На море в Гърция 2025 - II

• 41 047
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Веднъж сме пътували по този маршрут.
Адска навалица бе до Лимнос. Хората слизаха там близо час.
Не съм убедена, че ще се спазват много местата, но с помощ от стюард ще се оправите (ако се наложи).

След Лимнос вече се пътуваше спокойно.

# 61
  • Стара Загора
И ние като ходихме до Хиос на Лимнос  слезе почти целия ферибот.  Но ние бяхме вечерта и бяхме с каюта. До нас се паднаха от тези шумните американци , не спряха да говорят и чак като слязоха на Лимнос настана тишина . Аз и детето дремвахме, но мъжа ми не мигна. То си е късмет малко с фериботите. Случвало ни се е това, да си намерим трудно места и да се изкривим от неудобство за Крит бяхме така. От тогава си казахме, че по-дълги плавания от 3 часа само с каюта . Септември ще видим до Лимнос кой ферибот ще хванем и как ще се организираме.

# 62
niditop3,
ти питаше, пътьом към Нафплио къде да се отбиеш, но не отговорих навреме, гледам, че още не сте се преместили, та сега ще се напъна с отговора 😀
Извън утъпкания път ти предлагам да се отбиете до ето това езеро над Коринт, на него има и плаж
https://maps.app.goo.gl/MD1igoyL4EaSUixA8
Ако продължите до края на носа има фар, разкопки и плаж под тях,
https://maps.app.goo.gl/arygGKa8kCmMoQ4F8
Препоръчвам и отбиване до този манастир, има страхотни гледки към Коринтския канал.
https://maps.app.goo.gl/VHRsEMyL5TGxjxPp9
Ние не влизахме в манастира, мисля, че от паркинга някъде намерихме мястото на гледката.

# 63
Niditop3,
на Алонисос сме отсядали в къщата с бугенвилията от последната ти снимка Simple Smile Точно над табелката на кафенето ни бе терасата.

За дневни плавания няма проблем без каюта, пътувала съм и 9 часа така, но е за предпочитане да не е нагъчкан фериботът, разбира се. За Лимнос и някои Циклади е много натоварено през лятото. Само веднъж сме седели на пода, като цяло има голям брой пластмасови столове, които се изнасят на палубата, за да покрият всички нужди на пасажерите от икономична класа. Но ако е много горещо или има силен вятър, понякога не е подходящо, а вътре местата може да свършат.
За запазено място, ако сте на такъв натоварен курс и държите да имате сигурност, трябва да платите 3-4 евро повече за самолетна седалка. Те са номерирани и никой не може да ви я заеме.
Съществува и възможност за ъпгрейд с доплащане на рецепцията на самия кораб - както за каюта, така и за самолетна седалка. Но обикновено ако вече сте се качили и ужасили колко е пълен, е късно и за ъпгрейд Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 11:56 от Параход

# 64
  • София
Ние се завърнахме вчера от нашата почивка на Евия и Скирос. Като цяло съм много доволна, но аз знам какво ще ми хареса и си го избирам такова. Само тийнейджърката се опита да ми вгорчи почивката, ама не успя напълно. Добре че спеше до следобед и имах малко спокойствие. Само едно нещо не ми се получи и то е да вечеряме в Таверна Το Τσουκάλι в Арахова - да знаете, че през лятото почиват в понеделник (за зимата не съм сигурна), а ние точно тогава бяхме там. Според Google Maps и в неделя не работи, ама не ми се вярва. Ние отидохме дотам, за да проверим със сигурност и човекът ми каза, че днес е техният ден "off".  Изобщо в Арахова работеха много малко заведения в понеделник, а имаше хора. Но шофирането там из тесните улички ужаси дори съпруга ми и надали ще отидем отново, явно няма да мога да се насладя на превъзходното обслужване и храна в тази таверна. Но здраве да е, не е толкова важно. Ще пиша подробно, щом намеря време.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 18:40 от миленка_д

# 65
Niditop3,
на Алонисос сме отсядали в къщата с бугенвилията от последната ти снимка Simple Smile Точно над табелката на кафенето ни бе терасата.

За дневни плавания няма проблем без каюта, пътувала съм и 9 часа така, но е за предпочитане да не е нагъчкан фериботът, разбира се. За Лимнос и някои Циклади е много натоварено през лятото. Само веднъж сме седели на пода, като цяло има голям брой пластмасови столове, които се изнасят на палубата, за да покрият всички нужди на пасажерите от икономична класа. Но ако е много горещо или има силен вятър, понякога не е подходящо, а вътре местата може да свършат.
За запазено място, ако сте на такъв натоварен курс и държите да имате сигурност, трябва да платите 3-4 евро повече за самолетна седалка. Те са номерирани и никой не може да ви я заеме.
Съществува и възможност за ъпгрейд с доплащане на рецепцията на самия кораб - както за каюта, така и за самолетна седалка. Но обикновено ако вече сте се качили и ужасили колко е пълен, е късно и за ъпгрейд Simple Smile
Ясно, благодаря много . Ние платихме за допълнителна седалка, но след като си е с номера - супер.

# 66
  • София
Скрит текст:
Ясно, благодаря много . Ние платихме за допълнителна седалка, но след като си е с номера - супер.
Непременно си вземете дрехи. Салонът със самолетните седалки беше невероятно студен. Предполагам, че това беше причината и да е напълно празен. Joy А може да е било и заради платените места. Simple Smile Но нямаше кой да ме спре да седна там, стига да искам.

Според мен е грехота при дневно пътуване и хубаво време да се завреш в салон. Wink А и до Лимнос участъците в напълно открито море са много малко. Първо се вижда Тасос, после Атон, малко само море и островът се е показал.

# 67
  • София
Здравейте , препоръчайте настаняване във  Лефкада за 4 души , ако някой е бил за семейство по-икономичен/среден  вариант ! Няма изискване за населено място , по-скоро да е изпробвано !

Благодаря !

# 68
  • София
Здравейте , препоръчайте настаняване във  Лефкада за 4 души , ако някой е бил за семейство по-икономичен/среден  вариант ! Няма изискване за населено място , по-скоро да е изпробвано !

Благодаря !
Аз ви препоръчвам https://maps.app.goo.gl/GAAeZ5U6FKC4cMtDA.
Два пъти сме били там. Вижте в сайта мейла или телефона на собственичката и може да направите запитване директно през вайбър.

# 69
Непременно си вземете дрехи. Салонът със самолетните седалки беше невероятно студен. Предполагам, че това беше причината и да е напълно празен. Joy А може да е било и заради платените места. Simple Smile Но нямаше кой да ме спре да седна там, стига да искам.
Но когато фериботът е пълен, проверяват и гонят, дори да не сте седнали на местата на конкретен човек. Подкрепям, че във вътрешните пространства е студено и е добре човек да има нещо за намятане.

Ние продължаваме със събирането на гледки: тази е от терасата ни в Кефалония.

# 70
  • София

Благодаря !

Ние сме почивали тук през 2017г. - прекрасни условия и беше доста бюджетно. Собственичката е изключително грижовна.

# 71
Вчера и днес на Комица е рай, няма почти никакви сапиенси, направо не е за вярване 😇 През март резервирах една от вилите до Аватон на доста добра цена и се оказа супер попадение. Преди няколко години имаше къмпинг и прашен паркинг за коли от другата страна и нагъчкани стотици шезлонги един до друг, сега няма и помен от това. Дори свободната зона си беше бая запълнена, сега сме почти сами.

# 72
  • София
Много Ви благодаря , чудесни сте !

# 73
Вчера и днес на Комица е рай, няма почти никакви сапиенси, направо не е за вярване 😇 През март резервирах една от вилите до Аватон на доста добра цена и се оказа супер попадение. Преди няколко години имаше къмпинг и прашен паркинг за коли от другата страна и нагъчкани стотици шезлонги един до друг, сега няма и помен от това. Дори свободната зона си беше бая запълнена, сега сме почти сами.
Дали може инфо за вилата ?

# 74
Heaven luxury villa, има ги в букинг, но аз намерих телефона на собственика и се свързах с него.Няколко еднакви вили са залепени една до друга на различни собственици. В най-хубавата част на Комица до лукс комплекса Аватон.

Общи условия

Активация на акаунт