Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 334
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Крис, 5,8кг за 4 месеца и половина не ми се вижда много. Ние почти 5,7кг мисля и се водим в долната скала. Връстниците и са с по 1-2кг отгоре. Храната и също не ми се вижда много. Нашата принцес яде около 690ml на ден и това е ок според лекарката. От време на време имаме по някой ден с повече ядене.

За обръщането - прави го много рядко. Има дни, в които само това може да иска да прави и после 10 дни без да прави нито един опит. За момента може само от едната страна да се обърне по корем. От корем по гръб не. Сега предпочита да си играе с едни висящи маймунки и да ги яде. Намества се под тях за да са и над устата и да прави минимални усилия. От няколко дни не се е обръщала. Иначе много им пее, кара се с тях понякога и тн. Играчката е от Jumbo за около 20лв. Активната и гимнастика създадена по не знам си какъв модел от психо нещо си грам не я харесва Grinning Това малко като с котките - купиш не знам каква скъпа играчка и те се радват на кашона.

Понякога се радва на чужди хора, но ако я доближат плаче. С баба си и дядо си е така също.

За захранването мисля да започнем от средата на следващият месец или към края. Първите 2 седмици сме на море и след това мисля да започна.

Още и се запушва нослето. Не текат неща от него, но похърква.

# 646
И аз не смятам, че е дебела. Но все път така ми се казва. Само последният пропусна да ми го каже. Все е дебела и много хранена. От едната крайност ( баткото, винаги беше на долна граница ) сме щели да минем в другата …
И нашата всички играчки са в устата, обича да хваща и разглежда.
Имам чувството, че когато другите хора се приближат прекалено близо или се притесняват и тя започва да плаче. При нас се получава същото нещо.
Също имаме и проблем с нослето, всеки ден слагам физиологичен, защото го търка и има засъхнали секрети.
Пратиха ни на очен, защото едното око и се струваше леко затворено, но май беше само тогава. Но ще видим да отидем. Аз съм с лек диоптер и астигматизъм и е добре да следим.
Прави ми впечатление, че доста мига като се приближаваме, но мъжа ми казва, че е защото е бебе.
Като цяло, често се вкарвам във филми.
П.С.Дадох и камилия и май се поуспокой , може би зъбите започват да я тормозят.

# 647
Днес бяхме на преглед, 5 месеца и 3 дена, 6,600 кг (+400гр) и 64 см (+3 см), казаха, че добре наддава, за 20 дена е това. Нещо със см не могат май добре да я измерят, мисля, че последния път не я измериха както трябва.
Разрешиха да я захранвам, така че смятам да започвам, може би в събота или неделя, да сме заедно с таткото да й се радваме. Личната каза, че може до 10тина дена да почне да яде пълната порция пюрета.
Крис, няма какво да се притесняваш, както и другите казаха, всяко бебе и човек е индивидуален и се развива различно. Майка ми беше казвала, че съм била много лениво бебе, направо мислила, че имам проблем 😃 ама и сега съм по-лежерна, освен ако някой не ме ядоса, както напоследък често се случва 😃 особено ако не мога да мина някъде с количката, ако някой е спрял неправилно. Онзи ден се карах с един, като пресичах и не беше дал мигач, "защото не ме е видял".
А и също някои неща бебетата почват изведнъж да ги правят.
Много се радва на децата и на хората, днес много се усмихваше на докторката и се радваха. И докторката беше впечатлена колко се върти.

# 648
Олеле, ние какъв смях се смяхме с ЛЛ. Тя я вдигаше, нашето се смее с глас, голяма радост беше.
Ние сме 62 см и 6.6 кг, 4 месеца и 19 дни.

За колите, ако отворя тема, няма да млъкна. Положението в София е толкова безобразно, че направо си задавам въпроса хора ли има в тези коли или пълни идиоти.

# 649
За обръщането - аз питах Фурлакис, понеже точно тогава бяхме на преглед. Каза, че един месец се въртят само на едната страна, сред това започват и на другата. Така и стана, 2-3 седмици се въртеше само наляво, сега и на двете страни по равно.

# 650
Мале  kris<02 , аз се панирап, че падна на 5 хранения, а ви есте на 4 😄 ама всичко на всичкото ядеше 150 мл и й увеличих броя хранения 🤣 не де оплаква, изяжда си ги. Ние на 4 месеца на 12.08 бяхме 6.400 кг като тя е родена 4 кг и изобщо на никъде не се върти... само настрани тръгва, ама дупето остава легнало не ще да се надигане. По корем изобщо не обича от ден 1 и рядко стои честно казано. Ние също бяхме започнали много да пеем и говорим и може би от една седмица неиска, сега си бръчки с устата и се лигосва. На нас всичко ни е в устата, ама имаме 2 зъба и само ги чеша даже и се ядосва. Много обича да си играе с крачетата и стръмно да си яде бобчетата, направо се чудя как не я боли.
Със захранването ще започнем на навършени 5 месеца и изобщо незнам кое от къде и как ще го захванем, чета най-различни половинчати неща и нищо не схващам. Вие как и от къде се информирате?

# 651
Моят бебчо вчера направи четири месеца и за първи път се обърна сам от гръб по коремче, но се захвана за кашъфката на възглавницата ми хитрецът 😅 Повече не го повтори.....до тази сутрин...оставям по гръб, връщам се в стаята, а той по коремче, нахилен до ушите и краката му висят от ръба на дивана 🤣🤣🤣 тааа, много са непредвидими мъниците 😅🩵🩵🩵 Не спря да се обръща по корем...баща му го обръща по гръб и веднага започва да плаче, веднага се обръща отново по коремче и вади доволна усмивка 😅🥰 Иска да е по коремче и точка 😍 Последно си го измерихме вкъщи 8кг. нахранен и с пълен памперс, реално килограмите му са 7,650кг., около 68см. Ще видим другата седмица как ще го измерят, че все главата не му я измерват правилно, 🤣 Аз също се притеснявах, че иска да е по коремче, да е седнал, а още не се обръщаше и ето, стана изведнъж ❤️ Иначе от началото на месеца някъде правеше опити 😅 Ето и малко полезна информация 🤗 Не се притеснявайте за теглото, нормално е да не се е удвоило още, до 6-тия месец има време.

# 652
Мишленце, аз ще захранвам по препоръките на д-р Владимирова, от лекциите на списание Кенгуру

# 653
  • Русе
Мишленце, аз ще захранвам по препоръките на д-р Владимирова, от лекциите на списание Кенгуру

И аз!

# 654
Рядко пиша, но ви следя редовно 😁 нашето момиче-добиче е 6,500кг (роди се 3,070) и 62см , мерена вчера, днес навърши 4 месеца. От няколко дни е много активна и почти сама се обръща от гръб по корем, все повече и харесва да стои по коремче, но основно облизва ръцете си и най-близките играчки. До скоро спеше по 8-10 часа през нощта, но сега явно влизаме в регресията и започна да се буди за хранене през няколко часа.
При вас какво се промени от 4-тия месец, ако е имало промяна?

# 655
Моята "манекенка" е 7кг,64 см,роди се 3040, изцяло на кърма.На 4 ми и половина е.
Така че,5 и 800 мисля,че не е дебела 🤦
За захранване не знам и аз какво да правя,та тя още дискомфорт с коремчето има,напъва се все, вечер ставам от напъни да давам биберон и да пускам шум.
Ще изчакам аз май още 1 месец.
Вчера вече открихме,че имаме крака и сега това е новото 20 😀

# 656
Аз открих тема за захранването тук, за да видя новостите и сега чета материалите от заглавната страница. Ще сравнявам и аз с лекциите на Кенгуру. Още не съм купила нищо, но и тепърва овладяваме рефлукса със сироп. Обръща се от гръб по корем на едната страна откакто стана на 3м. и половина, а от няколко дни си вади без помощ и ръката. От седмица има и регрес в съня и не спи спокойно. Отдавна съм махала нощното хранене и засега смятам да не давам през нощта, а да увелича дозата вечер въпреки препоръките на педиатърката да не давам по 180 мл. В последните дни не си изяжда порцията и по 150 през деня и вероятно не му е достатъчно храната. Все още фонтанелата е голяма и май ще трябва да увеличавам вигантола, но първо ще мина през ортопед, че ме е страх на своя глава.

# 657
Здравейте, момичета 🦋
Не съм писала отдавна, но ви чета редовно, и се радвам на вашите бебоци 😁
Ние вече сме почти 6.2 кг на 4 месеца и половина.
Мисля да започнем захранването, когато усетя, че малката е готова. (Онези 5 сигнала за готовност да са чекнати ✅) И аз ще се водя главно по схемите и съветите от уебинарите на д-р Владимирова.
Нашата мадама също прави опити за обръщане от гръб по корем, но още има нужда от леко побутване 🤣
Другата седмица ни предстои море в чужбина за една седмица и леееко ме обзема паниката 🫠
Малката понякога въобще не се справя с дългите пътувания, та сега ще видим какво ще ни сервира 🫣
Вие планирате ли някакви почивки с бебоците?
Има ли опитни мами, да споделят някой друг съвет- как мина при вас почивката, как се справихте с пътя, въобще всякакви трикчета 😁

# 658
Ние в момента сме на почивка. Първият ден след пътуването беше кошмар, защото направихме грешката да й сменим малко режима. В колата като седях принея горе долу биваше. Между седалка и кош на мен ми беше зле.
Иначе тук е супер благодарение на раницата - с нея отиваме на плаж сутринта и следобед. Малката е с дълъг ръкав и клин и шапка, за да не изгори - не я мажа, но има вятър и не е въобще горещо.
Имаме мъничък стерилизатор и малък термос загореща вода отТему - златни са.

# 659
Аз поръчах каши и пюренца от Sopharmacy. Повечето са с добър срок. Остава още няколко да взема. Не намирам пюре с тиквички, само с тиква. Явно ще го хапва в комбинация с други зеленчуци. Взех и 3 вида лъжици, дано да одобри някои от тях. Вие цялото пюре ли топлите или само част от него?

Ние планираме море първите 2 седмици на Септември. Взели сме и цял бански със слънцезащита, но сме взели и 2 вида слънцезащита. За жалост за Wooden Spoon има и негативни отзиви в темата за кутиите и се чудя дали да не взема още една туба на Биодерма. Аз умувам какви лекарства да вземем с нас.

Взела съм и нови играчки за кошчето за кола. Юни месец като бяхме на море спа през целият път, но сега ме съмнява да имаме този късмет.

Общи условия

Активация на акаунт