На море в Гърция 2025 - II

• 41 753
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, насочил съм се към Сарти или Неа Мармарас за втората седмица на септември. С 2 деца на 9 и 5г сме. В коя част на плажа е по-плитко? Чета, че от тази година заради българите вече северната част на Гърция е изцяло побългарена  -  високи такси за шезлонг, скъпи заведения и т.н.

Ние търсим обратното - красиви и плитки плажове, вкусна храна на нормална цена, обикновено си носим чадъри така че свободната зона е плюс. Какво ще ми препоръчате като място за настаняване (може и на лично да не става реклама), ресторанти и т.н.
Каква е таксата за посещение на Арменистис?
Аз харесвам Сарти в южната му част - плажната ивица е дълга, плитко е, чисто е. За хранене има супермаркети. Заведенията не са евтини и не мога да препоръчам такива.

# 616
  • Стара Загора
Момичета, обмислям септември да направим Лимнос. Миналата година ферибота до Хиос като бяхме, спира до Агиос Ефстратиос. Но не разбрах коли слизат ли, заслужава ли си да се разгледа? И знаете ли ферибота от Самотраки до Лимност до кога е? Помня нещо само през силния сезон , че има връзка.

# 617
И знаете ли ферибота от Самотраки до Лимност до кога е?
До 30.08., събота, е дадено разписание (компанията оператор е нова, Fast Ferries, а корабът е същият като предни години).
Агиос Ефстратиос си е нормален остров, нормален ферибот спира, коли, всичко. Но не е никак туристически, не съм ходила и не мога да помогна по този въпрос.

# 618
Здравейте, насочил съм се към Сарти или Неа Мармарас за втората седмица на септември. С 2 деца на 9 и 5г сме. В коя част на плажа е по-плитко? Чета, че от тази година заради българите вече северната част на Гърция е изцяло побългарена  -  високи такси за шезлонг, скъпи заведения и т.н.

Ние търсим обратното - красиви и плитки плажове, вкусна храна на нормална цена, обикновено си носим чадъри така че свободната зона е плюс. Какво ще ми препоръчате като място за настаняване (може и на лично да не става реклама), ресторанти и т.н.
Каква е таксата за посещение на Арменистис?
Посетете Сарти в южната му част, там морето е плитко и чисто. От там нататък може всеки ден да обикаляте различни плажове - Платаници, Каламици, Климатария. Навсякъде има свободна зона, в средата на септември, едва ли ще е пълно с хора, но нищо не се знае.

# 619
Здравейте! Понеже плажното ми четиво тази година е "Мед, маслини,  октопод", ме заплени идеята да посетим така възхваляваният в книгата пансион с ресторант Archodissa на Тасос. Не сме далеч от острова и така или иначе ще отидем до там на разходка, въпросът ми е - някой има ли отзиви от въпросния ресторант? Гугълнах го - работи, а панорамата към морето изглежда пленяваща Heart

# 620
  • Стара Загора
Благодаря , Параход. Така ще го нагласим, че да тръгнем по-рано около 25 август-  Александруполис-Самотраки ( няколко дни)- Лимнос около седмица - Агиос Ефстратиус ( също някилко дни ще му отделим и оттам на 12 септември се връщаме. Започвам да търся места за настаняване.

# 621
Агиос Ефстратиос ( също няколко дни ще му отделим и оттам на 12 септември се връщаме. Започвам да търся места за настаняване.
Ти ще си първата от темата там, чакам с любопитство!

# 622
  • sofia
Здравейте,
Утре пътуваме за Гърция и днес установих, че паспорта на детето е валиден само на отиване, но навръщане ще е изтекъл. Дали би било проблем това, имате ли опит? И какво можем да направим.

# 623
Нямате много опции:
1. Да се надявате да не ви проверят (в Шенген е изключителна рядкост, но все пак е важно да имате валиден документ - другото е незаконно).
2. Да отложите пътуването с 1 ден и да извадите експресна поръчка на "Мария Луиза".

# 624
  • Русе
Веднага след тола на влизане от Кулата ни спряха и провериха всички документи.

# 625
  • София
Веднага след тола на влизане от Кулата ни спряха и провериха всички документи.
В случая детето ще е с легитимен документ. На връщане ще е изтекъл.

# 626
Аз лично не бих рискувала да съм с невалидни документи, всичко се случва.

# 627
  • sofia
Благодарв ви! А цял работен ден ли се чака за паспорт екпресна поръчка?

# 628
  • София
Благодарв ви! А цял работен ден ли се чака за паспорт екпресна поръчка?
Това не знам, но често се случва да минавам по тротоара на Мария Луиза и едва се минава заради опашката. Не знам дали за всички услуги е еднакво натоварено. Голяма част от чакащите са чужденци.

# 629
  • София
Личната карта там ми я извадиха за 3 часа. Много хора има, но са предимно чужденци.

Общи условия

Активация на акаунт