Щръкнало ушенце

• 635
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!

Бебчо се роди с напълно добре развито, но леко смачкано /стърчащо/ ушенце, вследствие на това, че се е било прегънало докато е бил в корема. И в родилното, и педиатърът ме успокоиха, че ще се "изпъне" и оправи от самосебе си, но все пак ще ми е полезно ако споделите мнение и опит, в случай че някоя от вас се е сблъскала със същата ситуация. Постоянно му го намесвам когато е легнал, но като се върти все си го прегъва...

Чувала съм за някакви лепенки, с които се фиксира?

# 1
Нямам опит конкретно с ухо, но малката се роди с леко изкривен нос. Обясниха ми, че е от позата, в която е била и ще се промени. Дейсвително така стана. Сега не мога да цитирам точно време, но хрущялът зае стандартна позиция и сега има мнооого готино носле.

# 2
  • на брега на морето
На приятелката ми бебето беше две щръкнали ушета и бабата положи доста усилия да ги коригира, но безуспешно. Информацията ми е от нея, но е много стара, може все пак да има нови методи.  Най-добре е да изчакате детето да порасне, главичката ще се уголеми. Ако и тогава е щръкнало може да се направи козметична операция, но не преди 16 годишна възраст, защото тялото се развива.

Скрит текст:
Мъжа ми ми сподели, че когато на изписването от родилния дом са му дали бебето първото, което е погледнал, е дали ушите й са красиви. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт