Semana Santa....ИСПАНИЯ

• 18 207
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Алкачофа мисля, че е артишок на български  newsm78
Артишок не е ли краставица  newsm78.Леле ако съм объркала да ме простят рускоговорящите тук визирам Хулиган4е  Wink.

# 136
  • ES
На бг alcachofa е артишок. Ааа Вес ме е изпреварила. Тyй пък нещо ми прилича на шишарка и никогай не съм го яла,аа май веднъж на пица.

Ами аз дали ще се справя с превода на panquemado-to? Harina de fuerza като как как ще звучи на бг?

Момичета, мисля, че темата ни ще я преместят в Готварския.

# 137
  • E-CLM & CH-VD
Артишока ми изглежда ужасно, като кактус-бухалка  Sick, но веднъж ходихме в един ресторант в Мадрид с колеги на мъжа ми, и там избрахме мену-дегустасион, и в менюто имаше алкачофа. Леле, облизах си пръстите. Беше направена на фурна - само пръчките, без "боздугана" hahaha отгоре, задушена, леко запечена и отгоре имаше настърган кашкавал, загрят до стапяне. Потекоха ми лигите и сега, като се сетих Mr. Green

# 138
Браво на вас   bouquet.Ето ,4е най сетне знам как е на бг това 4удо на природата  Mr. Green.Аз я правя 4есто вкъщи на план4а и мнооого ми харесва.Но много от листата и се махат,докато остане на крехки и се раже на филиики.
Гери тази арина де фуерса си е арина.Може би искат да кажат,за да не стои тестото те4но,а да е по като за питка,знам ли  newsm78.Аз така го разбирам.
Ама стига ве4е с тия вкусотии  Twisted Evil.Весе,ти май не си на диета,затова така мъ4иш другите  Wink,а?

# 139
  • E-CLM & CH-VD
Аааа, бях на диета цялата предна седмица и твърдо съм минус 2 кг. Вчера и днес почивка, и от утре пак  Tired, да ги докарам до минус 6  Praynig, че тоя товар отзад дето съм си сложила, не се издържа. А идва лято.... Crossing Arms

# 140
На каква диета си?
Утре тогава,за да си върна  Wink,запо4вам да пиша едни рецепти4кииии и снимки ще изнамеря  Mr. Green

# 141
  • E-CLM & CH-VD
Тъкмо щях да ти кажа, че подписа ти не ми се събира на екрана  hahaha и ти го смали  Mr. Green

Ами една седмица бях само на плодове и чай (е, признавам си и някои малки прегрешения де Blush Mr. Green), но имаше ефект. От утре пак смятам така, до неделя. Ти да не си на лунна диета? newsm78

На мен снимки и описания не ми действат, така, че давай, поствай смело    smile3533    smile3534      newsm62

# 142
Тъкмо щях да ти кажа, че подписа ти не ми се събира на екрана  hahaha и ти го смали  Mr. Green

Ами една седмица бях само на плодове и чай (е, признавам си и някои малки прегрешения де Blush Mr. Green), но имаше ефект. От утре пак смятам така, до неделя. Ти да не си на лунна диета? newsm78

На мен снимки и описания не ми действат, така, че давай, поствай смело    smile3533    smile3534      newsm62
Харесва ли ти новият ми подпис?  bowuu
Ина4е,да,на лунната съм и не си намирам място от глад Close.
Ти затова си с такава хубава фигура,щото не се поддаваш на изкушения...Ама аз не съм така  Sad.И като дойде лято,и като се депресирам съвсем,4е не ми става нищо... Cry
Зна4и от тази на плодове и 4ай има ефект?Ще взема да я пробвам тази седмица.Хем не ми се иска да гладувам съвсем,хем каквото и да хапна ми се лепи  Twisted Evil...   Напоследък можете да ме намерите във форума с диетите  Mr. Green.4удя се коя да захвана  newsm78

# 143
  • E-CLM & CH-VD
Готин е подписа ти Peace, от онзи големия, който беше сложила, просто бих махнала "де" от абрил де 2006, и щеше да се събере  Mr. Green Но ми харесваше и другия със снимката на Крис Flutter, голяма сладурана. Заради темата на Майка ли махна снимката й?

Мойта фигура.. ooooh!, доста я развалих аз след като спрях цигарите. От 47 станах 58, че до 60 кила  #Cussing out, ама аз си бях виновна. Сега съм задържала на 55  Tired, и се надявам поне до 52 да ги смъкна, че вече не издържам с тая тежест след мен  hahaha
А за диетите... най-добре ми беше с една, има я и в красива мама, диетата на Скарсдейл. Аз малко я бях попроменила, нали сме вегетарианци, бях сменила месото с риба. Та тази диета рекламира уж за 14 дни 8 кг. Колко е вярно, не знам, защото я изкарах само 1 седмица. Но имаше ефект, 2 килца си ги смъкнах, и то не спазвах съвсем стриктно. Просто като не си се ограничавал никога, изведнъж само да гледах без да хапваш, идва нанагорно Laughing. Но скоро се заинатих, и така миналата седмица изкарах само на плодове - най-добре е всеки ден с един вид плод само. То тази диета и аз я намерих след надзъртане в красива мама де  Blush, казаха, че било добре, пречиствала, и се отслабвало, и се запасих с кивита, мандарини...
Хайде, почвай и ти диета, пък лятото ще ходим на плаж във Валенсия и ще си покажем новите стегнати дупета  hahaha

# 144
Моми4ета,не съм ви 4ела,но имам нужда да си попла4а на вашето рамо.Знам,4е ще ме изслушате и разберете.
Тази ве4ер ми се обади леля ми,4е баб4ето ми не е добре Cry.Много се натъжих и много се ядосах на леля ми.Съседите на баба днес и се обадили,4е  е падала много(на 85 години е,а тя ходи мнооооооого рядко,пък са на две кра4ки).Отишла,намерила я свле4ена в банята,изкъпала я и си тръгнала ShockedНито я завела на лекар нито я взела със себе си в огромната си вила,където живеят Shocked.Направо ме шокира.Докато беше тук баб4ето,мама много хубаво се грижеше за нея и нито веднъж не се е оплакала,а знам,4е не и беше лесно.Но баба носталгията я теглеше към родното и се върна там,колкото и да се опитвахме да я разубедим.Майка ми ми гледа детето сутрин,за да мога да у4а,а следобед помага на брат ми в инмобилиарията и в момента е по4ти невъзможно да отиде.А аз ако отидя ще приклю4и кърменето.Вярно,4е и леля ми си има свойте историй,но поне да я беше взела при нея,та ве4ер и сутрин да не е сама и да не трябва да се пере и да готви сама.Сега и до тоалетната по4ти не може да стигне,камоли нещо друго.Леля ми винаги е била безотговорна към родителите си(дядо ми умираше и тя все намаше време да го види),ама това ве4е незнам как да го определя.Знам,4е на мама и е много тежко с такава сестра,но как да и помогна,като с този 4овек оправяне няма,голяма е егойстка(цял живот).
Наоплаках ви се хубаво.Извинете ме,за което,но имах нужда.

# 145
  • E-CLM & CH-VD
Friki,   action032
Съжалявам, че преживяваш това. Аз точно по същата причина летях на пожар януари месец към София. С тази разлика, че баба си има дядо, въпреки, че и той се беше шашнал здраво. А двамата са сами, свекърва ми е единственото им дете и е излязла от България със семейството си от 83 година.
Няма ли начин да убедите баба ти да дойде пак при вас? Сега, когато вижда, че положението не е шега работа?
А поведението на леля ти ми е необяснимо, все пак не става дума за свекърва, а за майка!  newsm78 Тя толкова ли мрази майка си, че не й обръща внимание? Не знам, аз ако съм на ваше място, ще вдигна един сландал на лелята, и ще й кажа, че ако стане нещо, недай си Боже, смъртта на майка й ще тежи на нейната съвест  Twisted Evil

Дано всичко приключи добре Praynig

# 146
Здравейте момичета!
4-5 дни нямах време за нищо,имахме гости и не сме се спирали.Сега подреждам снимките,дано успея дове4ера да кача,та и аз да си покажа козунака и яйцата Rolling Eyesцветовете, и нашите като на Хулиган4ето станаха малко странни.Но така е,Али и тя участва в боядисването.

Честито,на всички кото съм пропуснала,именници и рожденници!И разбира се да е живо и здраво новото форумско бебче!

За рецептите,каталунската кухня е доста специфична.И тук има мона де паскуа,и продават какви ли не чудеса от шоколад,замъци,животни,огромни яйца.Дове4ера ще сложа снимки!
Фрики,това е най-тежкото,от растояние не може да се помогне,дано измислите нещо!

Момичета,виждате ли ми аватара,аз не го виждам,що така Thinking

А за диетите,болна тема ми е,заковала съм се на едни 57 и не мърдам,а преди бремемнноста бях 50.Не знам ве4е какво да правя.

# 147
  • Spain
friki какво да ти кажа -живота е суров - може би майка ти сериозно трябва да си поговори с леля ти . най- добрия вариант е отново да вземете бабата или пък да наемете някоя жена да стои с нея - Б-я някоя пенсионерка за 200 лв и  да живее с нея ще бъде съгласна - хем няма да плаща ток . така си мисля аз де .

# 148
Пак много сте изписали и докато ви про4ета ще ми се събуди детето  Mr. Green.
Фрики,съжалявам за положението ,в което сте...да не можете да помогнете ор разстояние и това да ви измъ4ва. Sad.Майка ти и леля ти трябва да се разберат,в крайна сметка са сестри.Така мисля,но знам,4е понякога не става...Дано баба ти да е добре.

Весе,ти си отказала цигарите и добре си направила.Ами  аз,да ме пита 4овек,защо ми трябваше след година и половина ,покрай бременността и кърменето,да ги запо4вам пак  #Cussing out.Много ме е яд на мене си и май ще трябва пак да забременея,за да ги откажа  Mr. Green Wink.Трябва да подметна на мъжа ми,4е той ги отказа преди 3 години и сега е едиииин....все едно никога не е пушил,само ме хока,иде му да ме  #2gunfire направо. Еееей,за вси4ко такъв инат да бях,цена нямаше да имам  Mr. Green.

Снимката на Крис я махнах заради "онази"тема.Ами гадно ми стана,като видях толкова форумски деца,на4ело с Гери на Хулиган4е....Ина4е много ми се иска да наслагам снимки,имаме тоооолкова много и все хубави,ама на,страх ме е  Sad.

Аваратът ми е доста голям,да.Опитвах да го смаля ,като махам това онова,ама пак не става.Май пак ще го пипна  Mr. Green.

От лунуването има полза,из4езнало ми е едно килце.Днес съм на една салата с варено яйце за обяд ,а за закуска фреш от портокал и пак яйце.Ще запо4на да кудкудякам  Grinning,ама тия яйца от Великден трябва да се ядат Mr. Green.

# 149
  • ES
Снимката на Крис я махнах заради "онази"тема.Ами гадно ми стана,като видях толкова форумски деца,на4ело с Гери на Хулиган4е....Ина4е много ми се иска да наслагам снимки,имаме тоооолкова много и все хубави,ама на,страх ме е  Sad.
За каква тема става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт