На море в Гърция 2025 - II

• 41 840
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте от Афитус! За първи път идвам в Халкидики, не ми е познат района и го разучавам. Вчера бяхме на местния плаж -не ми хареса, камъни и скали и по тях морски таралежи, трябва да се внимава.  Ползвахме шезлонгите към един хотел или ресторант White, платихме освен сметката по 30 евро за сет. Молбата ми е към посещавалите тази година Касандра -на Крусо, Калитея и Посиди как е заплащането на сет шезлонги и чадър -срещу консумация или някаква такса има?

# 541
Много благодаря за препоръката за Офринио, ще го проверя, иначе друго да попитам - за Сахара резорт сега попаднах на него в нета, някакви отзиви? То май не е много по-далеч от границата в сравнение с Неа Перамос. Иначе това Каста - до колкото виждам то си е хотел, не бийч бар. Т.е. имате предвид, че на самия плаж Офринио няма консумация и тн?

# 542
Здравейте, група. Надявам се, че всички сте добре . Аз ще ви оставя и моите 5 стотинки за една много изтъркана до болка дестинация. За мен беше нещо ново и различно, и с аромат на много мащерка. Надали ще прочетете нещо ново, но пък дано не ви досадя. Лимнос визирам.

Нашата епопея започна в събота 23 юли. Този месец за мен е вълшебен. Има някаква магия в тези дълги дни и топли късни нощи. Аз съм почитател на жегите и малко пот никога не ме е плашила.

Въпреки, че беше събота предвижването до Кавала беше спокойно. Там беше пещ, и дори и аз успях да го усетя. С нетърпение си чаках количката с лед и лимонче и салата Дакос до пристанището. Тръгването беше спокойно и точно на време. И хоп на борда на Титатик, Лимнаник крещяха едни дечица до нас. По пътя се вижда Тасос, който е изключително зелен и ми се струваше доста голям, защото доста дълго се виждаше пред нас. Обикаляхме го половината време. След малко се показа "остър" остров, това би трябвало да е Атон, и хоп в далечината нашата крайна дестинация, а то , еми чукари. Кафяво, та кафяво, но пък с много интересни форми, ти да видиш.

Слизаме и хоп подарък. Медено кървав залез. За първи път виждам такива палитра. Не можах да снимам и изтървах момента, заради лудницата покрай излизащите коли ор ферибота. Но с думи ако трябва да го кажа в кървавото небе, слънцето е като мед и кацнало точно на върха на Атон. (Силно се надявам да е той, че иначе ще се изложи страшно кифладжийски по география. ) Снимала съм след това, за жалост, но нямаше как да реагирам, та оставям на фантазията ви да си представите този сюблимен момент, снимката е пост-моментум.

Първи проблем в Лимнос. Въпреки малките размери на острова, картините там са мащабни и ми беше трудно да обхвана нещо с телефон, така както го виждах аз. Mission impossible за началните ми фотографски умения.

Отседнали бяхме тук, в сърцето на Мирина. Приятно хотелче, чисто, спартанска закуска. Всичко на пешеходно разстояние. Янис е собственик и здраво дърпа конците.
https://www.booking.com/Share-wGEIoLp

Гледката ни от хотела към крепостта. От терасата се виждаха и ходещите по крепостта четириноги.

Първата ни вечер беше в този ресторант.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2699958-d4044015- … gean_Islands.html

Има и бийч бар към него. Вечерта имаше програма с жива музика. Има и водни атракция и то на доста прилични цени. Много исках един падъл борд, но ме досрамя.Anguished
Тази песен ми се е запечатала от тази вечер:

Ядох това, Лимноски октопод. Много беше добър.

Другото ще го скрия, да не стане чарфаш.

Ден 2:
Скрит текст:

Плаж Танос. Чист, топъл. Двете страни на плажа:

Бяхме седнали на Pantelis Beach Bar. Чадъри и шезлонги срещу консумация.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g11911754-d1290898 … ands.html?m=69573

На прибиране се поразходихме и през тези вятърни мелници. Предлагат се и в букинг.

После разгледахме и тази църква в морето, СВ. Николай мисля беше, отделена само от тънко мостче.

Вечеряхме в ресторант на крайбрежната алея. Много естетичен и фотогеничен. Храната беше вкусна, но аз се надцених. Препоръчвам скаридите. Обслужването беше на ниво. Само тук ни почерпиха със сладолед във формата на сърце за десерт, като жест от заведението.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189478-d3329747-R … gean_Islands.html

За да разходим храната, решихме да се качим на крепостта посред нощ. Това не го препоръчвам по принцип, но бяхме авантюристично настроени. Имаше и служба в църквата долу под крепостта. И много обикатели около нас.
Срамежливи:

Ден 3:
Скрит текст:
Плаж Гомати. Там беше леко ветровито и имаше вълни и боклуци, но после се успокои и поизчисти. Имаше само един бар с малък асортимент, но пък изключително приятен. Също срещу скромна консумация.

Акцента на плажа е този стар танк:

Обядвахме в прословутата таверна Flomari.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189478-d10476991- … gean_Islands.html

Факт инста място, хубава храна. Собственичката е много мила, наистина.
Фагрито ни:

Хот спод зад таверната:

И бърз поглед към пустинята.

Вечеря тук. Сервитьорът говореше български, защото беше ходил във Варна. Много добро обслужване. https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2699958-d9598562- … gean_Islands.html

Ден 4:

Скрит текст:

Преходче до скалната църква без покрив. 30 минути само нагоре , слънце и мноого вятър. Най-накрая да го видя и аз този лимноски вятър. Той си ми и отмъсти, че съм го подценила. Иначе църквата е много интересна.

Посетихме и селището Poliochni. Мен ме впечатлиха повече гледките от там.

Бърз скок за плаж до Paralia Kokkinovrachos. Чуден плаж е. Въпреки че там за първи път видяхме сърфисти и явно е от по -ветровитите за нас се беше смилил и беше много гостоприемен. Чувствах се като Афродита. Може би ми остава любим на острова.

Барчето също е правено по мой вкус- хамаци, дюшеци, кучета, котета и въобще всякакви изхвърлени от домовете си мебели, намерили място под слънцето. Буквално. Мога да си живея там сигурно. Red Rock Beach Bar се казва.

Next stop : Солниците Aliki. Като изключим плажовете, това място ми направи най-силно впечатление, Беше като хокейно изгрище, просто изхвърлено в пустинята. И солено. И голямо. Laughing

На връщане си събрахме малко мащерка за чай. Тя така миришеше в колата, за първи път усещам аромата й толкова наситен. Може ли човек да се надруса от мащерка?

Преди вечеря направихме и още един бърз вечерен плаж на Танос.

До вечеря май не стигнах, защото май слънчахай и вечертами беше лошичко. Доста. Яд ме е за тази последна пропиляна вечер ама пустата ми глава иска шапка за разлика от мен. Пфф

Game over:
Скрит текст:

След бърза закуска плаж на същия ресторант Manos,само чена бийч бара. На първите два реда с луксозните сетове има минимум консумация 35 евро. За втория ред са без претенции. Водата в морето е много плитка, доста се върви навътре, за да стане дълбока, но за децата е супер. Там видях за първия път кученце в пояс и със спасителна жилетка. Safety first.
Последното ми калмарче:

И хайде бързо като гръцки атлети на маратон до пристанището, с по един гирос под мишница за из път.
Последен залез от ферито:

Чао, Лимнос. Кавала като се показа, исках да се върна. Слизанетои тръгването бяха по-нервашки. Много коли, задръствания, клаксони. Ужасия . Но и това ще ми липсва.

На връщане към България видяхме и пожара в Пирин Sad Беше като порта към Ада. Дано всички са добре и бързо да завали. Много ми стана тъжно, защото преди Лимнос двата уикенда Пирин и най-засегнатите места ми бяха дом. Пазете вас и природата.

И #БонусЛимноскиКотета.
Скрит текст:

# 543
Anitaxx,
Атон е Simple Smile Всички правим такива снимки оттам, гледките са забележителни.

Скрит текст:

Много сладък разказ!

# 544
Здравейте! По инициатива на приятели планираме уикенд през август в Керамоти. Ние досега не сме ходили там, четох, че репелентите са задължителни заради комарите. Трудно ми е да открия място за настаняване обаче. Бихте ли препоръчали някой добър хотел или къща за гости? Как стоят нещата с паркирането?

# 545
Много благодаря за препоръката за Офринио, ще го проверя, иначе друго да попитам - за Сахара резорт сега попаднах на него в нета, някакви отзиви? То май не е много по-далеч от границата в сравнение с Неа Перамос. Иначе това Каста - до колкото виждам то си е хотел, не бийч бар. Т.е. имате предвид, че на самия плаж Офринио няма консумация и тн?

В повечето бийч барове няма консумация, освен посочения от вас- Омбрела или нещо друго беше името. Каста е хотел с ресторант и бийч бар.

# 546
  • Sofia
На нас плажа на Сахара ни хареса, но ходихме на свободната зона. Много ни хареса ресторанта към плажа - страхотна храна, обслужване, обстановка, цени - съпоставими с таверните в близост, но ходихме там основно за вечеря. Плажа е широк, пясъчен с голяма свободна зона. За платената зона - можете да влезете от Гугъл мапс и в сайта им и да видите информация и отзиви.

# 547
"замислените великани
на чутният Атон"
... все се сещам за стиха на Яворов, като видя този планински силует.

# 548
  • София
Здравейте! По инициатива на приятели планираме уикенд през август в Керамоти. Ние досега не сме ходили там, четох, че репелентите са задължителни заради комарите. Трудно ми е да открия място за настаняване обаче. Бихте ли препоръчали някой добър хотел или къща за гости? Как стоят нещата с паркирането?
За паркирането няма да имате проблем. Винаги се намират места и е безплатно. По принцип около пристанището е по-трудно паркирането. Колкото по на запад, изток, север или юг сте от него толкова е по-лесно паркирането. Мога да препоръчам Finesse Comfort Apartments. Трябва с колата да се ходи до плажа(има горичка преди плажа, където всички паркират на сянка), но пък улицата с таверните е близо, на 5 мин има пекарна със закуски, а магазина е в съседната къща. паркирането е песен. Вижте и тук https://www.facebook.com/summerinkeramoti/about/?_rdr. Предлагат места, където ги няма в букинг. Пробвано е лично, ако се притеснявате, че искат пари по банков път. Orange house също може да погледнете. Не е нищо особено, даже е компромисно за мен и ми се виждат малко скъпички, но са точни хората. Имат и на партера апартаменти.

# 549
anitaxx, много хубав разказ Simple Smile
С удоволствие го прочетох и разгледах снимките.

ina-mina, във FB има група Почивка в Керамоти, оттам си намирам къщи и апартаменти за отсядане.
Сега видях, че съм последвала и Лято в Керамоти, но при мен не е толкова активна.

# 550
Благодаря, много anitaxx. Записах си някои неща в нашата програма за предстоящото посещение на Лимнос. Единствено, не отварям линковете към Tripasviser, дали може (може и на лично) да ми изпратиш препоръчано те заведения?
Благодаря ти предварително.

# 551
Като ги копирате в браузър, се отварят. Иначе с кликане на линка и при мен не стана.

# 552
  • София
Здравейте, да питам и тук понеже ми се загуби спомена къде намерих подобна-тук някой да препоръча агенция която урежда дневна екскурзия за плаж с автобус от Волос до Скиатос ?

# 553
  • Sofia
От Волос до Скиатос се ходи с ферибот, от София до Скиатос се ходи за по-малко от час със самолет.

# 554
  • София
Здравейте, да питам и тук понеже ми се загуби спомена къде намерих подобна-тук някой да препоръча агенция която урежда дневна екскурзия за плаж с автобус от Волос до Скиатос ?

Не мога да помогна за агенция с тръгване от Волос, предполагам другите момичета ще знаят.

Но все пак да споделя за опция с тръгване от Glyfa, което е на около час от Волос:
https://www.pegasus-cruises.gr/en/discover-en/298-skiathos
Но това е вариант за дневен круиз.
С автобус не си го представям как ще стане, при положение, че той трябва да се качи на ферибота, за да отиде до Скиатос. Не че не е невъзможно, просто за мен това ще е много скъп вариант, ако го има.

Общи условия

Активация на акаунт