Аблация на сърцето - 13

• 7 869
  • 338
  •   1
Отговори
# 255
Сити клиник, не!
Чакайте си в НКБ.
Обадете се на регистратура в НКБ и си запишете час за преглед - проф.Шалганов или д-р Стоянов - вторият работи със здравна каса, при първият прегледа е 135 лв. Не се чака чак толкова - аз бях на преглед на 13.08 - аблацията ми е на 29.08

Благодаря Ви!

Още един въпрос ако може Simple Smile На майка ми чак сега са и забелязали пролапс на митрална клапа, под въпрос са го писали, но споед мен просто са го пропускали преди, фокусирайки се върху другото - високо кръвно и аритмии остовно. Минал ли е някой аблация с него, има ли специфика тук, защото самият пролапс предизвиква аритмии?
Не се съмнявам, че го има, защото и аз го имам потвърдено, също и сина ми, та съм изчела всичко по въпроса с наследственост и симптоми, имам си прескачаниатя и екстрасистолите понякога, вегетативните симптоми.
Другото е, че майка ми е с оптимални щитовидни хормони на горна граница, но има моменти според мен, когато е прескачала леко в хиперфункция. Та и това е причина според мен.

И последно, в НКБ задължителен ли е избор на екип? Видях, че освен професора, препоръвате и другия лекар - Стоянов, а третият лекар в екипа - д-р Боян Кунев съм посещавала лично и е изключителен млад специалист, който обръща внимание на всеки детайл.

# 256
Само на последното питане мога да дам отговор - Не, не е задължителен избор на екип. Ако не сте си избрали екип, аблацията я прави който се падне / Шалганов или Стоянов /, но и двамата са добри.
Само да вметна, че Шалганов е отпуска целият септември месец и аз понеже искам всичко да минава по-бързо, за това настоях за избор на екип и толкова бързо назначена дата за аблация.

# 257
Само на последното питане мога да дам отговор - Не, не е задължителен избор на екип. Ако не сте си избрали екип, аблацията я прави който се падне / Шалганов или Стоянов /, но и двамата са добри.
Само да вметна, че Шалганов е отпуска целият септември месец и аз понеже искам всичко да минава по-бързо, за това настоях за избор на екип и толкова бързо назначена дата за аблация.

Ясно, много Ви благодаря!

# 258
Аз съм с малък пролапс на митралната клапа. Не знам откога е, но на ехокардиографията в Токуда не ми казаха нищо. Впоследствие кардиоложката, която ме следи го видя и го гледа всяка година. Не се увеличава и не мисля, че аритмията ми е имала връзка а него, ако изобщо е съществувал.
Успех на майка Ви! Flowers Four Leaf Clover

# 259
Този пролапс го има всеки втори, зависи от степента му, ако е малък е козметичен дефект и не причинява аритмии, обикновено дори не го коментират.

# 260
Точно така ми каза кардиоложката. Но за всеки случай го гледа.

# 261
Този пролапс го има всеки втори, зависи от степента му, ако е малък е козметичен дефект и не причинява аритмии, обикновено дори не го коментират.

Е не всеки втори, към 3 процента от населението Simple Smile и когато е малък си е козметичен и само се следи, но при някои може да предизвиква екстрасистоли и пробождания, заради вегетативни реакции, включващи покачване на адреналин. Причината е неврологична, не кардиологична. Иначе със сигурност е вроден и наследствен. Обикновено само на ехограф се вижда и понякога се чува на слушалка.

# 262
Здравейте! Сега гледах по телевизия доктор Денислав Бойчев Кардиолог, Инвазивен електрофизиолог от Токуда.  Каза, че след аблация препоръчват се аеробни тренировки, но с не много висока интензивност. По-добре често, но не много интензивно. Реших да споделя. А самия доктор ми направи добро впечатление  когато попаднахме при него за контролен преглед  със моя съпруг. Много внимателен, всичко обяснява и не бърза.

# 263
Eliva62, благодаря за споделената информация🌷
На мен май най- скоро ми предстои и то втора аблация. Моля кой каквото чуе като съвети и препоръки за след това, да споделя. Не искам да аварирам отново!🙏

# 264
Да, разбира се.
Най-добър и бърз ефект имам от Диаспорал Директ.
https://galen.bg/magneziy-diasporal-direkt-sashe-400mg-h-20?utm_ … WAFEaAq5vEALw_wcB

Преди 2 години много бях закъсала, дори увеличената доза Амаритон не ми помогна достатъчно. С този магнезий буквално за 2-3 дни се нормализира сърцето.
Понеже е скъпичък,  сега пия, без спиране, този, по 2.
https://naturalfactors.bg/produkti/182-magnezij-citrat-150-mg.html
Благодаря за информация Deva. Взех си Диаспарол, че нещо започна да прескача сърцето. А ти Амаритон при какви симптоми си взимала?

# 265
При повече екстрасистоли. На мен през студените месеци ми се увеличават.

# 266
Макадамия, успех и за последно да е вече! Flowers Four Leaf Clover

# 267
Здравейте, изсипвам се от нищото в темата ви, защото на майка ми и предстои аблация - има предсърдно мъждене. От болницата в родния ми град казаха, че може да си избере болница и аз казах НКБ, като те казаха че правят връзката и директно препращат. Сега са казали, че към НКБ не могат да препратят, само към Сити и д-р Гарвански.
Въпросите ми са два - добра ли е опцията със Сити клиник?
И ако не - каква точно е процедурата за НКБ. Преглед при професора и после насрочването след колко време е?
Питам първо защото живее в другия край на България и разкарването не е малко и второ защото доста дълго е била на Кордерон, без някой да спомене, че е вреден.

Прочетох това-онова, но сте писали дълго и с години, а трябва да реагирам бързо с решение. Благодаря ви!

Мен директно от окръжна болница в Сливен ме пратиха в Токуда при Протич, където аблацията се доплащаше от пациента около 4000 лв. (към 2022 г.) Чак телефонния му номер ми дадоха 🤣 Човек ако не проучи нещата и се набие там, където са го изпратили, ще плаща като поп и песен ще пее. После мой близък, който е в системата на здравеопазването, ми обясни тая схема. Изпращащият лекар си прибира някаква комисионна за всеки изпратен пациент. Аз проучих добре нещата и се спрях на НКБ, където доплатих буквално 10-12 лева за престоя.

# 268
Протич в Токуда? Да нямаш предвид Тракия, в Ст.Загора?

# 269
Успех,Макадамия.Стискаме палци всичко да мине леко и безпроблемно!

Общи условия

Активация на акаунт