Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 922
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
Какво означава "по взаимно съгласие" ?  В една и съща секунда и на двамата им светва една и съща лампичка, и симултанно си отварят устата, просто по-устатия Wink успява да го изкаже няколко мига преди другия, няма да казвам кой, при когото пътя от мозъка до устата е по-дълъг?
"По взаимно съгласие" е юридически термин, и както всички юридически термини е напълно изпразнен от смислено съдържание. Важна е единствено формата при него. Тоест как ще се представи пред обществото с неговите моментни правила един  тясно засягащ 2-ма души проблем.
Тоест тоест Simple Smile - "какво ще кажат хората" Wink

# 196
  • Далечният изток
Изобщо не е така. И въобще няма значение дали в една и съща секунда им е дошла на ум мисълта за раздяла. Това са глупости.
Взаимното съгласие е консенсус по едни и същи въпроси. Може аз да поискам да се разделим и той да се съгласи след 3 дни мислене. Взаимно съгласие е. Може той да поиска да си тръгне и да вземе телевизора, а аз да не съм съгласна, но след 3 дни умуване да се съглася. Взаимно съгласие е отново. Въобще не е изпразнен от съдържание термин, напротив, доста съдържание има в него, стига хората да са разбрани и да вникват в смисъла на това, какво им се казва, а не с рогите напред на всичко да казвам не, щото егото ми ще страда.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 19:00 от AIDA_N

# 197
@bw взаимноста на втората преценка не е толкова важна, колкото че винаги и в много неща го има елемента че едно си мислиш че ще е, пък то не винаги е съвсем такова, за добро или за лошо - това може да важи и за единия или и за двамата.
Също и понякога с течение на времето може да се губи перспектива за алтернативите, а това вече може да води до грешна оценка на статуквото.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 20:12 от БШекли

# 198
Връзки (любовни, приятелски, роднински, работни) прекратявам след огромно огорчение и разминаване, винаги правя опити, търсене на златната среда, споразумения... Тъй че не бих казала, че връзките се захвърлят лесно. По-скоро има един тип хора, които трудно се обвързват емоционално и са егоистични и нелоялни, те трудно изобщо започват връзка. Като цяло това са тип хора, при които това се отразява и в други житейски сфери, трудно се задържат на работа, трудно си намират приятелска среда, не може да се разчита на тях, не правят компромиси, услуги, не отделят време, не можеш да се разбереш с тях, обикалят като пеперудки.. Те много обичат да казват, че не могат да задържат връзка, а всъщнот не успяват да създадат връзка, достигат максимум до десета среща (два-три месеца познанство).

# 199
Нормално е да я спохождат такива мисли, ако е на 36 и сама. Започва да се чуди дали не е сбъркала, дали не е било само временен проблеми, дали той е нямало да поиска деца с нея все пак... Ама ако беше така и тя действително беше сбъркала, са щели да се съберат.
Кое му е нормалното? Тук говорим за жена на 36, която вече пет години не може да прежали бившия. Имала е достатъчно време да страда, да се изправи и продължи напред в търсене на нещо по-добро за себе си.   
Не е страдала 5 години. Говори го сега. Жената остарява, няма мъж и се чуди дали ако е била търпяла още  5 години бившия, е щяло да има развитие. Както се писа, тя не съжалява конкретно за мъжа, а че е имала мъж, с когото евентуално да имат нещо. Само дето този не е бил нейният, а с разказаното отношение към домакинството ми се струва, че не е и на доста други жени.

# 200
Понякога един мъж не прави нищо за една жена, а за друга дава всичко.

# 201
Вероятно има и такива, но... От това, което лично съм срещнала, или чула от другаде, при такива даващи има пробен период, след който пак спират да дават.

# 202
Нито към бивш мъж/ приятел съм се връщала, нито на стара работа. Има хора, които непрекъснато го правят.

И защо не? Много зависи защо и как са се разделили.
Знам за много случаи успешни завръщания. Аз самата съм се връщала да работя за предишен работодател.
Ако сте се разделили културно и сте запазили добри отношения, защо не?

# 203
  • София
Аз се върнах на старата работа.
Понякога ми се е случвало да се видя няколко пъти със старо гадже, но то е само за да ми се изясни защо не трябва да се виждаме. 😁

# 204
Като няма риба, и бившият рак е риба.

# 205
  • София
Трябва да има срок на давност на брак/връзка. 5-10 год, после се събирате и заявявате искате ли заедно или не.
Първо би било много лесно, второ - всеки би се старал да го поискат пак Laughing

В пробни раздели не вярвам.

# 206

В пробни раздели не вярвам.

Пробни, само ако перманентната е съвсем абсолютно сигурна, и само за дълго женени. А не пробни в смисъл на експериментаторски - това би било безмислено.

# 207
Това е кръшкане. Като не си сигурен, багажа и чао.

# 208
Никога не съжалявам за нищо.
Щом съм го направила, значи е бил мой съзнателен избор.
Всеки от нас прави най-доброто възможно, на което е способен към момента. Това, че след време ще погледне с други очи или ще си каже, е да бях със сегашния акъл в ония години няма стойност, не си бил със сегашните очи и акъл, направил си каквото си могъл според тогавашния ти акъл. От рационална гледна точка няма никакъв смисъл да се съжалява за нищо. Само че сме емоционални същества, мисленето е много малка част от това, което ни води.
При двойка, която се е разделила понеже са си станали скучни любовта и да я е имало не се е задържала.  Разделили са се за добро значи, алтернативата е по-кофти. А когато някой от тях почне да съжалява за решението си, то той/тя си спомня избирателно само хубавите моменти, а не да речем как се е чувствал/а преценявайки в полза на раздялата. Съзнанието е кучка.

Апропо, заглавието носи някаква негативна конотация, сякаш е лошо, че връзките се разпадат в днешни дни, сякаш е нещо, на което трябва да търсим лек. Ами ако 10г средна продължителност на връзка е естественото състояние за повечто хора? После седиш още в пъти по десет заради "какво ще кажат хората" - което в наши дни е отпаднало. Според мен преди е било по-зле.

# 209
Да бе, 10 г ако било нормално, айде моля ти се, сещам се за Неделчо, който имал 18 г връзка...то цял брак, само че нито брак, нито дете, нито нищо. 10 години без развитие и жената се събужда на 30+ е загуба на време. До 1-2 г няма ли развитие няма смисъл да се седи в подобна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт