На море в Гърция 2025 - II

• 41 832
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, да питам и тук понеже ми се загуби спомена къде намерих подобна-тук някой да препоръча агенция която урежда дневна екскурзия за плаж с автобус от Волос до Скиатос ?

може би не се изразих ясно, екскуризия с автобус от пристанището във Волос. Автобуса се качва на ферибот и пътува до острова и обратно...за да избегнем такси за ферибот и разправии с паркинг за колата. По спомен таксата беше 30евро на човек

# 556
  • Sofia
Аз не виждам защо държите на автобус, с който да се качите на ферибот, а не просто да се качите като пътници на ферибота, без кола?

# 557
  • Стара Загора
Да и според мен това е много безсмислено. Из целия остров има автобуси, които спират до различни плажчета. Няма проблем с транспорта . Може да се качите като пътници и да си пътувате из острова.

# 558
Особено за феновете на Загори - от тази вечер до октомври в София може да посетите изложба на един от известните гръцки фотографи - "Панигирия".
Снимките са правени в Папинго,  Ано Равения, Врисохори, Героплатанос. Качвам няколко от тях, просто защото ги имам и са страшно красиви.

# 559
Моля за препоръка за хотел в Неи Пори.

# 560
  • София
Много интересни пътеписи прочетох и страхотни снимки видях  в темата.  Благодаря! Напълнихте ми душата.

За почивката с тинейджърим, ами какво да ви кажа имам ги от двата пола. Момче на 17г. и девойка на 14- изнервена от тежката седмолкасна година. Не пожелаха да идват с нас, отиваме сами с ММ. Баткото не обичал да ходи на море за повече от 4-5 дни, а  дребното се отчайва от липсата на интернет на някои места в Гърция, а и  идва в повече да обикаля и разглежда забележителности. От една страна ми е мъчно защото скоро съвсем няма да ходим заедно.... предполагам, но от друга се радвам , че няма да има кой да ми скапва почивката с мрънкане и кисели физиономии.

Много малко отзиви и снимки видях от Кеа, ако може още малко да покажете и разкажете ще съм много благодарна. Имаме запазени 6 нощувки на острова от 2 септември и  се чудя кой ферибот да хванем. Има в 9 сутринта и после в 16:30. Ако пътуваме с този сутринта ще имаме време за плаж следобяд на острова, ако пък хванем следобедния , ще имаме още малко време да се размотаваме в Атика (имаме две нощувки преди това в Атина) . Дали е рано сега да купя билетите? 5 цели дни дали ще ни стигат да го разгледаме?

# 561
При мен голямата е на 12 години и половина. Отсега ми заяви да не взимам бански, защото няма да влиза във водата. Било ѝ неприятно. Миналата година имахме леки казуси на висок тон, но тази ми се струва, че казусите ще са повече.

Иначе имаше въпрос за Гърция без плаж в кой сезон. Аз съм била в командировка края на февруари – началото на март за около десет дни в Северна Гърция. Беше прекрасно – няма жеги, няма хора и се наслаждаваш на гледки, разходки и забележителности. Дори цените за музеите бяха по-ниски, променят ги в началото на март.

# 562
6 дни са достатъчно за Кеа, островът е малък и само с две същински населени места. Плажовете също не са много. Разбира се, то винаги може и още Simple Smile

Да добавя още малко снимки към пресните разкази - ние бяхме през юли 2023, та ако не намерите постовете в архива, ще опитам аз да ги изровя.
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72177720309696024/

Билетите няма нужда от сега, ако не е ден петък-събота. Но все пак има смисъл да ги вземете седмица по-рано, ако са само два курса дневно по това време на годината (струва ми се невероятно; при нашия престой бяха 5-6).

# 563
Вие сте песен --Нашият 15г му стигало да си седи на сянка под чадъра с телефон в ръка. Само незнам що за човек си да издухаш за 4 дни 70gb интернет. Направо ми иде да го смачкам, къде мен навремето да са ме мъкнели всяка седмица до Гърция или друга дистинация в чужбина, и всяка вечер пържени картофи или гирос --как не му омръзна тази година сигорно дотук 20 дни сме били там --винаги едно и също иска да яде. И само Найк всичко друго нестава или било смотано, тази седмица ще мъкнем PS да не му било скучно ---направо да полудееш. После вие с момичетата се оплаквайте едно такова ...... да имате да видиш ти купон.

# 564
  • София
Поне гирос яде и поне нормални тийнски дрехи носи. А моето 18 г. конте - ленени панталони и ризи, мокасини, рейбан и това всяка вечер, все едно в Кап д'антиб ще вечеря, а не в гръцко село. 😃😃😃 На плаж се ходи по изключение, само на сянка, за малко. 😂 За разлика от сестра му, която не отказва нищо - от ставане в 6 за изгрева до обикаляне на селските улици с
километри.

Макриялос след Солун става ли за плаж? Чудя се къде да уплътня два дни преди основната почивка, ама да е близо до Солун (трябвало да се преслуша за намаления One Thessaloniki😃) и да става за плаж. Или Коринос е по-добре?

# 565
Коринос.

# 566
  • София
6 дни са достатъчно за Кеа, островът е малък и само с две същински населени места. Плажовете също не са много. Разбира се, то винаги може и още Simple Smile

Да добавя още малко снимки към пресните разкази - ние бяхме през юли 2023, та ако не намерите постовете в архива, ще опитам аз да ги изровя.
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72177720309696024/

Билетите няма нужда от сега, ако не е ден петък-събота. Но все пак има смисъл да ги вземете седмица по-рано, ако са само два курса дневно по това време на годината (струва ми се невероятно; при нашия престой бяха 5-6).
Има четири курса , но са два сутрин- 8:30 и  9:00, следващите са 16:30 и 19:45.
Когато търсех място за почивка ми излезна страхотна оферта за Кеа  и се сетих за твоите постове за острова, това още повече наклони везната да резервирам.
Твоите снимки ги знам даже на една от тях е къщичката която сме наели Grinning
https://flic.kr/p/2oNP8nF

Запазила съм си на картата всички препоръчани заведения и плажове на острова. Прочетох и всичко от блога на Мат Барет за Кеа. С две думи отивам с написано домашно Grinning
На гиростите и моя син е страшен фен. Това е единствената причина да съжалява, че няма да идва с нас.

# 567
О, да, много гиздава беше тази къщичка, но е доста нагоре в пешеходната част. Ще трябва да поносите куфарите от паркинга. Дано е така хубава и отвътре.
Мога ли да помоля да ми пуснеш линк за нея, било то и на лс? За жалост, "нашата" не виждам да се отдава активно напоследък, беше в airbnb (което аз не ползвам много, но изскачат находки чат-пат).

# 568
Сестри,
искам да ви кажа, че това не е най-страшното, което може да ви сполети в общението с тийн хората🤣
Идва един момент, в който тръгват да пътуват сами, обаче подготовката им се състои в това, вечерта преди пътуването да отворят картата и да изгледат два-три клипа в ТикТок🤣
По време на пътуването се започва: намери ми паркинг, дай бийч бар, сега къде да ядем, днес вали, къде да ходим😛
Все пак получавам по някоя похвала, когато са доволни, но ако е греда, малеее🤣
Това лято го играя дистанционен навигатор на сина ми и най-интересното е, че получих най-големите адмирации за препоръчаните заведения в ...Приморско, а последно съм била преди 14 години там🤣

# 569
  • софия
При нас планирането - билети, спане, е от днес за следващата седмица. Ама, това че това е свързано с пари... Ееее, подробности.
Но тази година, за първа година от не знам колко, седя на сянка на плажа и се пече. Дори влиза във водата! Дори общува с нас! Има надежда.

Общи условия

Активация на акаунт