На море в Гърция 2025 - II

• 41 927
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • София
mladamama, чудесен разказ (може само да добавиш още снимки, ако искаш). Аз лично смятам Парос за твърде комерсиален и скъп остров, без обаче да съм слизала на него. Виждала съм го само от ферибота. Може и да не съм права. Ако стигна до него някой ден, ще ви кажа Grinning
Иначе аз често правя картофи на фурна със зехтин, риган и чесън - стават страхотни. Веднъж четох някъде, че гърците им слагат и лимон и се оказа, че е много вкусно. Но просто изтисквам пресен лимонов сок върху вече изпечените картофи - опитайте, сигурно ще ви допадне. Аз от тези картофи май мога и едно кило да изям, което обаче не е добре за фигурата.

# 466
  • софия
По гръцки тертип слагам лимонов сок, когато пека пиле и на лозовите сармички Simple Smile

На Кеа ядохме божествени сармички. Плънката беше само ориз и месо, без подправки, а Сосът беше жестокост - гладък, мек, леко кисел. Доп. Подозирам, че беше авголемоно с добавка сос от готвене на сармите. Мисля да опитам така да го направя.
Мъжът ми го изяде с лъжичка до последна капка и щеше да си поръча само сос, ако можеше. Сарми с лозов лист не обича.

С 6 ръце и 3 стомаха препоръчвам To Steki в Юлида. Хубаво е да се направи резервация.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 14:35 от zvаnchе

# 467
  • София
Аз си мислех, че гръцките лозови сармички обикновено са без месо и с много подправки, но явно има вариации из островите. Интересно е как (почти) всеки остров си има някакво уникално местно ястие.

# 468
На север има и лаханодолмадес, демек нашите си зелеви сарми, но със сос авголемоно или ладолемоно. Предлагат се обикновено през зимата. Супер са, най-вече защото турист до тях рядко стига Simple Smile

А също и в районите, заселени с малоазийски гърци (някога с българи), си им викат сармадакия и въобще за долмадес не щат и да знаят.

# 469
Здравейте, предстои ми почивка в Керамоти, ще се радвам да споделите хубави плажове, местенца за хапване, места за разглеждане, забележителности, места подходящи за посещение с деца също така. Всичко което ви  е харесало 😊

# 470
Основната атракция е фериботът за Тасос Simple Smile Там можете да разгледате столицата Лименас - пеша, или целия остров с кола.
И се заредете с много и всевъзможни репеленти. Плажът е чудесен иначе.

# 471
Нашата почивка на Кеа е към края си Confused Не мога са повярвам колко бързо изтече времето. Всичко е много приятно и безметежно. Единствено щерчето, което не ще да ходи никъде с нас, разваля кефа.

# 472
  • София
ARIA*, на колко е дъщеря ви? Нашата (почти 16г.) е същата работа - на Скирос за 3 дни само веднъж излезе от къщата и успя да ни развали настроението.

# 473
Ариа, Миленка,
и у нас така. Излиза само вечер, за вечеря и градска разходка, след дълго чакане да се накипри и подканяне.
Цял ден кисне в стаята на телефона и чат-пат на басейна (заради нея се принудихме да вземаме такива хотели тази и миналата година; на плаж не стъпва), не обядва или си поръчва доставка, ако има такава възможност. Горещо й било, скучно й било. Ние си обикаляме с колата през това време, ходим и на плаж.

Годините са почти 17 вече и вероятно това са последните ни почивки заедно, затова се опитвам да съм дзен (което, разбира се, е отвъд възможностите ми...). Сами сме ходили, но не много, защото не иска да остава повече от 2 дни сама, а няма кой да я наглежда.

# 474
  • София
Здравейте, предстои ми почивка в Керамоти, ще се радвам да споделите хубави плажове, местенца за хапване, места за разглеждане, забележителности, места подходящи за посещение с деца също така. Всичко което ви  е харесало 😊
По назад съм писал, но все пак:
Репелентите само вечер трябват.
Забележителност:  Тасос - мраморния плаж и голдън бийч, имало много оси на острова(така четох в друг форум)
Заведения:
     Порто Керамоти - само тук ни дадоха сладолед за комплимент, собственика е българин, кухнята става
     При братята - евтино, кухнята не е нищо особено, по-скоро посредствена
     Sardeládiko - с една идея е по-скъпо, обслужването е малко по-добро, кухнята е добра, няма проблем да платиш с     карта
     Лемонс - не става

# 475
  • София
Параход, даже и за вечеря излезе май само веднъж (всъщност два са били от 11 дни), а за разходка с нас - нито един път. На Муртери обаче беше излязла сама след нас в 22 часа и случайно я срещнахме да обикаля. Иначе няколко пъти дойде на плаж, и то с претенции и това беше. Ние й носехме вечерята в стаята, когато ядяхме навън. И през цялото време - мрънкане и недоволство, че искала вече да се прибира, защото й писнало. При нас майка ми би могла да я наглежда, но вече не иска, защото нашата си прави, каквото си иска и не си спазва часа за прибиране.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:54 от миленка_д

# 476
Аз ще трябва да преосмисля концепцията за почивка следващата година заради нашата 15 годишна тинейджърка, защото вместо да си почиваме и наслаждаваме на прекрасните гледки, слушаме негативни подмятания, цупене и сърдене. Още от ферибота на отиване започна да нервничи защо и ние като "нормалните хора" не сме ходели някъде по-наблизо на море, а не на два дни път 😡. Ежедневното й чакане направо ме побъркваше. Първо сутрин, докато се събуди и стане, после още час да се нагласи за плаж, а ние всички нерви, вече станали отпреди 3 часа, в чакаме на вратата и се мъчим да не й се развикаме от сутринта. На плажа сядаше под чадъра с телефона и не мърдаше до вечерта. Това също много ме изнервяше. За вечер вече нямам думи, за излизане в селото се гримира и гласи по два часа, все едно отива на бал, а ние умираме от глад, защото вече е станало 22:00 ч. 😂
И аз съм намислила да търсим вече хотел с басейн, на който тя да кисне по цял ден и да не я чакаме.

# 477
Оле, май всички с тинейджърки сме на един хал. Моето на плаж още идва, тревожи се, че са и бели краката, не изглеждали добре без тен и иска да почернее. Тен почти не хваща 😄.
Ама има претенции вече и се налага да киснем по плажове с барове и шезлонги, музика и много хора, което за мен е мъка.
Вечерното излизане и то със зор - ще идвам, няма да идвам, ама ако дойда искам еди-какво си заведение. И за плаж, и за излизане я чакаме по два часа да се намота.
Почти на 16 е.

# 478
  • София
При нас да я събудим преди обяд е почти невъзможно. С голям зор става, ако трябва да си тръгваме и няма накъде. По цяла нощ не спи - гледа някакви тъпотии, говори по телефона и ни пречи, после пък спи до 14-15 часа. Нашата дори за плаж избира какво да сложи и се гримира и си прави косата. Направо е ужас. Ако се съгласи да излезе за вечеря, ние трябва да излезем и да я чакаме поне 2 часа да се "оправи". През това време не можем да стоим в стаята/апаратамента. Само който го е преживял, знае колко трудно се издържа 15-годишна фръцла.
FortyTwo, същата работа е при нас. На плажа - само на бийч бар, не можела на пясък да лежи. Че и коктейли ми пие. И каквото и да направим, не можем да й угодим. 100% недоволна.

# 479
Grinning Искрено ме развеселихте, а знам, че е така. При нас е почти същото.
Моля кажете, че и при момчетата е така, не само при момичетата.
Ние също скоро отиваме към Керамоти (за пореден път). Доволни сме, близо е, плажът е хубав, но не мога да разбера как така не могат да се справят с тия пусти комари Close

Общи условия

Активация на акаунт