На море в Гърция 2025 - II

• 41 898
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Не е фръцкане и емоционалност, а отговор, не само към Вас, а и към предишни пренебрежителни, обидни и излишни коментари. Чета, уважавам и много харесвам коментари от Вас и други хора от форума, които наистина имат много добавена стойност и са толкова ценни! Но няма как да не отговоря на такъв тип снобски коментари. Както Вие правите някакви генерални обобщения кои хора пишат отзиви и кои не, така и аз мога да кажа че често попадам на снобски или как да го нарека, и аз не знам, коментари от "старейшините" във форума. Но повечето постове са полезни, включително произлезлият  ни диалог. Наистина Ви желая всичко най-хубаво и повече дестинации, за които да четем, гледаме прекрасните Ви снимки и мечтаем 😍
Скрит текст:
Май четенето с разбиране ви куца. Думите "тъпо стадо" съм употребила във връзка с натоварването на Елафониси, Балос, Миртос, Порто Кацики, Антъни Куин Бей. Нито едно от тези места не е в Северна Гърция.

И да, бихте могли да бъдете полезна с впечатленията си от нея, тъй като наистина много хора питат, а невинаги аз и още 1-2-ма, които епизодично отговарят, сме на линия. Но вместо това предпочетохте  фръцкане и натрупване на емоционални постове без никакво информативно съдържание Simple Smile

Ооо, много Ви благодаря, marinadp! Да, няма да ми хареса! Ох, просто намерих в Кавала апартамент, който отговаряше на почти всичките ми желания и не ми се иска много да пътуваме за плаж, но при всички случаи, пътуването го предпочитам пред какафонията и тоя ненужен харч (при положение, че бюджетът ми е основно перо в планирането). Прочетох поста Ви за кучетата и да, и аз обичам животни, но такива, които не ме притесняват. Много полезен пост, благодаря Ви отново! Ще разгледам всички места, които Параход е посочила. Видях този White beach от минал пост, но ми се стори, че и той е в графата на купонджийските, а явно не е.
Искрено се надявам, че началото на септември ще е по-спокойно, но с тея жеги, сигурно много хора са се ориентирали тогава да почиват. Нека има хора, само да не си пречим Simple Smile))
Скрит текст:
На Амолофи ще ти хареса ако си купонджийка.
Музиката е много силна, цените са високи, че и салфетки се хвърлят като в нашите чалготеки.
150 евро беше миналата година първа линия. И по 10 евро намаляват назад сетовете (2ра линия 140, трета линия 130, само последния ред беше 10 евро).Повече не сме ходили.
На Неа Ираклица също е претъпкано. Не знам кой ти е препоръчал, но мисля че няма да ти допадне.

И трите локации - Неа Перамос, Амолофи, Неа Ираклица са претъпкани.
На Неа Перамос писах, че има много бездомни кучета. Нямам против животните, защото самата аз имам вкъщи, но в случая тези са нападателни и скачат по шезлонгите.
Ако ме питате нито едно от трите.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 22:11 от anmasu

# 676
Anmasu,
Кавала си има три плажа, два от които съвсем поносими - Каламица и Перияли. Да, градски плажове са, с всички минуси от това, но през септември може и да не са много натоварени. След това на запад - Батис, Палио, Саранда и чак след това идват "дискотеките". За посока изток вече казах. За мен ценното на тези места, които съм споменала по-горе, е, че имат големи свободни зони. Понякога сядаме на бийч бар, но не мога да понасям плажове, където всичко е плътно покрито с шезлонги (то е и незаконно в Гърция, но редовно се нарушава).

И не, няма да нося отговорност за потребители, чиито коментари са ви се сторили пренебрежителни и обидни. Обърнете си се към тях лично, големи хора сте. Нито съм админ, нито пъдар, за да ми държите сметка.

# 677
По мои лични наблюдения, включително на приятели и познати, в Неа Перамос и околията ходят масово уикенда за плаж и се претъпква. През останалото време нямам представа лично аз как е. Когато имам 1 свободен ден и нямам план, не ми пречи да се набутам и да съм част от "стадото", като ми е на 2 часа път. Моя въпрос в темата беше свързан с това дали има бар в околията, в който чадърите са малко по-разредени, не конкретно за плаж Амолофи, затова и бях споменала Олимпиада. Керамоти не ми харесва на мен. А за лятната си и дълга почивка предпочитам далечни дестинации, друг тип плажове и атмосфера.
Чета в захлас и интерес ваши разкази, любувам се на снимките, които качвате. Темата е изключително приятна и полезна!Но никога няма да коментирам саркастично избора на някой за почивка, била тя дълга или кратка. Ако темата тук е само за едномесечни почивки на по 1000 км от границата, моля да го опишете в началната страница.

# 678
Има няколко плажа на юг от Олимпиада, които могат да отговорят на изискванията ви, с барове и всичко. Морето е малко по-дълбоко от това на Ираклица.
Иначе градското плажче е малко, симпатично е, но вероятно се понапълва. Районът като цяло е доста по-тих и пасторален, щом веднъж излезеш от Ставрос и продължиш надолу.

За мен Амолофи и плаж Сахара (Неа Каликратия) през сезона са олицетворение на ада, когато става дума за почивка. И всъщност, пълната противоположност на представата ми за почивка. Избягваме такива места, където и в Гърция да сe намираме. Не само на север, има ги и по островите, за щастие не е често (все още). Не знам защо трябва някой да се сърди - за всеки влак си има пътници и именно форумите са мястото да си изкажем мнението.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 15:54 от Параход

# 679
  • Пловдив
Много благодаря за включването и напътствията на момичетата по моето питане. Букнах една нощувка в Янина и мисля, че ще ни хареса, пък и имам нужда от спокойни часове, без гмеж и навалица, а за по натам ще му мисля.
При нас на този етап е трудно да се угоди на всички ни, така че с компромиси и от страна на младежите и от наша родителска се надявам да си прекараме чудно.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 16:15 от AlexaS

# 680
Янина е чудесна. Няма да съжалявате. Само ако преспивате там събота срещу неделя, имайте предвид, че в неделя сутринта абсолютно нищо освен част от кафенетата не работи - нито пекарни, нито магазини, ни-що.

# 681
  • Пловдив
Параход, благодаря за съвсем навременното включване. Точно съботна е нощувката. Ще измислим нещо за закуска, поне в това отношение момчетата ми са непретенциозни и не мрънкат.
Ще направя корекция на изписването на града. Все още не мога да свикна с това как се произнасят имената на селищата им.

# 682
Ти съвсем вярно си го писала Simple Smile Това е фонетичното географско изписване, а му викат Янена гърците, Янина е по-скоро българска вариация от османския период (също и Яна). Турската фонетизация е Яня. Просто на мен така ми харесва.

# 683
  • България
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.

Както и в другата тема ще ти кажа да напишеш място, име на плаж и тогава да си кажеш впечатленията, а не постове тип ЕЖК.

# 684
Знам как форумът "обича" скок от нищото с тъп въпрос / старо куче съм/ , но тъкмо получих одобрение от носителя за отбелязване на пълнолетие в Гърция и предвид периодът 20-23.09, ще се надявам на малко ваш опит в търсенето на идеи за подходящи хотели. 
Искам поне 4-звезден, ако е sea view, ще е топ / но не е непременно условие/ , говорим за 4ма, плажът да е по-скоро тих, в близост ми е важно да има някакво що-годе представително место за тържествена вечеря, или поне да не е тип каравана. Дестинацията може да е до около 300км от границата, без значение посоката.
Предварително благодаря на всеки, който се отзове Bowtie

# 685
За по-изискана вечеря със синьозелена гледка в близка Гърция препоръчвам това място https://maps.app.goo.gl/JtQQpWKoMfBs2HeV8

За хотел не мога да се включа с личен опит, но смятам, на Касандра в радиус от 10-20 км има доста 4-звездни, които ще отговорят на изискването.

# 686
Знам как форумът "обича" скок от нищото с тъп въпрос / старо куче съм/ , но тъкмо получих одобрение от носителя за отбелязване на пълнолетие в Гърция и предвид периодът 20-23.09, ще се надявам на малко ваш опит в търсенето на идеи за подходящи хотели.  
Искам поне 4-звезден, ако е sea view, ще е топ / но не е непременно условие/ , говорим за 4ма, плажът да е по-скоро тих, в близост ми е важно да има някакво що-годе представително место за тържествена вечеря, или поне да не е тип каравана. Дестинацията може да е до около 300км от границата, без значение посоката.
Предварително благодаря на всеки, който се отзове Bowtie

На Халкидики - Сани, Ikos Olivia и Ikos Oceania. TUI BLUE Lagoon Palace и Princess също може да огледате.
Има един на Ситония Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, но гледам, че са му паднали отзивите.

Сетих се и за един на Атон - Eagles Palace. А там в Уранополи има един ресторант, който открихме в далечната 2013 г. и сега дори в Солун имат обект. Kritikos Gallery & Restaurants. Около него има поне още два хубави.

В Афитос To Palio Rementzo е хубав ресторант, но все пак го огледайте дали ви отговаря на изискванията.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 17:44 от Аncy

# 687
И трите локации - Неа Перамос, Амолофи, Неа Ираклица са претъпкани.
Да, точно така е.
Аз и затова не стъпвам там от началото на юни до 22.09.
Последният български наплив към Северна Гърция приключва с нашия национален празник.
След това е рай.

# 688
  • Sofia
Здравейте момичета, след като тази година за пръв път посетихме Наксос за другата година сме решили да повторим 😉 . Може ли някоя по запозната мама да ми каже пускат ли оферти за ранни резервации за ферибот или около Черен Петък ако там го отразяват.
Благодаря предварително и весело лято на всички 🙃🇬🇷

# 689
Здравейте, по стечение на обстоятелствата за първи път съм в недолюбваната в темата Северна Гърция 🤣 и по точно в района на Карияни.
Можете ли да ме насочите към плаж или район, в който можем да практикуваме любителски шнорхелинг? Имам предвид, че не влизаме кой знае колко навътре в морето.

Общи условия

Активация на акаунт