Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 340
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Аз съм килограмите на които забременях(72.5), но не е за хвалба,защото бях 10 кг повече от тези на които изглеждам най - добре (62-63). Два дни правих тренировки у дома и ентусиазма се изпари...Старая се в повечето дни да минавам 10 000 крачки на бърз ход.
Забелязвам,че от седмица апетита ми е една по контролиран. Предполагам, че е защото накарах мъжа ми да скрие всички шоколади.

А вие колко кърменета имате. Светльо редовно яде по 7 пъти дневно и има 2 нощни,което значи 9 пъти за 24 часа.
Днес го теглих - 8400гр (роди се на 29.03 - 3840гр).
Малко се попритесних,защото се е качил в 90ти перспентил.

# 631
Мирелка спокойно, нашата е 8кг , а се роди на 31.03 по малка от вас 3350гр… явно са си по едри деца, при мен има от къде моята рода е по едра…
Аз я мия на мивката , за сега се справяме…имам сила да я държа…но до кога не знам.
Яде вече 30-40гр пюре на обяд вече комбинирани зеленчуци и със 150мл АМ дохранвам.. по съвет на педиатърката давам еспумизан преди хранене с пюре и за сега имаме контрол над коликите…
Аз качих 20кг през бременността, заради цигарите, като ги спрях, преди 2 месеца си ги почнах и свалих до тук 15, остават 5 ама ако броя и старите 10 кг 😃😀😀
Далеч съм от идеална фигура, успокоявам се че съм висока близо 180 см та губя и във височината…
Никога не съм тренирала, нямам и намерение на този етап, имам си Елис тя ме раздвижва доста…
Живи и здрави да проходят бързо ще влезнем във форма ми се струва…

# 632
  • Смолян
Аз да не пропусна и взех днес такъв бульон от Ebag. Пише, че няма добавена сол. По колко се дава? На буркана пише, че след отваряне е годен 48 часа, ако се съхранява в хладилник. Ще ми е интересно как ще реагира на месото, тъй като аз не съм му любителка.

Забелязах, че на френските пюренца на Simple Comme пише, че са годни 48 часа след отваряне. Стана ми странно поради каква причина е по-дълъг срока им в сравнение с тези на Hipp, Holle и др, при които този срок е 24 часа.  Иначе във Вис Виталис има намалени техни пюренца, но не всички.

Някой ползвал ли е тази вода: https://www.baby.bg/product/pochistvashta-voda-za-bebeta-uriage- … vane-s-pompa-1-l/

Сега ползвам физиологичен разтвор и се чудя дали е по-подходяща.

Аз я ползвам, но очите ги минавам с ФР. Гънките под памперса и лицето почиствам понякога с нея.

# 633
Ох и аз само си отделям някакви клипчета с леки тренировки и се настигат до тях, се някво напрежение около мен.
Ние сега отказах ме нощното хранене, но и ядем през 4 часа, та ни се връзват 5 хранения, но отгоре на всичко и вместо да увеличи количеството тя го намаля, просто не иска да яде. Беше на 6 по 150 мл, сега с 5 и не може да изяде 150 мл, на изцедена кърма е и просто вече с това ядене откачам тотално, иначе си играе и спи доста, пълни си памперса, че и с нашият запек, започна всеки ден по веднъж, ама много течно ми се вижда 🙄
И ние се миене едвам-едвам вече на мивката, че и аз съм си с бо.ките в кътките,  с възпаление сухожилия, ЛЛ ми каза няма какво да се направи сега и аз ей така си стоя. С извинение сутрин от болка не мога да се сваля гащите да пишкам.
За захранване още не го мисля, макар че вече нямам търпение, та да мога малко да се разделя с помпата и това хранене с шише, че ядем по 1 час само и само да хапне нещо, но съм го оставила за след като се върнем от морето. Това е началото на септември и тогава ще е и на 5 месеца точно, та ще го мислим тогава.
Ние имаме и две ученички да стягаме- 10 клас и 4ти клас, та вече леко изпадам в тиха истерия 😵‍💫
П.С. забелязвам каточели след ваксините за около седмица ми отказва ядене, първият път беше така и сега пак, а други ден сме и на втори прием на ротавирусната, за преди морето, та й пуснах пак ротавирусните изследвания и мик обиология .

# 634
Ние се кърмим по 7-8-9 пъти на ден, като напоследък често го правим да я успокоя, щото не успявам другояче... За сметка на това, ми се струва, че напоследък суче по-малко, поне като време, а не ми се струва да е почнала да суче по-мощно.

# 635
И аз я кърмя към 6-7 пъти, някой път и повече, вечер не се събужда. И аз напоследък така я слагам за да се успокоява.

# 636
Някога кривенето е тотално извън наш контрол.
Завъртя се и то многократно от гръб по корем (кажи-речи за пръв път, имаше едно попти пълно преди няколко седмици и едно вчера, за което мислех, че е имало засилка от бабата), но не можа обратно и стана див скандал. И се успокоява само на ръце, ама оставиш ли я, пак рев. Накрая пак се наложи на гърда...

# 637
Момичета, пускам ви линк към промоция на памперси с контейза взимане на урина и такива, които тестват уринарни инфекции. До края на месеца са с безплатна доставка над 20лв
https://www.facebook.com/share/p/14HeRawRFn6/
 Ако някой се е  преборил с крусти да пише, че аз май не успявам😅

# 638
Момичета, пускам ви линк към промоция на памперси с контейза взимане на урина и такива, които тестват уринарни инфекции. До края на месеца са с безплатна доставка над 20лв
https://www.facebook.com/share/p/14HeRawRFn6/
 Ако някой се е  преборил с крусти да пише, че аз май не успявам😅
Аз! Ама беше дълга борба 
Няколко мазания с това :
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020530
+ чистене на главичката с този гребен
https://www.hippoland.net/chicco-n0608-grebenche-za-bebeshki-krusti
вече е почти изчистена главата на бебето, но бяха много, наистина с много.

# 639
Здравейте момичета Simple Smile пожелавам успешно захранване на всички малки сладурчета Simple Smile всичко да им е вкусно и да хапват с охота.
Мисля да започнем и ние да я захранваме нашата госпожица от навършени 5 месеца (26 август).
Но като цяло имам притеснения дали е готова. Има ли бебчета, които още не се обръщат сами… защото за момента не го владее малката Sad може би и аз съм виновна, не я слагам достатъчно по корем.
Иначе да кажа, че според мен си върви дребничка 5.800 на последният преглед, който беше на 07.08.. На 4 месеца и половина. Лекарката все ми казва, че е дебела и че много яде. Реално малката има само 4 хранения по 150 и сега като заспива и даваме по 180мл. ( това е за водата без ам) . Но тя си е спокойна и не се буди… спи си. Затова и не я насилвам с повече. Като се роди беше 2,830.
Някак се притеснявам, защото сякаш не се радва особено на братчето и, той е на 7. Понякога се радва, но по често не. Иначе има моменти много се смее,  но не гука особено. Имаше моменти, когато гукаше, но напоследък много рядко и е нещо за кратко.
Доколкото си спомням батко и гукаше адски много “говорели сме си” по 30,40 мин.
Надявам се всичко е наред. Идвам при вас да си изкажа притесненията . Много ви се радвам на всички и ви чета. Надявам се само хубави неща да си пишем, по малко да са ни трудностите. Целувки на малките слънца
П.С. май започват да я мъчат и зъбки от 2 дни е едно постоянно мрънкане

# 640
Крис, както всички хора са различни , така и децата ни са различни, всяко си расте и развива със своя темп , нашата гука и се радва избирателно, на който и когато реши, има дни е по социална и дни по намръщена, нормално настроенията са различни.
По корем Елис може би за всичките й почти 5 месеца да е стояла сумарно 1ч и половина, тя не обича и отказва да ми се подчинява, реално се научи да се обръща от корем по гръб на инат , само и само да не стои по корем…дори и 1мин…
От гръб по корем самостоятелно изцяло още не може, много я мързи…а според мен и дупето й тежи и пречи 🤣
Не мисля, че имаш повод за притеснение на този етап, все пак са още малки, тепърва ще започват с активното си мускулно и двигателно развитие, а се убедих , че на детето когато си му дойде времето тогава си прави нещата, Елис когато започна да хваща с ръчичка буквално се случи от днес за утре, вечерта легна и на сутринта просто подаде ръката си с желание да хване играчка…първо започна с едната , постепенно въведе и другата..та пак казвам нека имаме търпение и да изчакваме естественото развитие на нещата , без да си вкарваме излишна паника сами…❤❤❤
А и нещо, което много важно ме посъветваха (снаха ми е ресурсен учител -логопед, братовчедка ми социален педагог в център за деца с увреждания) никога да не сравняваме децата си с други деца, дори и с братя и сестри, това води до безпочвена тревожност в повечето случаи…

# 641
Крис, моето малко рогато също не се обръща и даже не дава признаци, че ще го направи. Даже, когато е по корем се напъва да се завърти по гръб, но другото йок. И при нас гука по-малко от преди, особено активна е сутрин, но аз в 6 нямам сили за разговори и може би малко й секвам ентусиазъма. Иначе се смее, усмихва, любопитно гледа. Не ми е притеснено. Единственото ме тормози нощния й сън, защото нямаме 10 часа и рядко стигаме 9 дори.

# 642
Нашата принцеса започна да се обръща от миналата седмица, абсолютно сама - от гръб по корем. Вече не плаче като е по корем. Напомням, че не искаше и секунда да стои по корем. Не я насилвах, защото винаги следваше голям рев и тръшкане, по което съдя, че ще бъде много ината. Очевидно иска сама да прави всичко, напълно в характера на баща си. Всичко си дойде естествено. От миналата седмица започна и да се смее по-често с глас. Супер сладко е.

Аз смятам след 20 септември да започна захранването. Тогава ще е на 5 месеца и половина. Все още не се заглежда по храната. Главата е стабилна и й харесва да стои седнала, но все още я слагам за съвсем малко да седи в мен. Продължаваме с упражненията и има доста добър ефект от тях. Върти си главата във всички посоки, не е така свободно както е към дясната страна, но определено имаме напредък. Но все пак крайната дума ще се каже от ортопеда на 2.09.

# 643
Благодаря ви много, успокоих се малко. Знам, че не трябва да ги сравнявам, но аз наистина съм голяма паника.
Иначе много се смее, има много гъдел. Хваща играчки, като е по коремче много рита с краката. Понякога имам чувството, че първо ще пропълзи … хаха
Всичко бута в устата… също забелязвам, че всеки ден е различна. Аз все искам да се усмихва и да е в настроение, но не става и тя си има нейните проблеми Wink явно
Най добре се разбира с баща и, за него за най широките усмивки Simple Smile
Надявам се всичко да е наред при ортопеда , щом виждаш напредък, това е добре.
Аз съм много щастлива, че за момента през нощта спи добре, защото иначе съм като зомби.
Пак много ви благодаря. Ще пиша като започнем захранването как са нещата и с нетърпение чакам и вие какво пишете.
 Да са добре всички дечица 😘

# 644
Обръщането стана доста внезапно при нас, макар че отдавна се напъваше. А и засега е само от гръб по корем и основно на едната посока. Така че много внимавайте къде оставяте бебчетата, да не ви изненадат.
Иначе племенницата е започнала да се обръща към 5-6-ти месец.

Общи условия

Активация на акаунт