На море в Гърция 2025 - II

• 41 907
  • 762
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,може ли мнение за тези хотели и как е плажът?
Dionysos Hotel & Suites 3*
https://www.alohatravel.bg/hotel-pochivka/dionysos-hotel-suites- … -/1723/1000826541
Хотел Regina Mare
https://www.alohatravel.bg/hotel-pochivka/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0% … na-mare/2469/5604

Благодаря

# 526
Здравейте! Резервирахме почивка в Парга и от прочетеното, освен плажове, си набелязахме и разходка до Паксос и Антипаксос. Четох мнения в старите теми, но не се ориентирам как точно протича пътуването - на места пише, че има спирка в Антипаксос за около 4 часа, на места че е само 1 час... интересува ме, тъй като ние не сме особено добри плувци, а по снимките забелязах, че се спира насред нищото за скокове и гмуркане, и ако ще трябва да прекараме почти целия ден само на лодката, може би не е нашето. Дали има вариант, в който да си наемем лодка само за нас, или може би за по-малка група, тъй като в повечето сайтове, които намерих, пише, че на корабчето се качват до 60 души, което ми се стува, че ще е доста претъпкано. 😅 Благодаря предварително за всякакви насоки, които ще ни дадете!

# 527
  • Sofia
Grinning Искрено ме развеселихте, а знам, че е така. При нас е почти същото.
Моля кажете, че и при момчетата е така, не само при момичетата.
Ние също скоро отиваме към Керамоти (за пореден път). Доволни сме, близо е, плажът е хубав, но не мога да разбера как така не могат да се справят с тия пусти комари Close
Ами при нас не е така момчета си имам . Едното голямо 20г.не беше идвал с нас на море от 4г, дребосъка 15г. идваше всеки ден плътно с мен или малко след мен ,защото аз съм от лудите в 7.30 . Но заяви, че това и
му е последното море и щял да работи другото лято. Та така оставаме двама "млади" сами за другото море, което е септември дори 😉
Та момчетата са друга бира 😉

# 528
  • софия
Здравейте! Резервирахме почивка в Парга и от прочетеното, освен плажове, си набелязахме и разходка до Паксос и Антипаксос. Четох мнения в старите теми, но не се ориентирам как точно протича пътуването - на места пише, че има спирка в Антипаксос за около 4 часа, на места че е само 1 час... интересува ме, тъй като ние не сме особено добри плувци, а по снимките забелязах, че се спира насред нищото за скокове и гмуркане, и ако ще трябва да прекараме почти целия ден само на лодката, може би не е нашето. Дали има вариант, в който да си наемем лодка само за нас, или може би за по-малка група, тъй като в повечето сайтове, които намерих, пише, че на корабчето се качват до 60 души, което ми се стува, че ще е доста претъпкано. 😅 Благодаря предварително за всякакви насоки, които ще ни дадете!
Спира се за около час за скачане и плуване. Не плувам. Другите плуват. Седях си на лодката и ги гледах. Приятно е, не го приех като изгубено време.
Вероятно споделеното време зависи от корабчето, с което е трипа.

# 529
Здравейте! Резервирахме почивка в Парга и от прочетеното, освен плажове, си набелязахме и разходка до Паксос и Антипаксос. Четох мнения в старите теми, но не се ориентирам как точно протича пътуването - на места пише, че има спирка в Антипаксос за около 4 часа, на места че е само 1 час...
Това са просто различни програми. Ето тук можете да ги видите с подробности и да си изберете. Има и други оператори на екскурзията, но от Парга са подобни всички.
https://paxoi-cruises.com/en/
И да, корабчето спира на по-дълбоко и трябва да плувате до брега на Антипаксос (ако искате). И в двата случая обаче има спиране на док в Гайос и/или Лака - основните градчета на Паксос, където да се разходите, хапнете и т.н.

# 530
  • Sofia
Ле-ле, момичета, ако родителите ми навремето можеха да ми осигурят екскурзия в чужбина, сигурно щях да съм на седмото небе. Gift Heart
Какво мрънкане, какви капризи? Спомените от почивките на родното море, като бях дете, са ми съкровено скъпи – гледах да уплътня всяка минута с незабравими преживявания. Simple Smile

# 531
  • Стара Загора
Ние също го правихме от Парга, преди 2 години, различни програми са вероятно. Нашата беше спирка за плуване на Антипаксос близо час и три -четери часа имахме на Паксос разходки . Аз също се притеснявам от дълбочини и си поисках жилетка плувах с нея, то е невероятна красота там. На почти всички лодки имат жилетки за плуване. Някои си носеха от макароните, въпреки, че на тях не може да се разчита напълно , те са само за подкрепя. Аз на някои места съм се пускала с тях , зависи от дълбочината. На Антипаксос на дълбокото спират , но е много много красиво дори само да се гледа от лодката.
Нашето момче е на 12г , споделяла съм , че е с хиперактивност и като беше малък ни беше-много трудно. Ние за това и последните години се отпускаме да си пътуваме повече. Последните години нямам никакви оплаквания от него, дори като сравнявам с повечето деца почти никакви мрънкания няма, просто не спира да бърбори да задава въпроси , но в морето ли е все едно дете няма . Единствено гледаме да не сме на силна музика , защото се превъзбужда . Нагласили сме се, надявам се в пубертета да вървят в положителна посока нещата.

# 532
Имах късмета да обикалям Северна Гърция преди нашествието и превръщането ѝ в кофти място. Беше страхотно, с истинска гръцка атмосфера и живот. За жалост сега трябва да бягаме далеч от тази част на Гърция.
За няколко дни бяхме на гости в Агия Триада и слава богу там нямаше почти никакви туристи и все още се усеща гръцкото. Приятно се изненадах.Спокойно, малко селце с пешеходна зона с таверни на плажа и сцена с жива музика (свиреха от Dire straits до Вангелис и страхотен джаз).Морето имаше малко водорасли, но това да му е.
А се бях настроила за чалга дестинация.😉

# 533
Така беше, докъм 2010 година; все още го има - в частите далеч от морския бряг и/или от летния сезон.

# 534
Последните няколко дни програмата ни беше пълна и едвам ви изчетох днес.

Аз също като малка бях доволна да ме заведат където и да е, но днешните деца са свикнали на съвсем други неща от бебета, та са абсолютно непредвидими като пораснат. Радвам се, че моите двама още са на детски акъл (на 12 и 9 са) и им харесва да пътуват с нас, но знае ли се докога... Засега сме установили, че когато са нахранени добре и навреме и им е осигурен плаж през деня, почивката тече съвсем гладко, а най-големите им вълнения са колко риби ще намерят под водата Simple Smile

Приключи и нашата гръцка почивка, а като за завършек вчера изкарахме цял ден на Итака. Миналата година Меганиси ни изненада много приятно и тази година решихме, че искаме и него да видим след Кефалония. За съжаление не можахме да му отделим подобаващо време, но доста ни хареса, а вечерта за малко щяхме да си изпуснем ферибота и да останем там, защото едни полицаи ни дадоха грешна информация.

Като се поосвободя тези дни ще разказвам и ще сложа повече снимки. Снимките от Вати са ми станали много зле, защото ми беше паднала батерията на телефона, засега слагам една за цвят:

# 535
Започнах да посещавам Северна Гърция преди повече от 25 години. Много се промени всичко. На мен все така ми харесва. Не че не съм била и на юг, и някои острови съм посетила, но моята любов е Северна Гърция.

# 536
Здравейте!
Имам следното питане - тъй като имаме къща в Сандански и от там тръгваме за Гърция на еднодневен плаж (досега на Неа Перамос - главно Liquid beach) сега искат да пробваме в Офринио или Аспровалта, но това, което чета и за двете места ме притеснява - по-ниски класове от Неа Перамос, цените на Офринио Паралия - по-високи (150 евро консумация), плажът бил мръсен, а водата - с камъни.
Това, което ми харесва на Ликуид е че тоалетните са безупречно чисти, водата - спокойна и бистра, а плажът е с чист сравнително пясък. Консумацията там е 50 евро или 8 евро чадър + 5 евро на човек консумация, та въпросът ми е - какъв е вашият опит и има ли наистина подобни условия в Офринио (каквито току що описах) или по-скоро да се доверя на ревютата в нета и най-добрият избор е Неа Перамос? Благодаря
Аз пък си харесвам Офринио. Да, има камъни в началото преди да влезеш във водата, но пък водата си е кристално чиста. Това с консумацията е пълна лъжа, преди 2 седмици бяхме и няма определена консумация, освен в посочения от вас бийч бар, който е нов и не е нищо особено. Ако ходите, аз ви препоръчвам Kasta. Няма определена консумация, храната е вкусна, обслужването е много добро. Бийч бара е екзотичен , с палми , хубави шатри, шезлонги и люлки. Всяка година ходим и до Южна Гърция , и до Халкидики,  и задължително един уикенд до Офринио, защото е близо и не е лошо.

# 537
Да, само в Каста, храната ми хареса, но е баш в лудницата. Петима човека за около 100 евро.

# 538
Здравейте!
Имам следното питане - тъй като имаме къща в Сандански и от там тръгваме за Гърция на еднодневен плаж (досега на Неа Перамос - главно Liquid beach) сега искат да пробваме в Офринио или Аспровалта, но това, което чета и за двете места ме притеснява - по-ниски класове от Неа Перамос, цените на Офринио Паралия - по-високи (150 евро консумация), плажът бил мръсен, а водата - с камъни.
Това, което ми харесва на Ликуид е че тоалетните са безупречно чисти, водата - спокойна и бистра, а плажът е с чист сравнително пясък. Консумацията там е 50 евро или 8 евро чадър + 5 евро на човек консумация, та въпросът ми е - какъв е вашият опит и има ли наистина подобни условия в Офринио (каквито току що описах) или по-скоро да се доверя на ревютата в нета и най-добрият избор е Неа Перамос? Благодаря
Аз пък си харесвам Офринио. Да, има камъни в началото преди да влезеш във водата, но пък водата си е кристално чиста. Това с консумацията е пълна лъжа, преди 2 седмици бяхме и няма определена консумация, освен в посочения от вас бийч бар, който е нов и не е нищо особено. Ако ходите, аз ви препоръчвам Kasta. Няма определена консумация, храната е вкусна, обслужването е много добро. Бийч бара е екзотичен , с палми , хубави шатри, шезлонги и люлки. Всяка година ходим и до Южна Гърция , и до Халкидики,  и задължително един уикенд до Офринио, защото е близо и не е лошо.
Няма задължителна консумация...За мен чудесна кухня има Парадизо, вярно малко в страни е, но са та ниво.Атлантида също.
Водата е кристално чиста.Следобяд се появяват вълни и може би тогава, но нищо необичайно. Има две ивици с по 2-3 метра камъни и след това чудесен пясък.

# 539
  • София
Здравейте,
кога е най-подходящото време в годината за лежерна почивка в Гърция НЕ ЗА ПЛАЖ/ изключвам късна пролет, лято и ранна есен/, с минимум туристи - искаме да се насладим на кулинарен, исторически и културен туризъм ?
Кои дестинации да посетим - Атина или островите Корфу/ от книгите на Джерълд Даръл/, Крит, Санторини, Миконос, Тасос ?
Благодаря !
Ние в последните години най-много харесваме да ходим за обиколки из Гърция в началото на април (през априлската ваканция примерно). Времето е идеално, зеленото е прекрасно и няма много хора, освен на популярните туристически обекти.
И ние сме ходили по всяко време на годината (и февруари си е екстра Joy), но ранна пролет ми е най-любимото време. Обикаляхме Мани в началото на април и на места в най-южните му части си бяхме сами по пътищата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт