Бременна съм и ще се разделям с бащата

• 13 024
  • 421
  •   1
Отговори
# 210
По-добре да не продават къщата, че май им е единствената сигурност, колкото и да е зле. Не се купуват толкова лесно имоти, нито даже обзавеждане като трябва да храниш две деца.

# 211
Да , къщата има дограма но има влага и не става за живеене , колкото до моя пости писах с умисъл да видя че има и други хора в моето положение и че те са се справили по някакъв начин. Не искам помощи или нещо такова знам че сама съм си направила всичко , просто исках малко кураж нищо друго.

# 212
А как смяташ да се справиш в София сама с дете в училищна възраст и новородено? Съвсем добронамерено питам. Може да има друга жена в подобна ситуация, да четя и да почерпи опит.
Кураж за какво? Да се махнеш от настоящия си партньор или за друго?

# 213
Ще се оправиш.
Хващай мъжа и сина си за ушите и ги възпитай,  опитай да изгладиш нещата между тях и да поставиш правила.
В никакъв случай не се забивай в тази къща.

# 214
Да , къщата има дограма но има влага и не става за живеене , колкото до моя пости писах с умисъл да видя че има и други хора в моето положение и че те са се справили по някакъв начин. Не искам помощи или нещо такова знам че сама съм си направила всичко , просто исках малко кураж нищо друго.
Вземаш на първо време влаго абсорбатор и след това правиш консултация относно влагата - откъде идва и как да се справиш с нея. Сега е лято, 38-40°, няма влага. Зимата си иска отопление, проветряване и да не сушиш вътре пране  Ако положението с къщата е неспасяемо - продавайте и купете нещо, което е годно за обитаване. Ако ще във вилна зона или близко село да е. Въпросът е да се вложат парите, за да не се стопят. Като почнеш работа ще се изнесете на квартира в града, ако не става за пътуване сутрин и вечер. В София няма да оцелееш сама, единствено на дядо си явно можеш да разчиташ за подкрепа и опора, явно и той на теб само разчита. Първите години е най-трудно, дано дядо ти е жив и здрав още 5-10 години поне, ще се справиш. У дома е стените помагат, нали знаеш?

# 215

И като пише някой, че е бил в твоето положение, това как ще ти помогне?
Никак.
Искаш кураж. Ето ти кураж. Заповядай един голям кураж с пожелание да се оправиш с двете си деца. Да започнеш да правиш по осъзнати избори, особено в отношенията си с хората.
Помогна ли ти?
Не.
Трябва да започнеш да отговаряш на въпроси, ти не го правиш и това не ти помага.
На колко години си станала и вместо да мислиш за решения на проблемите, ти само за проблемите говориш, които сама създаваш, не се запитваш защо аджеба стигнах дотук.
Проблема е обаче, че пак ще се натресеш на някой боклук следващия път. И пак ти ще си невинна, а всички други ще са виновни, такава ти била уж съдбата. Мне, много неща в тоя живот са избори.
Питах те нещо, не отговори, питаха те много неща и други потребители.Мълчиш и нищо не казваш.
Как да ти помогнат тук хората, как да ти дадат съвет.

Тъй май седят нещата Confused

Търси си правата в съда ако сегашния ти не иска да поеме отговорност за бебето.
Друго не мога да кажа. Ще имаш нужда от всеки лев.

# 216
Под кураж, мисля че има предвид разбиране и подкрепа, което да и даде някакъв стимул да действа по-решително в дадена посока. Разбираемо е като няма на кой да се опре емоционално. Само дядо й, който е далеч в момента и със счупен крак. Понякога човек има нужда да сподели и с някой друг. Но в крайна сметка тя пак не отговори на доста от въпросите, например за издръжката от бившия. Приемам че няма издръжка от него.

# 217
  • nowhere
glory995, какви са отношенията ти с мъжа ти? Разбирате ли се иначе в ежедневието? Възможно ли е да седнете и да поговорите човешки и да си направите някакъв план?

И според мен е най-добре да се опиташ за запазиш връзката си на този етап. И двамата сте изнервени в момента, ти си бременна, той трябва да свикне с мисълта, че отговорностите му рязко се увеличават. Много е важно да му помогнеш да разбере, че детето ти не е негов враг. Сега всички трябва да сте един отбор, колкото и да е трудно.

Не се обвинявай за това как се е стекъл животът ти. Всеки си има съдба и всеки си носи кръста. Обществото ни налага едни правила, очаква се още от тийнейджърка възраст да знаем какво искаме да правим с живота си, да сме зрели, разумни, успешно. Но повечето от нас стават такива с годините и с опита, а някои никога не порастват. И това е част от живота. Съдници винаги ще има, но те не живеят твоя живот. И те също си имат проблеми и тревоги.

Сега  според мен най-важното е са си спокойна, са мислиш трезво и да не се поддаваш на моментните емоции. 
Стъпка по стъпка, нещата ще се наредят.

# 218
  • Melmak
Не знам какъв кураж очаква. Тук дадоха практически съвети в изобилие.

В една и съща ситуация един човек може да се справи, друг да не се, не сме еднакви.

# 219
Ще оставаш ли да живееш с настоящия, авторке?

# 220
Не знам дядото какво го пробутвате като някаква опора, не им знаем отношенията, нито възрастта му и състоянието му. Че и къщата да продавал... кой знае колко наследници има. Абе абсолютно съвети далеч от реалността и квалификации на килограм. Да сяда и се разбира с мъжа си. Друг шанс няма.

# 221
  • Melmak
Не знам дядото какво го пробутвате като някаква опора, не им знаем отношенията, нито възрастта му и състоянието му. Че и къщата да продавал... кой знае колко наследници има. Абе абсолютно съвети далеч от реалността и квалификации на килограм. Да сяда и се разбира с мъжа си. Друг шанс няма.

Това и аз се чудех, къде се хванаха да продават къщата на дядото. Може да е с лоши условия, но кой възрастен човек така ще си продаде имота, моля ви се…

Авторката верно да седне да се разбере с мъжа си.

# 222
  • София
А, мъж, който гони дете при насилник и алкохолик, докато майката на детето е бременна, ще бъде голяма опора. Представям си като в картинката се добави и ревящо бебе каква велика опора ще стане.
По-добре при дядото.

# 223
Наследниците има, когато има наследство, а той още жив. Авторката писа, че няма родители, което май ще рече, че са починали. Писа, че няма и близки, освен дядото.
Насадила се е от трън, та на глог, сега трябва да се измъкне от драките.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 16:36 от Mama Ru

# 224
Накрая бездомници, ако я продадат. Че и да купуват нова по-добра и на по-перспективно място...така става като имаш къща без мебели и никакви спестявания. А и деца да гледаш.

Общи условия

Активация на акаунт