Деклариране пред НАП - доход от Англия

• 657
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Аз не знам със сигурност . Обаче според мен нищо кой знае какво не е станало и да е станало и няма никакъв смисъл да се тревожиш за подаването за гражданство. според мен си подавай за гражданство и не се тревожи .  И да има недоразумения не виждам да са нещо повече и да се налага д адоплатиш някъде нещо то не е някаква страхотна драма.
Англичаните да си проверяват. Явно си имат процедури, заели са раб. места, правят каквото там трябва - не виждам какво общо има с гражданството ти. Подавай спокойно и останалото ще го оправиш паралелно. Успех!

# 16
  • София
Аз знам, тъй като съм работила по трудов и граждански в БГ. Всичко, което по ТД, се води приключено и оправено в България. Просто няма как да не е.  Така че няма за какво да я "хванат".

# 17
Ами обадете се в НАП и ги питайте, за да сте спокойна.
Ако сте била резидент в Англия и сте имали доход от България сте била длъжна да ги обявите в Англия. А дали ще плащате данък върху тях е друг въпрос.
Ако сте била резидент в България и имате доходи в България не сте длъжна да ги обявите в Англия. Представете си всички българи, които живеят и работят в България да попълват данъчни декларации в Англия.
При попълване на данъчната декларация има въпроси за доходи от чужбина. Няма как да ги подминете.

Вероятно е трябвало да подам и декларация в България за доходите в Англия. От Кралство най-вероятно ще изискат удостоверение, че съм била данъчно лице в България за същия период, за да не ми наложат данък от според спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане. А в самата българска данъчна декларация се изисква да се посочи дали лицето е работило в чужбина, което може да доведе до това НАП да обърне внимание и да се задвижи проверка за недекларирани суми. С други думи, може неволно да привлека вниманието на българските данъчни власти.

https://nra.bg/wps/portal/nra/documents/taxes/dopk/219b8de5-3d28 … 9c56-3b2c44478c43

Общи условия

Активация на акаунт