет за връщане на 05.01 с Air Serbia.
Полетът е в 5 сабаале и поне ще са трима, ако ще се затриват или ще остават на летището в Белград Trollface (дано не, де). Цената с чекиран куфар е 108 Е. За сравнение за същата дата - Раян 209Е, Уиз 420 лв (и двете само с раница), БГ еър 458 с ръчен куфар. Този път за коледните празници 2 деца за 4 отсечки ще ползваме 3 авиокомпании. Nice, but the cash is king!

Този полет е от Белград или от София?
А до Белград как пътува, ако е от там?

# 683
  • Русе
Peruanka, благодаря.

# 684
  • София

Този полет е от Белград или от София?
А до Белград как пътува, ако е от там?
Полетът е София - Белград - Амстердам
С час и 30 престой в Белград.
Всичко в на един билет, a авиокомпанията е Air Serbia. Вижте на сайта им или през мобилното.

# 685
Здравейте! Да знаете къде мога да прочетем кога пускат парното в Ротердам? В квартирата на сина ми е много студено.......вече е болен, а едно почнаха лекциите. С какво се отопляват вашите деца?

# 686
Аз мисля, че парното не го спират, но не съм 100 % сигурна.

# 687
За парното - развъртете крана на радиатора. Отоплението не е централно и не се пуска и спира.

# 688
  • Габрово
Има ли студенти в Нидерландия, които са си "пренесли" някакво БГ превозно средство (кола или мотор)? И ако има може ли малко информация:
1. Сменят ли рег. номер или карат с БГ номер?
2. Как стои въпросът със застраховките? Важи ли вече сключената гражданска отговорност в БГ или трябва да се сключи на място там?

# 689
Доколкото съм чела по фейсбук групите можеш да караш не повече от 3-4 месеца с български номера, после трябва да ги смениш. В противен случай глобата е до 3000 евро. Повечето играят варианта да излизат извън страната, обаче властите дебнати правят много проверки.
Гражданската отговорност важи само за България. При регистрацията в Нидерландия започваш да плащаш местните данъци и застраховки.
Да се провери и как стои въпроса с паркирането, ако няма гараж или паркомясто - общините имат опции като софийската винетка - такса на месец.

Общи условия

Активация на акаунт