Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 921
  • 316
  •   1
Отговори
# 210
Да, нормални са разпадите.
И аз смятам, че връзка 10 години се изчерпва.
Както казва майка ми – а, знам те теб, минат ли 10 години, ще има нов. Този вече си го отгледала.
Визира изчерпване на моята любов, толеранс, даване на шансове, грижа, компромиси.

# 211
Мисля, че имаше впредвид след 10 години заедно, отново да дадете съгласие, дали да продължите заедно, а не да чакаш някой 10 години да се накани за дете и брак.
Такова търпение и време малко жени имат.

# 212
Това е кръшкане. Като не си сигурен, багажа и чао.

Ако въпроса за подобни проби въобще възниква - тогава да, разбира се че е или би било кръшкане.

Аз го казах в контекста на историята за съжалението след 5 год, че само е възможен подход към и след крайно решение, като и ако се стигне до него. Като е крайно, няма нужда да е внезапно, или да не е поетапно. Понякога разбира се съвсем си има нужда и да не е поетапно, зависи от случая.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 21:14 от БШекли

# 213
  • София
Мисля, че имаше впредвид след 10 години заедно, отново да дадете съгласие, дали да продължите заедно, а не да чакаш някой 10 години да се накани за дете и брак.
Точно така.

Би било удачна практика за проверка на чувствата.

# 214
Да бе, 10 г ако било нормално, айде моля ти се, сещам се за Неделчо, който имал 18 г връзка...то цял брак, само че нито брак, нито дете, нито нищо. 10 години без развитие и жената се събужда на 30+ е загуба на време. До 1-2 г няма ли развитие няма смисъл да се седи в подобна връзка.

Връзка казах, не буксуване на едно място. Аз за 10г от вие минавам на ти. 
Въобще не знам дали са 10, 20 или Х, идеята е, че може би нормалното е връзките да се разпадат, а не да са во веки веков, в който случай ако попитаме защо едно време хората са се мъчили по цял живот заедно ще е не по-малко драматично.

# 215
  • София
Е, нормално е да се разпадат, разбира се, просто не, преди да са започнали

# 216
Защо са тези притеснения за кръшкане?
ако мъжът ви обича истински и му е добре с вас, няма да ви кръшка.
Нито един мъж не ми е кръшкал.
//
Не е задължително да има развитие някоя връзка.
Зависи какво искаш и в какъв момент от живота си е един човек.
//
Пу, пу, аз съм вече спокойна.
След дългите си безкрайни връзки, се събуждах нощем потна с мисълта – е, какво сега. Това ли беше живота? Обичаш един и цял живот с него? АМи, да закриваме тоз живот.

# 217
Нормално е да се разпадат, но е нормално повечето хора да търсят някаква сродна душа или половинка, с която да остареят, а не да подменят и започват отначало на всеки 10 г.
По-добре да се разпадат по-рано или да не започват, ако ще се разпадат след 10 години.

# 218
Когато си срещнал човек и ти е добре и удобно, когато имате деца, дом, спокойствие, не виждам защо да се разпадат връзките .
И защо повечето си мислят, че новото ще е по - добро.
Съгласна съм, че ако мъжа ви обича, очи за други няма.

# 219
  • София
Не знам, за мен любовта си е движеща сила.
Спрямо колегата - това ям.

# 220
Таня, никой не се събужда сутрин с мисълта – днес е 10-тата година – време е за нов.
Ще поживееш, ще видиш.

# 221
  • Sofia
Да бе, 10 г ако било нормално, айде моля ти се, сещам се за Неделчо, който имал 18 г връзка...то цял брак, само че нито брак, нито дете, нито нищо. 10 години без развитие и жената се събужда на 30+ е загуба на време. До 1-2 г няма ли развитие няма смисъл да се седи в подобна връзка.

Не съм съгласна. Не всички жени на 20+ желаят да сключват брак и да раждат деца преди 30, дори да са в сериозна връзка. Даже бих казала, че в момента повечето млади хора са именно с тази настройка, не бързат заникъде.

Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да. Не би могъл да компенсира дори да вади купища пари, ако в края на деня всички задължения ще падат на моите плещи. Wink Не бих могла да вирея в подобна връзка никогаШ.

# 222
  • Somewhere far away
Кръшкането далеч не е единствената причина за раздяла.
И да, може много да се обичате, но да има други проблеми и пак да се разделите- в тоя живот нищо сигурно няма.

# 223
Цитат
"Това е кръшкане. Като не си сигурен, багажа и чао. "
Чистата истина!
От личен опит - като почитател на скептицизЪма, съмняващ се във всичко и във всички, се развявам като весник с една раничка и едни ски. Нека да ми е лошо.
Сега, като се срине еврото, ще взема да намина и към Европа, да ме носят на ръце за 100$.
Щот, нали, 100$ са си 100$ Wink

Цитат
"Само че сме емоционални същества, мисленето е много малка част от това, което ни води. "
Много моля, в първо лице, единствено число.

Цитат
"10 години без развитие и жената се събужда на 30+ ..."
Оттам ли тръгва израза - "Проспала си младините"?

Цитат
"Този вече си го отгледала."
Къде ги тия, отглеждащите? Как пък на една такава не попаднах? Не го пиша за да почвате да ме психоанализирате защо все попадам на насилнички Wink

Цитат
"ако мъжът ви обича истински и му е добре с вас, няма да ви кръшка."
Е, не! Толкова големи цици няма на тоя свят!

# 224
Не всичко е цици в тоя живот, Джемсе.
Държим ги и с друго.
Кой мъж не иска да ти даде всичко, ако го караш да се чувства като БОгх? Smile

Общи условия

Активация на акаунт