На море в Гърция 2025 - II

• 41 047
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да знаете, че утре 10.07. няма да има фериботи на West Ferries между Лефкада и Кефалония заради силни ветрове.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 23:25 от миленка_д

# 76
  • Стара Загора
При нас днес духа силно. Нашия ферибот се движи със закъснение, но за сега не са го отложили.

# 77
Аз съм именно на Кефалония, в залива на Аргостоли. Нощес духаше силно, на пориви, въпреки че тук е най-закътаното място на острова. Сега подухва умерено, няма големи вълни. Фериботчетата Аргостоли - Ликсури си вървят по график, гледам ги от терасата. Но Миртос още вчера беше с червено означение за вятър.
Ще видим по-късно как ще е по плажовете. Имахме планове за лодка до Фтери, които очевидно няма да се осъществят днес.

# 78
  • софия
И на Кеа днес е прохладно. Духа постоянен вятър, вълни няма, но не сме на пристанището.  Осезаемо е по-приятно от предишни дни. Водата вчера беше и с доста водорасли, а днес се е изчистила.

# 79
  • Стара Загора
Водата е студена, на Хриси Милия сме . Ще си лежа на шезлонга днес , ще пробваме ресторанта, който е на плажа. До сега хапвахме в таверната на плажа Св.Димитриус. много остснахме доволни.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 14:22 от niditop3

# 80
  • София
Поздрав от Евия - с вчерашните Golden hour и залез. Simple Smile

Вчера беше тихо и горещо, но днес вятърът си го бива. И като гледам Windy - няколко километра по- на юг, на Андрос, вятърът пак е най-силен. Не знам как му се получава. Simple Smile

# 81
Привет и от мен от Северна Евия,Ровиес,доста ни харесва тук,най вече че няма хора!:grinning:Зара първи път ни се случи обаче да ни ударят в сметката,в заведение,което беше подозрително празно,въпреки хубавата локация,но за всяко нещо си има първи път!:confused:
Иначе цените в останалите место,където сме сядали, са доста ниски,храната вкусна,изобилие от местни зеленчуци,зехтин от 9 евро за литър с превъзходно качество..
И още нещо-ужили ме медуза,от тези,лилавите,беше силно болезнено и стряскащо,с мехури, сега,на третия ден ,стои като изгорено .Та внимавайте и за такива твари.
Допълвам си поста някой знае ли дали крайбрежния път между Ровиес и Лутра Едипсо наистена е затворен или се минава?

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:01 от liu jo

# 82
  • софия
За толкова години, в които не си спомням да сме имали лошо отношение, тук - на Кеа, съм размазана. Хазяйката не знае английски, ние не знаем гръцки, но е толкова хубаво и усещам обич. Има и една около 7-годишна Афродита, която ме залива с рисунки и камъчета със сърца. Ужасно е, че не мога да им кажа какво усещам и не разбирам какво ми говорят. Мисля, че ще запиша курс по гръцки.
Имаме и лично коте

Стои сутрин до вратата, гали се в нас, като се приберем се появява от котешките си работи.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:54 от zvаnchе

# 83
  • В полите на Пирин планина
Аз затова уча гръцки с Duolingo. Хем да си раздвижвам мозъка, хем ще ми помага за комуникацията. Simple Smile

Преди две години на Евия имахме проблем със спирачките на колата и с майстора се разбрахме с минималните ми познания по гръцки и Google translate.

# 84
  • софия
Подобни курсове не са за мен. Трябва ми коректив. Отварям транслейта, но се губи комуникацията. Дъщерята отива студентка и ще имаме време. За толкова години винаги сме се разбирали на английски и сега усещам голяма слабост.

# 85
  • Sofia
В нашата къща на Пелион хазяина говори много лош английски, моя гръцки и той е от базов, по-базов. Но обожавам вечерите, когато се съберем заедно и започнем едни оживени и образователни разговори. Всеки учи някой на нещо - на език, обичаи, история

# 86
  • София
Подобни курсове не са за мен. Трябва ми коректив. Отварям транслейта, но се губи комуникацията. Дъщерята отива студентка и ще имаме време. За толкова години винаги сме се разбирали на английски и сега усещам голяма слабост.
Агенцията по заетостта са твоите хора😃, моя близка вече няколко месеца кара онлайн курс по гръцки в група с ваучер от АЗ. https://vaucheri-za-zaeti.com/

# 87
  • софия
Агенцията по заетостта са твоите хора😃, моя близка вече няколко месеца кара онлайн курс по гръцки в група с ваучер от АЗ. https://vaucheri-za-zaeti.com/
Ха! Доволна ли е? Не си падам много по онлайн курсове, но ангажиментът да платя, ако не се справя предполага сериозно отношение от моя страна. Можем двамата с мъжа да си запшчишем. Той е по-читанка от мен, цъка Дуоланго, но явно аз изглеждам по-комуникативна и все с мен искат да си говорят навсякъде 🫣
Иначе има 2 школи, за които имам положителни отзиви. Имам леки предубеждения към безплатните програми, организирани от администрацията.

# 88
  • София
Много е доволна, сериозен и изискващ преподавател ѝ се падна, голям зор с писането и ударенията вижда, много държал на последните. 😃 И мен ангажимента с изпита накрая и възстановяването на парите ме притеснява да се захвана.

# 89
  • софия
Ей, го! Чета му какво си написала, имам проблем с ударенията и на български, а той: "Ще преписваш от мен." Отличникът и двойкаджийката 😂

Общи условия

Активация на акаунт