Аблация на сърцето - 13

• 7 864
  • 338
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! След консултация при проф. Шалганов и втора абмация във вторник, вече съм си в къщи, но на моменти усещам как сърцето ми бие по-ускорено. Не е усещането, което имах преди по време на тахикардията. Диагнозата ми беше надкамерна тахикардия и професорът каза, че мястото е локализирано и отстранено, но в процесът на изследване съм го изненадала с някакъв друг вид аритмия на предсърдието. Каза, че според него е индуцирано от самата стимулация, но сега се притеснявам да не се отключи нещо ново. От вчера имам усещания за ускорен пулс до около 110-115 на моменти,  но ритъмът като че ли е правилен. Това е ново усещане за мен, та да ви попитам какво е усещането при предсърдно мъждене, че се притеснявам сега да не се е отключило нещо такова след думите на Шалганов!

# 271
Здравейте! След консултация при проф. Шалганов и втора абмация във вторник, вече съм си в къщи, но на моменти усещам как сърцето ми бие по-ускорено. Не е усещането, което имах преди по време на тахикардията. Диагнозата ми беше надкамерна тахикардия и професорът каза, че мястото е локализирано и отстранено, но в процесът на изследване съм го изненадала с някакъв друг вид аритмия на предсърдието. Каза, че според него е индуцирано от самата стимулация, но сега се притеснявам да не се отключи нещо ново. От вчера имам усещания за ускорен пулс до около 110-115 на моменти,  но ритъмът като че ли е правилен. Това е ново усещане за мен, та да ви попитам какво е усещането при предсърдно мъждене, че се притеснявам сега да не се е отключило нещо такова след думите на Шалганов!
Предсърдно мъждене върви заедно с тотална аритмия.Ако имате само висок пулс, без аритмия, вероятно е нещо друго.Аз съм с ПМ+ПТ и аблация преди 2 месеца. Все още имам тежест в гърдите, но вече с по- редки епизоди.

# 272
Оцелях и този път момичета и момчета. Мина много по- леко, имаше само една вена за изолация..От вземането от стаята до връщането минаха около 2 часа. Правиха ми ензофагиална сонда- неприятно е , но се преживява. По време на самата аблация болка нямаше никаква. Понеже имам вече база за сравнение, криото е много по- неприятно от електро- то, с горене. Този път изобщо не ми беше лошо и дискомфортно, пошегувах се, че вместо да ме возят , мога гола да се кача до четвъртия етаж на собствен ход.

# 273
Хайде, честито! Heart
Много добри новини! Flowers Four Leaf Clover
Аз като ви казвам, че няма болка, само шаването на катетрите.

# 274
Честито, Макадамия!
Радвам се,че всичко е минало добре и леко♥️
Сега почивка и бързо възстановяване!
А защо ензофагиална сонда при електро аблация? В Токуда я правят само при крио,при електро - не.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 22:33 от Deti13

# 275
На мен при криото не ми правиха

# 276
Macadamia, а коронарография правиха ли ти.

# 277
Честито, Макадамия!
Радвам се,че всичко е минало добре и леко♥️
Сега почивка и бързо възстановяване!
А защо ензофагиална сонда при електро аблация? В Токуда я правят само при крио,при електро - не.

На мен ми вкарваха трансезофагиална сонда за ехокардиография и изключване на наличието на тромбози.Правиха ми РФК, с пълна упойка, в Бургас

# 278
Macadamia, а коронарография правиха ли ти.
Не

# 279
Протич в Токуда? Да нямаш предвид Тракия, в Ст.Загора?

През 2022-ра мисля, че беше в Токуда. Конкретно при него и там ме пращаха, даже още имам записан номера му в телефона. А за Токуда съм почти сигурна, защото тогава коментирах цените с моя колежка, на чийто съпруг скоро преди това бяха правили аблация там. (или пък да е било Сити клиник 🤔, абе някоя от тия нашумелите частни болници в София беше)

Аз пък точно днес си помислих как цяло лято, въпреки жегите се чувствам добре, не е имало странни епизоди. Лягам си и вече бях почти задрямала, когато щерката ме бутна да ми каже нещо, не знам дали съм се стреснала от това побутване, но докато я слушах полуспяща и имах чувството, че леглото се тресе. Даже ѝ се скарах да не си клати така краката. И в следващия момент осъзнах, че не тя клати леглото, ами на мен ми трепти сърцето. Станах, веднага се метнах на апарата за кръвно - кръвното добре, пулсът 75, обаче веднага засече ПМ.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 00:26 от ForgetMeNotBg

# 280
Ами аз не съм запозната, но дали няма такива инцидентни прояви на ПМ от време на време?

# 281
Здравейте на всички Simple Smile
Отдавна не съм писала. Просто ще споделя до къде съм и аз. 😀
Днес бях на консултация по повод 1 година от успешната ми аблация, правена във Франция.  От скоро имам доста прескачания и на няколко пъти излизах за секунди от ритъм + пулсът ми постоянно е висок (95-100-105) , дори в легнало положение. И затова ще ми бъде поставен Холтер за 2 седмици и докторката ми предложи евентуална терапия с лекарства.
Отделно от края на Април се боря с много неприятни паник атаки, тревожност, постоянно чувство за задух.. Пих лекарство 3 месеца, което за жалост не даде ефект Sad . Назначиха ми изследвания за анемия и щитовидни жлеза + хормони. Дано се намери причината...
Чета ви постоянно, просто нямам навик да пиша.
Успех на всички! ❤

# 282
Айзен, какво стана? Престраши ли се?

# 283
Тъкмо и аз за него се сетих днес, нищо не пише….
Снощи усещах притупвания, паникьосах се и ходих до аптеката за валидол…. Знам, че няма как да няма аритмии толкова скоро след аблацията…. Май ще стана хипохондричка…..Спирам да меря пулс и кръвно сутрин и вечер, че ще полудея…..

# 284
Macadamia, пожелавам ти всичко да е наред след втората аблация. И при мен понякога прави по три прескачания, колкото да ме уплаши. А валидол, ритмонорм и успокоително от години нося със себе се като спешна аптечка Simple Smile
Айзен, ти как си? Трябва да е наред вече всичко!

Общи условия

Активация на акаунт