Аблация на сърцето - 13

• 11 503
  • 409
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, интересувам се от тези които са правили аблация. Как се решихте на това. Имам екстрасистоли, които не се търпят. Пия небилет, по 1/2 сутрин но нищо.
И при вас ли лекарствата не са повлияли, та се решихте на аблация.
При кой я правихте и доволни ли сте, приключиха ли ви мъките. Може ли да се получи някаква сериозно усложнение

# 391
Здравей, eee_8912.
Защо Небилет? Той е бетаблокер, не антиаритмик.
Какви са екстрасистолите и колко? Магнезий пиеш ли?

# 392
Изписаха ми го в бъза помощ, то за това не ми помага явно
Пия магнезий 3х2 панангин
Горни надкамерни екстрасистоли от лява камера.

# 393
Трябва да си направиш консултация с електрофизиолог. Панангин не е лоша комбинация. И холтер трябва да сложиш.

# 394
На мен ми действаха добре лекарствата и не излизах от ритъм, нямах и прескачания, но сметнах, че съм прекалено млада, за да съм на лекарства от сега до не знам кога и направих аблация. Не съм се колебала и за момент. Вярвам на докторите, вярвам в медицината и повярвах на хората тук, вече преминали от там.
За сега това остава най-доброто решение в живота ми. Simple Smile
Трябва консултация с добър лекар в областта, не просто в спешното.
Късмет!

# 395
Благодаря, аз също съм млада(според мен поне, на 35г ) не искам да пия такива лекарства за сърце от сега имам назначен холтер за 25.11. Преди няколко месеца ( Април) получих за пръв път такива екстрасистоли, пих отново бета блокер и го спрях по схема уж ми мина, но сега ме започнаха пак и няма минаване.

# 396
Пак съм аз, дано има кой да се включи с мнение. Та така казах ви аз за екстрасистолите и Небилета изписан от бърза помощ. Реших аз, че от него не се чувствам добре и го спрях и екстрасистолите намаляха значително на следващия ден а на последващия направо се брояха на пръсти. Днес ходих да ми сложат холтер и на две на три с лекарката и обясних за небилета, каза че е напълно възможно да ми е него и ще види какво ще покаже холтера и ще ми изпише антиаритмитик, който да пия само при нужда.

# 397
Ние не сме доктори и мнението ни в случая не е важно, но по-важното  е, че се чувствате по- добре и така да се каже сте взели нещата в свои ръце. Холтера ще покаже как работи сърцето и от какво лечение точно имате нужда.
И аз на 27.11. съм с холтер - надявам се да е  по-добър от първият, защото е по-важен от него.Иначе оплаквания нямам, през няколко дена усещам притупване на сърцето, тоест 3.4 по-бързи удара един след друг, но то това е съвсем нормално и се случва при всички хора.

# 398
Разбирам, че не сте доктори, но сте минали през това и знаете какво ми е. Притеснявам се за тези хапчета за които споменах, могат ли наистина така да се взимат при нужда, вредят ли на нещо друго, имат ли странични ефекти. Като цяло не съм фен на лекарствата, гледам да ги избягвам, но сега положението не се търпи. Вкъщи не могат да ме търпят, настроението ми се скапа от тези чести екстрасистоли 😞

# 399
И аз бях като вас, аспирин не бях пила- сега две аблации, конкор, ритмонорм, ротеас…..
Изчакайте да видите какво ще ви кажат и какъв медикамент ще ви предпишат…..Тогава ще нищим има ли странични ефекти или не…..
По принцип аблация се прави , за да не се пият медикаменти.
И да вметна- много е невъзпитано когато всеки новодиагностициран започва да пише тук, изтръпнал от страх, а след като преминат нещата, изчезва…..ами честно казано чувствам се употребена и изоставена…. Давайте обратна връзка, споделяйте и за “след това”, помагайте и на други хора, всички знаете колко страшно ви е прозвучала думата аблация, когато сте я чули за първи път…..

# 400
macadamia изчела съм ви почти всички постове, знам че сте след две аблаци. Ако не се лъжа сте ги правили при Шалганов.
Ще ви държа в течение с мойте прескоци 😇Няма да ви зарежа, пък вие ако искате ми обръщайте внимание Simple Smile

# 401
eee_8912, ооо ще помагам с каквото мога защото знам в каква безпътица бях и аз 😊
А това за зарязването…. не се отнася за теб- ти си новак 😁, надявам се да се припознаят потребителите и да се включат….

# 402
Аз днес минах прегледа при д-р Бойчев и съм много доволна.Обърна ми внимание и отговори на всичките ми въпроси.Да припомня,че на пети август беше моята криоаблация.Два месеца бях на кордарон и Ксарелто.После един само на ксарелто.От днес спирам и него, след четири дневния холтера.резултатите са перфектни засега.За тези,които имат много екстрасистоли след аблацията,да им дам надежда.Аз имах много първите два месеца,на третия се разредиха и сега имам само 12 за четири денонощия.Да вметна за кръвоизлива все още търся причината

# 403
Ваня, мисля че като спреш ксарелтото и кръвоизлива ще изчезне - дай си една седмица .....

# 404
Надявам се, защото минах и цитоскопия и всичко е наред но така или иначе съм в София ще направя преглед и тук утре,че в Сливен им нямам много доверие.

Общи условия

Активация на акаунт