На море в Гърция 2025 - II

• 41 714
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Според мен по-добре си платете глобата, да не се окаже в следващ момент, че има лихви и други санкции. Правилата и тук, и, където и да е трябва да се спазват.

# 646
Каква милост към българи. Хората си имат правила и си ги спазват. Постоянно се повтаря това. То и в България трябва да сте с колани на задните седалки. И ако го спазвате нямаше да ви излезе от главата. Сега като платите глобата ще си имате обица на ухото и ще слагате колани следващия път.

Винаги слагаме колани , просто сега се заговорихме и някак изчезна от главата ми . Не съм казала,  да не се спазват правила, но гърците хварчат, коли с тегличи , но тях не спряха , това имах предвид . Глобата ще си платим , просто питах дали трябва и двата фиша ако на някой му се е случвало , защото полицая каза единият,  а аз виждам , че са по различни членове! А и ако успея да предпазя някого ,значи не пиша на празно !
Според мен по-добре си платете глобата, да не се окаже в следващ момент, че има лихви и други санкции. Правилата и тук, и, където и да е трябва да се спазват.

Не казвам , че няма да я платим , просто полицая каза само този на шофьора и ние него платихме,  но в къщи като се зачетох и двата фиша са по различни членове и според мен са две отделни глоби и според мен трябва да платим и този на пасажера и за това питам дали на някой се е случвало . Иначе съм за глобите и наказанията . Били сме в нарушение плащаме си , вината е наша!

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 15:31 от tsvetka82

# 647
  • София
Има ли на втората глоба личните данни на пътника? Ако има, платете си я сега, че при следваща проверка на пътя ще я видят като неплатена. Отделно, след време ще цъфне в НАП с всички лихви отгоре.
Полицаят ви е казал да се плати тази на шофьора, за да си вземе книжката и да продължи. Другата глоба си е на пътника, за него няма проблем да продължи да се вози.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 16:43 от yovanka

# 648
Аз също мисля, че ако не се плати има лихви, а и не знам дали в Гърция съществува правило след пет години глобите да отпадат.
Мой колега имаше някакъв пропуск в данъчна декларация (има бизнес там) и му излезе през носа. За да продължи работата си там трябваше да плати няколко хиляди евро, направо бяха безкомпромисни.

# 649
Има ли на втората глоба личните данни на пътника? Ако има, платете си я сега, че при следваща проверка ще я видят като неплатена. Отделно, след време ще цъфне в НАП с всички лихви отгоре.
Полицаят ви е казал да се плати тази на шофьора, за да си вземе книжката и да продължи. Другата си е на пътника, за него няма проблем да продължи да се вози.

Благодаря много за съвета , така мисля и аз . И да , има му данните на пасажера . Благодаря Ви 🙏
Аз също мисля, че ако не се плати има лихви, а и не знам дали в Гърция съществува правило след пет години глобите да отпадат.
Мой колега имаше някакъв пропуск в данъчна декларация (има бизнес там) и му излезе през носа. За да продължи работата си там трябваше да плати няколко хиляди евро, направо бяха безкомпромисни.

Еми хората знаят как да те принудят да си спазваш правилата ,а ние в БГ си правим , каквото си искаме , ама знаем и да недоволстваме ! Благодаря Ви много 🙏

# 650
Здравейте! За първа години ще сме в Кавала и чета, разпитвам за плажовете в района. Ако някой може да сподели впечатления от конкретен плаж, ще се радвам. От 01.09 води ли се по-нисък сезон вече? Сигурно ще си има още доста хора, предвид и нашите почивни дни за 6-ти. Прочетох първите 25 страници, сега ще започна от последните.

# 651
Здравейте,
Някой може ли да сподели как стои въпросът с достъпа до плажовете на Sani на Касандра? Попадат в огромния комплекс Sani resort. Питам за външни посетители, не за гости на ризорта.
Благодаря.
Sani Resort ми е любим.
Минахме преди месец, за да разгледаме какво се случва.
Има достъп, има и малък участък свободна зона (първа снимка), но е пренаселено и неприятно. Не бих плажувала в свободната зона. Идват предимно гърци и гости от вилите наоколо.
На фона на луксозния резорт свободната зона изглежда не на място. Надявам се скоро да я премахнат.

От къмпинга няма и следа (втора снимка).
Направили са нов път (трета снимка), който свързва Сани Бийч с Дюнс, по който се движат електрическите колички.

Повече впечатления и лични преживявания ще имам след месец.

Скрит текст:

# 652
  • Пловдив
Момичета, по маршрута Маказа- Игуменица, къде бихте ми препоръчали да направя една нощувка? Оказа се, че ще имаме един ден повече отпуск и домашните настояват да тръгнем по- рано, но къде да се отбием, има ли нещо интересно в исторически план, което да се разгледа? Или въобще… На Метеора сме били…

# 653
  • Пловдив
Вергина? И после нощувка в Мецово на хладно или Йоанина.

# 654
  • София
Момичета, по маршрута Маказа- Игуменица, къде бихте ми препоръчали да направя една нощувка? Оказа се, че ще имаме един ден повече отпуск и домашните настояват да тръгнем по- рано, но къде да се отбием, има ли нещо интересно в исторически план, което да се разгледа? Или въобще… На Метеора сме били…
Вергина, след Солун, близо до магистралата. Домът на македонските царе, археологически комплекс с гробници и музей.

# 655
Йорданка, аз също мислех да предложа Вергина😂 Аз съм ходила преди много години и бях много впечатлена.

Иначе Янина е удобно от гледна точка ако гоните ферибот. В Янина има крепост, музеи, много интересен Византийски музей. Има много кокетен остров в езерото. Там има няколко църкви, магазини за сувенири с много сребро, кафенце....
Кецове е в планината и планинско с хубава архитектура.

# 656
Във Вергина не съм била, но Янина ми остана в сърцето. Прекрасен град!

# 657
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.

# 658
И това защо ни го казваш?

# 659
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.

Ами не ходете на такива плажове. За 11 дни тази година няма плаж, на който да сме плащали повече от 13 евро за 3 шезлонга и чадър БЕЗ консумация. Фрапе 3 евро, фреш от портокал 4 евро.

Никакъв спад няма да има в Гърция. Напротив.

Общи условия

Активация на акаунт