Semana Santa....ИСПАНИЯ

  • 18 209
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
  • ES
  • Мнения: 2 200
Тани, сега за пътуването с България Еър, чух, че доста бързо свършвали билетите и ако сте решили кога ще пътувате е добре да си направите резервации. Наши познати са искали билети за началото на май БГ-ЕС-БГ и не е имало свободни места до края на юни. Аз днес резервирах билети. Моят и на детето са 370 евро, а на мъжа ми, че го плащам 3 месеца по-рано е 322. Питам, защо? Ами аз съм била късметлиика - хванала съм промоция.  Mr. Green Така е една компания (или служба) като са монополист правят както си искат. Ама после стават като Валио Топлото - на топло.

Габи, чудесна идея с тези испански манджи. Моят мъж е консервативен традиционалист и си ядем само бг манджи, ама аз много бих искала да опитам и испански. Яла съм само паея и то правена от българи. Чудесна идея е това за испанска кухня.

Алест, взехме час 3a Madrid, за всеки случай, че още не могат да кажат кога ще идва консулката във Валенсия или Гандия, пък то излезе късмет, че съм се обадила.

Ммм Асто ам' то майка ти и тя майсторка, че и красиви ги прави ко3унаците. Браво! Ай ся кажи с ръка на сърцето не са ли наш'те козунаци по-вкусни от техните pan quemado,а?

.....Асто,с теб приятелки ще вземем да станем накрая  Wink...
само така, стига вече препирни   Peace


# 121
  • Spain
  • Мнения: 3 775
ние тук в нашия район имаме едно "мона" му викат - аз навкус го правя на козунак - раязбира се формата е друга .
 а това "pan quemado" gery_to за пръв път го 4увам

# 122
  • Spain
  • Мнения: 3 775
и сега се присетих - ами то не е задължително да се пишат в тази тема за испанската кухня само рецепти - примерно можем да си пи6ем рецепти с испански продукти ..или как ги готвим дадени продукти - аз например риба тук не ям защото просто незнам какво да си купя и как да го приготвя Simple Smile . мога да обясня как панирам алка4офа ..или едно измислено бизко4о с кабейо де анхел Simple Smile
аиде ГАби прави тема - заслугата е твоя Simple Smile

# 123
  • Мнения: 201
a zdraveite, dnes sum medicinska sestra na mujmi 4e e mnogo bolen, i edva li ima dete da se krivi pove4e ot nego kogato e bolen, oburni mi vnimanie, ne mi obrustai, krivi se to4no kato 3godi6en, i sia taman zaspa, puk goliam muj 2 metra e, eiiiii tui maikite na mom4eta mnogo lo6o gi svikvat eiiiiii.
Alest naistina li misli6 4e mi dreme "realizaciata na niakoi?" ako moje da se nare4e takava!!!!!! za teb e realizacia niakoi da e administrativo li????? mi to ne e nujen mnogo tavanski material 4e da raboti6 takava rabota!!!!! rabotata e tam 4e sum stra6no zapametliva, i ne izvbiagva nisto ot ostriat mi pogled, i prosto nestata mi se svurzaha, niakoi poniakoga sami se izdavat ne e nujno mnogo akul, i 4esno kazano ne mi se otgovaria6e na krasavicata ot snimkite, no ako ne go napraveh stiah da izneveria na sebesi, taka 4e sorry. niama da te nari4am advokat aidi....... #Crazy newsm78 #Crazy newsm78 Laughing Laughing

mi ste vi napi6a niakoi den receptata na kozunaka, sus sigurnost ne ste iali takuv, receptata e ot pra pra babami i se predava na pokoleniata, ne poznavam nito edin bulgarin koito da go e probval i da ne e propadnal i da e kazal 4e e probval nesto podobno. samo ste vi kaja 4e vutre ima pri zaplitaneto smleni orehi s kanela, 6ipkov marmalad i stafidi. drugoto samo kato gledam mama kolko vreme go pravi i kva rabota e, samo kato ia gledam se izmoriavam..... Laughing Laughing ama 6te ia pitam i ste dolkladvam s receptata.
gery_to mi mujumi mu haresva toi umira za sladki raboti bez zna4enie testiani ili ne, no za nego se pravi specialen bez stafidi stoto caprochosoto ne gi obi4a tia pasas, puk na iaicata se smee, i ne ste da gi kusne da ne bi da se otrovi. hahhaha po dobre taka ima pove4e za nas, stoto toi iade za 10. Laughing Laughing
adi do

# 124
  • Мнения: 1 818
 newsm44 newsm44 newsm44 Ето...имаме си готварска темичка!!!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180909.msg3663707#msg3663707

 Hug Hug Hug Заповядайте и пишете!

# 125
  • ES
  • Мнения: 2 200
Ей го  и на panquemado Прилича на куха козуначена шапка - лапаш нещо-гълташ нищо. Имаме и monas.

А Асто, свиквай, такива са мъжете! Мен питаш ли ме като имам два. Ха сега кажете кой е силния пол.

# 126
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
aз го знам mona de pascua.

яла съм досущ като  нашия козунак, ама не помня името на тестяното нещо, нещо тарта беше
не отстъпва по вкус, само където няма стафиди и бадеми...

# 127
  • Мнения: 811
Гери,сега да преведеш рецептата и да я сложиш в кулинарската ни теми4ка. Wink 4е е интересна и лесна.
Браво на Габи   bouquet.
Сега остава да се развъртим с рецептите испански ,та да ги популяризираме в БГ  Grinning.
Аз мога и арроз ал орно да правя  bowuu.Мога туй онуй  Embarassed,ама ме е срам от някой по знаещ Mr. Green.

# 128
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Аз ще помагам в рибните специалитети - нали сме вегетарианци  hahaha, и в сладките работи.  И мойто мъж като на мъжа на асто си умира за сладичко, а аз пък го недолюбвам нещо.  newsm78 на мен пък дай ми картофи и ми гледай сеира  Laughing Mr. Green

Алест, не съм качила още снимки, че са малко големи като размер и първо трябва да ги намаля, и чак тогава да ги метна в страницата ми. Ама пусти мързел, а и днес измислих някакъв специалитет с едни мексикански палачинки (бурритос) на Панчо Вийа, вътре със спанак, тон, яйца и още работи, навих ги, после във фурната, отгоре накрая настъргах кашкавал да се стопи на конци и сега скъпия се облизва    chef  hahaha


А между другото, в готварския, в темата за специалитети май по правилнник може да пише само този, който я е отворил  newsm78

# 129
  • Мнения: 811
,а и днес измислих някакъв специалитет с едни мексикански палачинки (бурритос) на Панчо Вийа, вътре със спанак, тон, яйца и още работи, навих ги, в печката, отгоре накрая настъргах кашкавал да се стопи на конци и сега скъпия се облизва   chef hahaha


А между другото, в готварския, в темата за специалитети май по правилнник може да пише само този, който я е отворил  newsm78
Ааааа,ама не тука рецептите.Давай в теми4ката  Wink.Все някой трябва да се престраши  Wink.Да видим кога ще ми дойде музата да напиша някоя.
Е как само който е сътворил рецепта ще пише  newsm78.Няма такова нещо.То ако е такаааа.....няма кой да пише там  Wink.

Я да ви питам....рибата Бокерон...как се превежда на бг?На мен ми прили4а на нашта цаца  newsm78.Щото аз я правя в марината и мога да дам рецептата,ама кат не знам как е казва...Много я оби4ам така направена,за мезенце особено.Еееех заме4тах се и огладнях още пове4е  Twisted Evil

# 130
  • Мнения: 1 818
 HugПрестрашете се,момичета!Една от друга ще се учим  chef
alest,давай я тази рецепта рибешка и ориза също...А въпросната риба  newsm78 не бях я чувала...потърсих в НЕТ-а...ами май наистина прилича на цаца
ХулигАнче...научи ни как се панира алкачофа
Вес...палачинките
Хайде момичета...вадете тефтерите

# 131
  • Мнения: 201
gery_to mi ko da svikvam az se si mislia 4e ste porasne ama te se po zle stavat tia maje kato sa bolni, i otnosno tuka6nite testeni izdelia zabravih da ti napi6a v prednia mi post, 4e nai doblijavastoto mi do bg koznaka(ne do koznaka na mama) ami toia normalnia v bg, tuk mi e el rosco de reyes, samo 4e lo q es l bollo, ne zaedno s natata ili s krema ili s kvoto i da e, samo bolloto mnogo mi prili4a na kozunaka.
niamam kredor za tva sum taka. sorry za postradalite
adi do

# 132
  • Мнения: 811
А алка4офа как е на бг?Аз в БГ не съм виждала,но и не съм се прибирала 3 години,така 4е може да се е появила и там ве4е  newsm78

# 133
  • Мнения: 811
Габи е дала рецептата за paella с марискос,а аз намерих ей това
 http://www.lapaella.net/paella-valenciana/receta-paella-valenciana4.aspx   

Само да се намери някой да превежда,4е е доста.Ина4е е дадено стъпка по стъпка.На мен тази със заек и пиле ми харесва пове4е,а на мъжа ми другата...няма разбирателство,еееей  Mr. Green

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 22:04 от alest

# 134
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
Алкачофа мисля, че е артишок на български  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт