На море в Гърция 2025 - II

• 41 825
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, сърдечно благодаря за всички разкази и снимки, които показвате в темата. Преди 15 години не исках да чуя за гръцкото море с всичките камънаци и жега, но... за щастие човек пораства,  стига до момента, в който търси еднорози в Северна Гърция и отваря бг-мама, в която не е писал от години Simple Smile

Изключително вдъхновяващи разкази и само да има повече възможност за отпуски човек.

Не са много топосите, в които сме били и то през септември и се чудя как хем да отидем на ново място (по-дивичко така), хем да не отидем много на юг (защото ситуацията, която оставяме в България е малко сложна и може да се наложи да тръгнем), хем да не сме в средиземноморски Китен. Не сме от любителите на съвременния Китен - преди 30 години Китен беше друго нещо... и така - седя и си чета Simple Smile За другата година си мисля за Скиатос или Скопелос, но тази година няма как да го реализираме.

# 571
  • София
О, да, много гиздава беше тази къщичка, но е доста нагоре в пешеходната част. Ще трябва да поносите куфарите от паркинга. Дано е така хубава и отвътре.
Мога ли да помоля да ми пуснеш линк за нея, било то и на лс? За жалост, "нашата" не виждам да се отдава активно напоследък, беше в airbnb (което аз не ползвам много, но изскачат находки чат-пат).

Разбира се :
https://www.booking.com/hotel/gr/3-level-doll-house-in-kea-iouli … =1&activeTab=main
Опитвам се да я намеря по снимки в нета , но за сега безуспешно

# 572
  • софия
Нели, дано не пътувате с голям багаж като нас (не че не ползваме 1/8 от него, но да има), че пренасянето ще е доста усилно.

# 573
  • София
anitaxx, много хубав разказ Simple Smile
С удоволствие го прочетох и разгледах снимките.

ina-mina, във FB има група Почивка в Керамоти, оттам си намирам къщи и апартаменти за отсядане.
Сега видях, че съм последвала и Лято в Керамоти, но при мен не е толкова активна.

О, ние трета година почиваме в Керамоти в различни жилища и все чрез фейсбук страницата Лято в Керамоти - супер сме доволни. Комуникацията с тях е лесна и много приятна, винаги са на разположение и изобщо са супер готини,предлагат страшно много жилища там.

# 574
nellyli, на картата в Букинг къщата е отбелязана на "главната" пешеходна улица, срещу големия шах с надпис I love Kea. Но като гледам стълбите отстрани на снимката, трябва да е на някоя от съседните пресечки, едно ниво по-нагоре или надолу. Както са казали вече съфорумките, с куфарите ще ви е малко тегаво дотам, но все пак не сте в най-стръмната част на селото. А и щом сте сами, няма кой да ви мрънка.

zvаnchе, и ние сме от тези с многото багаж. С децата дали ще са 3 дни или 10, обемът на багажа е един и същ, но все да има Simple Smile

evhen, посмях се Grinning Ама ме плашите вече с тези тийнове, че както имам по един и от двата пола, нищо няма да ми се размине.

# 575
  • софия
Dev, и ние сме така. Независимо за колко дни, винаги е много и винаги връщаме около 6/8 от него непипнат. Затова и си пътуваме все с колата в Гърция. Не мога да се вместя в багаж за самолет.
Затова и като избирах място за спане на Кеа, избирах извън Юлида. Въпреки че там е чаровно и автентично. Когато отидохме и видях, бях много облекчена. Не мога да си представя на колко курса и как бихме замъкнали багажа два пъти.

# 576
Аз също носех много багаж. Особено, когато голямата беше малка. Обаче с годините започнах все повече да оптимизирам, а и за Гърция ми е важно да има място в багажника, за да направя голям пазар на връщане. Постижението ми е пътуване до Истанбул за пет дни аз и ММ с по един малък куфар. Бях горда със себе си. Обаче на връщане се наложи да купим още един иначе локумите щяха да останат в хотела и не само те 🤣

# 577
  • софия
Ние си купихме багажник-куфар за колата (колата ни е SUV) 🙃 Това е положението.

# 578
  • Пловдив
Добро августовско утро!
Моля за съвет, тъй като нямам вашия опит с “гръцкото” море, ми се иска да предвидя да купя ли предварително билети за ферибота за Корфу от Игуменица или да разчитам, че ще има места на място? Цените много ли се различават по двата начина и хаосът на пристанището същия ли е като за Тасос? Ако мога да избегна последното въобще няма да е зле.

# 579
Без багаж е прекрасно! Само гледам да има пералня, 5-6 капсули за пране в куфара и да разуча, коя е кратката програма на машината🤣
Като сме с колата носим повече глезотии за плажа: лежанки, възглавници, но и това взе да ми тежи вече, особено при събирането на катуна всекидневно.

# 580
nellyli, на картата в Букинг къщата е отбелязана на "главната" пешеходна улица, срещу големия шах с надпис I love Kea. Но като гледам стълбите отстрани на снимката, трябва да е на някоя от съседните пресечки, едно ниво по-нагоре или надолу.
Съвсем не е там Simple Smile Както отбеляза Nellyli, аз съм била там и съм я снимала, и по (смътни) спомени беше доста над площада с кметството и кръчмите и категорично не в посоката на шаха.
Така или иначе, паркингът е доволно далеч дори от площада, та няма голяма разлика Simple Smile

Иначе ние също много разчитаме на пералня, когато наемаме, но точно в Кеа - макар къщата да бе много просторна и добре оборудвана - пералнята бе повредена от предишни гости! Това означаваше, че трябва да носим прането другаде (може би в Корисия, забравила съм вече) и още едно мъкнене до и от колата Simple Smile
По отношение на багажа, мога и с много, и с малко - достатъчно опит имаме със самолети, включително само с ръчен. Но с колата всеки път си е катун. Макар че например тази година шезлонгите ги извадихме цифром и словом 0 (нула) пъти. Преди са ни вършили добра работа, но ето сега ги разкарвахме напразно.

AlexaS,
билети за Корфу винаги има на място. Но онлайн са по-евтини.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 13:11 от Параход

# 581
Параход, и аз не мисля, че е на главната до шаха, но така излиза на картата в Букинг, та затова предположих да не е някоя съседна улица. Ако е доста над площада - да не се окаже, че горният паркинг им е по-близо Simple Smile

А пералнята си е голямо удобство, последните години и аз предпочитам да я има и на последната почивка в Кефалония много ми липсваше.

# 582
Някъде в тая част я локализирам по спомен, но не искам да подведа Nellyli - предполагам, че ще ги посрещнат на паркинга. Нас ни посрещнаха, то иначе няма оправия в този лабиринт.
Сега като ровех из картата, колко мъничка ми се вижда Юлида, а тогава бъхтенето до горния паркинг (и до пекарната, супермаркета, които са там) ми се струваше като изкачване на Еверест в жегата Simple Smile
В сезона кой от двата ти е по-близо няма много значение - спирането е, където има място. При нас, в началото на юли, това беше практически винаги на горния. Но с времето нахитряхме да слизаме и да товарим/разтоварваме на автобусната спирка и само шофьорът да ходи горе да паркира.

# 583
О, в тази част наистина беше като лабиринт от стълби и тунели. Помня, че слязохме по едни улици и на връщане към горния паркинг така и не успяхме да ги намерим отново. Децата искаха да се върнем по същия път заради едни котета, но беше мисията невъзможна, въпреки че опитахме.

nellyli, да не те стреснем сега Simple Smile Много си е хубава Юлида и си заслужава катеренето по баирите, ако някой ден се върнем на Кеа по ергенски, точно в лабиринта бих запазила. И при нас (септември) на горния паркинг винаги имаше повече места. На долния все паркирахме далече, отстрани на пътя към Корисия.

# 584
Много си е хубава Юлида и си заслужава катеренето по баирите, ако някой ден се върнем на Кеа по ергенски, точно в лабиринта бих запазила.
+1

Ето и нашата къща, не знам дали съм я давала - ако случайно някой я хване available, макар че последният отзив е от юни 2024. Много е хубава, а основната баня е съвременно ремонтирана, не като на снимката. И също е голямо бъхтене от колата, но на две крачки от площада с таверните. А се оказахме и съседи с Мат Simple Smile
https://www.airbnb.com/rooms/18338354?source_impression_id=p3_17 … _P3yjEiCouDbl4w71

Общи условия

Активация на акаунт