Аблация на сърцето - 13

• 15 517
  • 514
  •   2
Отговори
# 510
На 72 години е. При Вас балонната дилатация в една сесия с ЕФИ и аблацията ли я направиха или Ви правиха отделно коронарография?

# 511
Първи ден коронарография+балонна дилатация, на втория ден аблацията

# 512
Здравейте ,аз съм с предсърдно мъждене открито около 2020 година ,от тогава съм излизал за 4 години само два пъти от ритъм ,но 2025 година изведнъж зачестиха и са излизал около 10 пъти за 3 месеца от ритъм ,та се реших на аблациия при д-р Марчов ,Токуда ,аблацията беше миналата седмица и според доктора беше абсолютно успешна ,беше криоаблация с изолиране на четирите белодробни вени ,защото други тригери не бяха открити ,обаче след аблацията имам много чести екстрасистоли и от вчера два пъти ми стана подобно на излизане от ритъм ама като отидох в спешното д-р Марчов ми казаха че това било Тахикардия ,тоест пулса ми си е нормален и изведнъж скача с много ,след това пак става нормален и пак скача с много и това постоянно и след повечето пъти направо се замайвах ,някой имал ли е такива симптоми след аблация ,нормално ли е това и кога да очаквам ,изчезване на тези странични ефекти от аблацията .Само да уточня че преди аблацията аз екстрасистоли почти съм нямал ,а сега са доста чести ,надявам се всичко да отмине скоро

# 513
Иване,аз съм шест месеца след криоаблация и екстрасистолите ми не спират.Преди това ги нямах.Сега са хванати 3500 камерни на Холтер и си ги търпя.Със сотахексал ги туширам и са по малко но е доста гадничко.Така,че няма оттърване.

# 514
аз съм на конкор и флекарид ,но доктора от вчера ми спря флекарида ,защото изрази мнение за въпросната тахикардия ,която беше изключително неприятна ,че може да се предизвиква от флекарида ,дано да са временни ефекти при мен ,защото наистина не се издържа ,преди това освен кратките излизания от ритъм ,екстрасистоли и тахикардии почти съм нямал и аз , иначе самата аблация ми казаха че била станала много добре и е абсолютно успешна. А между другото лекарството флекарид ми действаше много добре ,но преди аблацията

Общи условия

Активация на акаунт