Аблация на сърцето - 13

• 7 574
  • 338
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте. Моля Ви дайте съвет.При мен нещата не се развиха толкова добре, колкото очаквах.2 месеца съм след аблация,но вече няколко пъти получавам пристъпи.По-краткотрайни са,колко 15 Ина минути и по-леки ,пулс около 155.Направих запис,екг на смарт часовник и вчера бях на преглед при д-р Марчов. И дааа,според него вероятно е рецидив.За да постави точна диагноза му трябва екг от бърза помощ,т.е.следващия път да се опитам да отида там.Сложиха ми холтер за 24 часа,чакам да се разчетат резултатите.Но естествено тогава не се случи пристъп,за да се запише.Предлага ми втора аблация.
И тук са многото ми въпроси и чуденки. Притеснена съм,че е доста скоро след първата.Той твърди,че е достатъчно месец да е минал,и то заради здравната каса. Чудя се отново в Токуда ли да им се доверя или да отида поне за консултация и в НКБ. Разбира се,няма как да съм сигурна,че и след втората всичко ще е успешно. Но в момента все едно нищо не съм направила.Иска ми се да довърша нещата до край,и то усоешно.Дискомфортът, паниката и страха кога и къде ще е следващия път отново започват да ме обземат.Чувствам се ужасно,много съм объркана.
Дайте съвет и кураж какво да правя. Тези, които са минали втора аблация,моля Ви пишете как е след това и решихте ли проблема.По-леко ли протича втората.
Благодаря Ви от сърце.В този момент за мен всяка информация е важна и полезна ♥️

# 286
Deti13, съжалявам за пристъпите. Не знам какво да те посъветвам ….. Втората ми аблация беше едва преди 5 дни и още нищо не мога да кажа, защото пия и медикаменти - 3*150 Ритмонорм, 2,5 * 1/2 сутрин и вечер Конкор и Делиана за разреждане на кръвта. Мога само да кажа, че при мен втората аблация, точно след година, мина много по- леко и бързо. Според мен си запишете консултация в НКБ, то може ли всеки месец аблации да ни правят ?!?! За мен успешна аблация е тази, при която спират всички медикаменти и си живееш както преди, брз пристъпи на сърцебиене, без мъжденета и подобни…..

# 287
Здравейте,на баща ми след преглед при кардиолог му е поставена диагноза ПМТ.Като ви чета,при тази диагноза имате висок пулс,а при него е по-скоро нисък.Възможно ли е ПМТ с нисък пулс?

# 288
Дети, не бързай. Много скоро е била първата.
Аз не бих правила втори път, поне година бих изчакала.

# 289
При ПМ и ПТ и пулс, и кръвно са си в норма- при мен поне беше така. Откриха ми го при профилактичен годишен преглед- абсолютно безсимптомна бях.

# 290
Здравейте. Моля Ви дайте съвет.При мен нещата не се развиха толкова добре, колкото очаквах.2 месеца съм след аблация,но вече няколко пъти получавам пристъпи.По-краткотрайни са,колко 15 Ина минути и по-леки ,пулс около 155.Направих запис,екг на смарт часовник и вчера бях на преглед при д-р Марчов. И дааа,според него вероятно е рецидив.За да постави точна диагноза му трябва екг от бърза помощ,т.е.следващия път да се опитам да отида там.Сложиха ми холтер за 24 часа,чакам да се разчетат резултатите.Но естествено тогава не се случи пристъп,за да се запише.Предлага ми втора аблация.
И тук са многото ми въпроси и чуденки. Притеснена съм,че е доста скоро след първата.Той твърди,че е достатъчно месец да е минал,и то заради здравната каса. Чудя се отново в Токуда ли да им се доверя или да отида поне за консултация и в НКБ. Разбира се,няма как да съм сигурна,че и след втората всичко ще е успешно. Но в момента все едно нищо не съм направила.Иска ми се да довърша нещата до край,и то усоешно.Дискомфортът, паниката и страха кога и къде ще е следващия път отново започват да ме обземат.Чувствам се ужасно,много съм объркана.
Дайте съвет и кураж какво да правя. Тези, които са минали втора аблация,моля Ви пишете как е след това и решихте ли проблема.По-леко ли протича втората.
Благодаря Ви от сърце.В този момент за мен всяка информация е важна и полезна ♥️

На първа място добре е да се успокоите. Позната ми е тази паника. Все гледах да не пътувам надалече от центровете, където бих могла да получа адекватна бърза помощ. На мен веднага ми казаха, че съм за втора аблация, тъй като видяха, че има още огнище. Тогава отидох в Токуда, но там ми казаха, че добре е за втората аблация да се обърна пак в НКБ тъй като докторите знаят каква е направено и какво остава. В НКБ казаха да дойда след месец-два, но аз чаках две години. След втората аблация 10 години нямах проблеми. Да, по-леко и по-бързо протече.
Тези клетки имат способност да се размножават и създават допълнителни връзки. Добрата новина е , че докторите имат начин да ги премахват! Нищо не Ви пречи, при финансови възможности, втора консултация при проф. Шалганов. Само, че трябва да имате кардиограма по време на пристъпа. На мен той ми каза, че няма да мине без аблация, във Вашия случай може и да не е така.

# 291
Здравейте отново.
Аз бях при личната, която най-накрая ми изписа антидепресант, не че съм много горда 🤣 , но понеже не ми е за първи път, знам че само той ще ме спаси.
Проблемът при мен , обаче е, че един от често срещаните странични ефекти е "тахикардия и прескачания" . Обсъдила съм с кардиолога, личната знае всичко, и казаха, че е ОК да го взема. Да, обаче, аз съм в мисли още преди да съм започнала лечението. Знам, че след успешна аблация шансовете за рецидив от лекарство не са кой знае колко големи, но все пас... Някой случаааайно да е по-запознат? Venlafaxine 75mg , в България Велаксин 75мг.
Вие на мое място бихте ли го взели? Понякога ми се иска да не съм толкова спечена и задръстена 🧑🏽🦯➡

# 292
Категорично не бих пила АД.

# 293
Разбирам, че не би го пила, и го уважавам. По-скоро се интересувах от общото мнение за лекарството на хора, които може би са запознати. Simple Smile

# 294
Относно Антидепресант - аз дълго се съпротивлявах да взимам антидепресант, но всички доктори казваха, че не е проблем. След една седмица прием  сърцето започна през 15 минути  да излиза от ритъма. И бързо-бързо се навих за аблация.  На съм лекар, но това е моя опит с АД. 
daisy_1998 Вие след абалция ли сте?

# 295
Да, 1 година след аблация съм.

# 296
Здравейте отново.
Аз бях при личната, която най-накрая ми изписа антидепресант, не че съм много горда 🤣 , но понеже не ми е за първи път, знам че само той ще ме спаси.
Проблемът при мен , обаче е, че един от често срещаните странични ефекти е "тахикардия и прескачания" . Обсъдила съм с кардиолога, личната знае всичко, и казаха, че е ОК да го взема. Да, обаче, аз съм в мисли още преди да съм започнала лечението. Знам, че след успешна аблация шансовете за рецидив от лекарство не са кой знае колко големи, но все пас... Някой случаааайно да е по-запознат? Venlafaxine 75mg , в България Велаксин 75мг.
Вие на мое място бихте ли го взели? Понякога ми се иска да не съм толкова спечена и задръстена 🧑🏽🦯➡

Здравей, аз приемам антидепресанти, но е много важно да се обърне внимание и, че се делят на няколко групи. Някои са си доста опасни за сърцето, тъй като взаимодействат, но има една група, която е напълно безобидна. Ако не се лъжа се водят SSRI и золофта приспада към тези безобидни антидепресанти.
Може да провериш конкретно изписаният ти медикамент дали е от тези “безопасни” за хора със сърдечни проблеми.

# 297
Благодаря за подкрепата и съветите. И аз съм раздвоена.Хем ми се иска по-скоро да се оправя и да не получавам тези пристъпи и да живеят пълноценно,хем от друга страна се притеснявам, че са минали само 2 месеца. Но,ако се направи в рамките на 6 месеца, няма да ми правят пак коронарография,каза доктора,т.к. старата важи до 6 месеца. Поне така ще си я спестя,а тя не е никак приятно изживяване.Може би ще отида за консултация и до проф. Шалганов. Как записвате часове при него,някакъв телефон, май някой беше писал.
 Макадамия,а ти добре ли се чувстваш?Намираш ли разлика нещо от първия път в състоянието ти?Да,минали са само няколко дни,но все пак. Усещаш ли неразположение, прескачания на сърцето. Уморяваш ли се лесно.

# 298
Какво да кажа, на моменти, много рядко усещам например две последователни тупвания на сърцето, иначе нямам никакъв дискомфорт. 3-4 дена усещах тежест в гърдите в ляво и болка в главата, но главобола го отдавам на транквилантите, с които ме наливаха по време на процедурата и контрастните вещества. Всеки ден вървя по 8 километра, но умерено темпо- да не товаря сърцето. От вчера мога да кажа, че нямам никакъв дискомфорт при ходене. Правя и по няколко минути планк. Мога от тази нощ да спя и на лявата страна- няколко вечери имах усещането, че не дишам добре като легна на ляво, но може и чисто внушение да е.Не си меря сутрин и вечер кръвното и пулса вече , за да не се паникьосвам като чуя притупване на сърцето- не искам да си създавам излишен стрес, опитвам се да не мисля, че ми е правено нещо, но и не се натоварвам - всичко с мярка.

# 299
Macadamia, а по време на самата аблация усещаше ли нещо? Аз съм след месец при Шалганов и изобщо не искам да усещам аблацията, ако може да ме приспят най-добре😄 Разбрах, че Трайков понякога отказвал дори успокоителни и доста се притесних да не би и при Шалганов да е така..

Общи условия

Активация на акаунт