На море в Гърция 2025 - II

• 41 821
  • 762
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Ей супер си Параход, и аз предположих, че е някъде там по снимки и карти, но не бях сигурна. Всъщност от балкона на вашата къща се вижда , поне на нея ми прилича:
Относно багажа - моя куфар + сак за ММ , фотографската ми раница и това е, а и плажната чанта забравих. Не взимам много багаж като сме двамата, трябва да има място и за пазар все пак. Катеренето  се надявам да не ни е проблем. Ние сме  лудите които ходиха пеша до Фтери и Милос Grinning и като стана въпрос да кажа , че Фтери много си заслужава. Любим ми е от плажовете на Кефалония.

# 586
Я кажете нещо за плажът Vrahos/Loutsa ? Какво да очакваме ? Някоя сгодна таверна в селата наоколо ? Имаме 5 нощувки там другата седмица след което се местим на Лефкада и оттам Кефалония. Параход, чета че си ползвала новата система на West Ferry, юни месец  онлайн купих билети Василики- Фискардо, като ми пратиха някаква фактура с QR код и съвет да си вземем билетите от офиса им в Нидри. Вие така ли направихте ? Ние имаме и три нощувки във Василики, но все пак да знаем как се случват нещата.

# 587
Моля за помощ относно настаняване по Олимпийската Ривиера - отправна точка за посещение на Метеора. В кое населено място плажа няма камъчета при влизане във водата а е само пясък и кое е за предпочитане?

# 588
  • Варна
Моля за помощ относно настаняване по Олимпийската Ривиера - отправна точка за посещение на Метеора. В кое населено място плажа няма камъчета при влизане във водата а е само пясък и кое е за предпочитане?

Коринос , Олимпиаки , и още няколко селца по надолу чак до Агиокампос имат хубави плажове - почти всички плажове на Олимпийската Ривиера са  пясъчни Simple Smile

# 589
Sandstorm,
да, така е с билетите, отивате с кода и вземате на гише 30 мин. преди плаването.
Луца/Врахос е много хубав плаж от класическия вид - широк, пясък, умерено става дълбоко (не е плиткаж като Амудия), следобед поизлиза вятър, че е открито. Таверни сигурно има, не ги знам.
Обезателно се разходете до Превеза една вечер след 20 часа обаче, там кипи от живот и кръчмите са вкусни и евтини.
Eто и една проверена в района: https://maps.app.goo.gl/asSzL1dsF3y7Czcj8

# 590
Цитат
Моля за помощ относно настаняване по Олимпийската Ривиера - отправна точка за посещение на Метеора. В кое населено място плажа няма камъчета при влизане във водата а е само пясък

Неи Пори (Neoi Poroi).

# 591
  • София
По повод пост тийнейджърите - синът ми и компания са на Закинтос в момента. Кандидат снахата не знаеше къде се намира острова, но не са ме тормозили с искане на инфо. ММ даде доста точки на синковеца преди да тръгнат.

За щастие отдавна не ходим с деца на почивка, обаче се готвя за почивка с внуци и се плаша.

# 592
Здравейте. Чета, че много от пишещите тук се възхищават на остров Евия и реших да му отделя време Simple Smile Избрала съъм хотел в Пефки и имам няколко въпроса.
Пефки добро място ли е за разходки из острова?
В Пефки има ли ресторанти на нормални цени?
От къде мога да видя разписанието на ферибота от Глифа, защото на официалния сайт не ми се отваря.
Кои градчета препоръчвате за задължително посещение на Евия и опцията ми за посещение на Скиатос само с туристическо корабче ли е?
Благодаря.

# 593
Фериботите от Глифа: 6, 8, 10, 12, 14, 16 и 18 часа. В събота и неделя без най-ранния, част от дните има и в 20 ч., но си следете разписанието (само в гръцката версия е активно, затова не го виждате). https://www.ferriesglyfa.gr/timetable-glyfa-ferries.php
Обратния от Агиокампос - на нечетен час.

До Скиатос най-удобно ще ви е с екскурзионно корабче, иначе има и фериботи от Мантуди.
Цените на таверните в Евия са напълно умерени, не само в Пефки.
Островът е огромен, то се знае, ще можете да поразгледате само най-северната част - Лутра с горещите извори, Лимни, Ровиес, може разходка с лодка до Лихадонисия, плажчето с островчето на Елиника е приятно също.
Сега гледам едни водопади Дримонас, не съм ги виждала, чувала даже, но са наблизо. В това жежко лято обаче едва ли ще имат много вода.

# 594
  • София
На мен самото Пефки, не ми допадна много, но не сме спали там, само спряхме за кафе. Плажът също не ми се видя нещо особено, но времето не беше много слънчево, а това влияе на впечатленията.

# 595
От Пефки тръгват корабчета към Скиатос, Скопелос и Алонисос, така че ще ви е удобно за day trips.

Имаше и една нелоша таверна, която посетихме: Γρι Γρι Εστιατόριο - Ψαροταβέρνα. Цените в таверните са много достъпни според мен, сториха ми се наполовина на това, което плащахме в Тасос миналата година. Има големи супермаркети близо до Пефки, както и пазар в Истиeа. Плажът на селото наистина не е нищо особено.

За Лихадонисия обаче ще ви е далече, което за мен е недостатък.

# 596
  • Пловдив
Отбелязвам, че популацията лилави медузи /с дългите пипала/ в момента се е разположила предимно в този залив. Имайте предвид и се оглеждайте, защото не са приятни срещите.

# 597
Благодаря много за бързите и полезни отговори Simple Smile аз няма да ходя сега, не обичам това време от годината за море.

# 598
  • Пловдив
Sandstorm,
да, така е с билетите, отивате с кода и вземате на гише 30 мин. преди плаването.
Луца/Врахос е много хубав плаж от класическия вид - широк, пясък, умерено става дълбоко (не е плиткаж като Амудия), следобед поизлиза вятър, че е открито. Таверни сигурно има, не ги знам.
Обезателно се разходете до Превеза една вечер след 20 часа обаче, там кипи от живот и кръчмите са вкусни и евтини.
Eто и една проверена в района: https://maps.app.goo.gl/asSzL1dsF3y7Czcj8
Параход, имаш предвид че може да се вземат от павилиончето на кея във Василики, или трябва да се ходи до Нидри?

# 599
Ние сме пътували само в обратната посока и ги вземаме от павилиончето на кея във Фискардо, непосредствено преди плаването. Това е стандарт и на много други пристанища, с други компании (когато не издават електронен билет).
Не виждам причина да ходите до Нидри, след като фериботът вече две години е във Василики. Но все пак им пишете, ако имате нужда - отговарят веднага, на мен по друг казус ми отговориха дори в извънработно време.

Общи условия

Активация на акаунт