Аблация на сърцето - 13

• 9 997
  • 377
  •   1
Отговори
# 45
Aizen_BG[ , аблацията е много по не болезнена от преживяното от вас днес
Аз преди малко се върнах от кардиолог, от две седмици си усещах пулса много учестен и по време на тренировка ми ставаше дискомфортно .....ами болестта се е върнала, само че този път я усетих заради пулса ..... тръгвам отначало по утъпканите пътеки - медикаменти за опит за вкарване в ритъм /Конкор, Дигогсин и кръворазреждащо -с предсърдно мъждене съм, при неуспех - Кардиоверзио и след месец, два отново аблация.....

# 46
Айй macadamia успех, чувал съм че при предъсрдно мъждене понякога се завръща, но от 2рият път почти винаги е успешно, докато при надкамерна тахикдария мисля, че от 1вият път е успешна

# 47
Благодаря Blush
Като не от втория, от третия, от петия ще стане - няма да сe отказвам ......

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 16:08 от macadamia

# 48
Това с абцеса е в пъти по-дискомфортно от ЕФИ.
При мен д-р Трайков беше зад мониторите, оператор беше д-р Марчов.

О, Макадамия... Disappointed
Не трябваше да бързаш със спорта.

# 49
Не трябваше, но питах ....и питах....и питах ....и всички казваха давай смело, забрави че ти е правена аблация ....Даже моята кардиоложка не е съгласна с тях че нищо не трябва да се пие след това - може да е минимално, но медикаменти се взимат ....

# 50
Не трябваше, но питах ....и питах....и питах ....и всички казваха давай смело, забрави че ти е правена аблация ....Даже моята кардиоложка не е съгласна с тях че нищо не трябва да се пие след това - може да е минимално, но медикаменти се взимат ....
Странно, аз също съм с ПМ иПТ, но съм на Амаритон, Ксарелто и Бизор поне за три месеца.Въпрос-нормално ли е след разходка да имам болки в гърдите.Не силна, но преди аблацията я нямах.Притеснява ме, защото в епикризата, наред с ПМ, пише исхемична болест на сърцето

# 51
За разреждащите също се учудих, че бързо ти ги спряха. Таня ги пиеше много дълго време.

# 52
Благодаря Blush
Като не от втория, от третия, от петия ще стане - няма да сe отказвам ......
Успех момиче! Важно, че има начин за изчистване на сърцето от тези излишни проводници! А случайно да си взимала рибено масло, витамин А като хранителна добавка? Някъде съм срещала проучване, че редовен прием на рибено масло, витамин А носи повишен риск от предсърдно мъждене. И моята кардиоложка го потвърди.

# 53
Благодаря, Eliva62 🙂
Не съм взимала, но толкова хора взимат и нищо им няма. Приемам, че просто съм изтеглила късата клечка и така…..
Ротеас пиех 2 месеца след аблацията, а Амаритон 3

# 54
Здравейте хора! Прибрах се успешно от консултацията с доц.Трайков. Относно самата консултация всичко мина много бързо за около 4-5мин. имах около 6-7 въпроса подготвени които исках да му задам, но за съжаление не успях да му задам нито един, той бързаше супер много и просто беше невъзможно... Чаках 2 часа повече от когато ми беше часът, но това не е проблем за мен. Тъпото е, че не успях да го попитам нищо, защото бързаше супер много. Само ми насрочи дата за аблацията за краят не месец Август. Насистина изглеждаше доста уверен, каза ми ,, Нека да го направим в Неделя и Понеделник да може да се прибереш" и ми стисна ръката. Все едно ще ми махат млечен зъб Grinning, така се почувствах. Та сега ми е много притеснено за деня на аблацията и също, коронографията. Моля ви ако можете да ми споделите вашите преминавания на тези, които сте преминали през аблацията от до, и какво са ви казали кога можете да преминете към физическо натоварване и тн. При тези, които сте били при доц.Трайков той ли извърши самата процедура или беше зад мониторите, защото на мен ми каза, че той ще е зад мониторите и ще се извърши от екипът му.
Малко извън темата, но бих се радвал да споделя, за да ми олекне.Днес преминах през друга операция ако може да се нарече така, която не беше толкова страшна, но не беше и никак безболезнена и стресираща. Имах подут абсцес на опашката и така изкарах 2 дни в София, и 3 дни в нас. Днес болката беше ужасна и отидох на хирург в болницата в моят град и ми казаха, че трябва да се почисти мястото и да ми сложат пълна упойка. От притеснение докато чаках да ме приемат, ми прилоша и ми падна кръвното и захарта. Една медицинска сестра ми даде да пия една чаша кока кола и хапнах едно парче шоколад, и се почувствах много по-добре. След това отидох в хирургия и ме попитаха дали съм ял и пил нещо, казах им за станалото, и те казаха ами ще го правим с местна упойка... Завързаха ме за леглото/масата сложиха ми 4 инжекции за да не усещам нищо и разрязаха абсцеса и го почистиха. Оказа се, че е било съсирек, който имам от над 5г. когато като по малък бях паднал със скейтборд на опашката си. Та като цяло успях да премина това със стискане на зъби и на възглавници, ако може да ми споделите за аблацията дали е по-дискомфортно или не, сега долу горе съм по-спокоен за предстоящата аблация след този случай, но едно е сърцето, друго е д*пето Grinning . На 20г да преминавам през такива неща и то точно, когато реших да се запиша за шофьорска книжка не е никак приятно... Диагнозата, която ми каза доц.Трайков е PSVT (пароксизмална супра-вентрикулярна тахикардия)
Благодаря на всеки, който е изчел до краят.
Да, това с абсцеса звучи болезнено, докато при аблацията усещането е само в промяна на ритъма, на моменти тежест в гърдите, някои споделят, че има лека, кратка  болка при изгаряне. Само тревогата е голяма, но дават успокоително преди процедурата, поне в НКБ.  А сега забрави за въпросите и релаксирай, по добре да не се смущава умът излишно. Вярвай, че си в надеждни ръце, всичко ще е наред! Разхождай се, съзерцавай природата, слушай любимата музика!
А защо коронарография? Трайков ли каза, че ще я правят? Знам, че важи за предсърдно мъждене.

# 55
Коронарография пък защо, прави се скенер на сърце и се вижда чисти ли са съдовете…..

# 56
Не е вярно за Омега 3. Аз я пия от 17 години, нямам ПМ.
Мисля, че Айзен бърка коронарография и ЕФИ. Не е нужно да се прави за неговата диагноза.

# 57
Макадамия, аз също мисля, че си избързала със спорта. Аз също бях с ПМ и ПТ. Не е вярно, че след аблацията ставаш и тръгваш с нашата диагноза. Аз се възстановявах 6 месеца, а чак година и половина след това се почувствах добре. Нашите сърца са коригирани, няма данни, че спорта няма да навреди. Аз се движа, разходки, леко разтягане, малко плуване, но повече за спорта отпреди ПМ и ПТ не си и помислям.
Rumbitumbi, след аблацията при разходка толкова ме боляха гърдите, че се връщах вкъщи, след около 3 месеца отшумя.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 20:41 от akekina

# 58
Ами аз си говорих с една жена докато чаках, която беше минала аблация преди 10дни. И тя ми каза, че коронография се прави на всички, които им предстои аблация. И доц.Трайков ми каза да дойда 1 ден по-рано преди аблацията на гладно за изследване, предпоплагам коронография

# 59
Не е вярно за Омега 3. Аз я пия от 17 години, нямам ПМ.
Мисля, че Айзен бърка коронарография и ЕФИ. Не е нужно да се прави за неговата диагноза.
Проучвания ! Кой знае от какво се повлиява тази ел.система на сърцето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт