Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 345
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Какво толкова ги мерите и сравнявате тия деца, нали ако са в добро настроение, изглеждат здрави и жизнени, всичко им е наред
Само излишна тревожност ми се струва че си набавяте

# 601
Хич не ми се смейте, обаче аз започнах да хапвам пюренца 🫣😄
Едно с круши и сливи от ДМ, което да помага за нейната перисталтика, че не винаги успяват да ми купят хубави сливи.
Като цяло ще ям първо аз едно пюре, преди да й го давам, да съм сигурна, че не е бълвоч.
Пюретата на ДМ (повечето) са супер и са био. Ще видя тези, за които каза Кактусчето, защото ми харесва идеята да са на пара.
Някой ще прави ли ЗВБ? Много ми се иска да пробвам, много ми харесва идеята да й дам един кокал да смуче 😄
Също така, ще проверя с ЛЛ, обаче искам да й давам костен бульон възможно най-скоро. Взела съм и рибено масло, което започваме от 6ти месец.

# 602
Моето момче е още далеч от удвояване, но според всичко прочетено, трябва да стане до края на 6м.
Пюретата, колкото взех, си ги изядох 😆
Нашата ЛЛ каза без плодове и сокчета, ще я послушам.
Joss, костен бульон ще давам. Проверих на Чифлик ливади е с целина, така че отпада, но намерих без добавки, има го в ебаг
https://divataferma.com/

# 603
Аз на Дивата ферма цяла бременност пих от бульона. Обаче е със сол и не съм сигурна, че е ок.
1.12 гр на 100 гр, вярно че тя 100 няма да изяде, но все пак...

# 604
Пише, че няма сол и е подходящ за захранване, затова съм се спряла на него. Може и да им пиша да проверя допълнително.

# 605
Пише, че няма сол и е подходящ за захранване, затова съм се спряла на него. Може и да им пиша да проверя допълнително.

Може би е естествено съдържание

# 606
Когато сте две рогати и инати,но твоя инат е по-голям 😀
Споделих за моята Мис Каприз,която отказва да яде вънка вече,даже и в колата (а там нямаше проблем),но това значи аз да съм вързана и да не мръдна.
Е,няма да и се получи 😀

# 607
Колко косичка имате ❤  Нашата Принцес има една лента отзад без коса, а от скоро вече и една дупка 😀 А най-отдолу доста гъста коса. Много е смешна. ЛЛ ни изписа капки и спрейче за нос. Започнахме го. Имаме аспиратор за нос за прахосмукачка, но няма как да го ползваме, защото се плаши от прахосмукачката. Ползваме обикновеният. Някой ползвал ли е електрически. Повечето мнения прочетени във форума са негативни.

Аз още не смея да взимам пюренца. От вид по 1 или 2 взимате ?

# 608
Далинда, доволна ли си от възглавницата? Каква е?

# 609
Най-добрата покупка, неотлъчно е до мен 😀
На Kikka Boo е от Хиполенд в бях взела,става и да слагаш бебето да седи за опора.
Далинда, доволна ли си от възглавницата? Каква е?

# 610
Аз от месец се разделих с възглавницата за кърмене, но беше една от най-полезните покупки.
Пълнолуние, аз засега взимам по 1 от вид, за да видим как ще потръгне, но до нас има 2 аптеки и 1 магазин за бебешки стоки и като се наложи лесно мога да взема допълнително или ще пращам мъжа да обикаля да търси. Също и ДМ и Лили са ми сравнително близо, ако на бебчето й хареса нещо ще накупя повече.
Да напомня, утре (вече днес) има лайф на Алгоритъм на захранване, ако ви е интересно да гледате.
Нямам търпение вече да почвам със захранването, че само го мисля, утре (вече днес) бебчето навършва 5 месеца, в четвъртък сме на преглед и ще питам личната дали да почвам. Колко бързо минава времето.

# 611
Защо се разделихте с възглавницата? Сега как кърмиш?

# 612
Както споменах аз започнах захранване, макар и според някои рано 4м и половина, но тя си го искаше, като цяло за сега добре се справя, но дойде и неизбежното , след хапване на пюренце, идват и колики…поплаква си, давам еспумизан и контролираме нещата за сега😀 няма да ви казвам , че след всяко хранене пера лигавници и дрехи🤣
Четох, че ако се засилят коликите се преустановява захранването и се подновява след 2-3 седмици, на този етап няма да го спирам. Елис няма проблем къде се храни, важното е да се яде…но пък имаме друг проблем…не обича да е облечена с дълги дрехи и чорапи, докато не ги свалим се мрънка…явно свикна все гола и боса и сега не иска.
Не иска да спи навън, дойде съвети , нито в кола, нито в количка…вчера 4ч и половина не заспа защото пътувахме и обикаляхме, от любопитство, накрая се наложи с баща й да я люляме в одеало под едно дърво за да заспи…това не е работа…него май го беше срам, на мен не ми пука, бебе е все пак…
Коса в момента расте, защото още като бебе я подстригахме 😀 иначе е с моята коса много черна…

# 613
Защо се разделихте с възглавницата? Сега как кърмиш?
Просто е гушната в мен, беше започнала да ми идва много нависоко с възглавница а и по-трудно я намествах.
Бях чела, че има гердани за кърмене, които уж да задържат вниманието на бебето, то да си играе с тях докато се кърми, може да помогне в случаите, когато е по-разсеяно.
Ние засега нямаме проблем да я кърмя навън, но е по-скоро изключение, ако я кърмя навън.
И при нас някой път в трудно да заспи навън.
Днес пак ще се пробваме да я сложим в летния кош, да видим дали ще й хареса, миналия път ни се стори огромен а и на нея не й беше много удобно май.

# 614
  • Русе
За разсейването при кърмене,аз виждам полза в пердето(престилката) за кърмене. Хем се покривам,че да е щастливо обществото, хем бебо е изолиран от стимулите.

А за коликите при захранване, бях започнила от уебинара на др. Владимирова в Кенгуру, че се започва със съвсем малко количества. Примерно първия ден 1 до 2 лъжички и така всеки ден малко повече, за да свикне храносмилателната система с новата храна.  Сега видях,че е подала и грамажи в новите уебинари- 10гр, после 20 и така до достигане на количеството.
Първотодния захраних и храних изцяло по нейните уебинари и си мисля,че постъпих правилно сравнявайки с майките около мен. Така ще правя и със Светльо.
Ох, наслаждавам се на последните седмици лесно хранене, без да го мисля,защото мен темата за храненето много ме напряга.

Общи условия

Активация на акаунт