Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 325
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами, вчера бяхме на консултация и видях в Ездраве , че фонтанелата на момичето ми е 5х5мм , доколкото четох би трябвало все още да е 10х10мм и е опасно ако се затвори по-рано. Докторката обаче нищо такова не ми каза, нито да намаляме вигантола , от който приема 2 капки.. При вашите бебенца колко измерват голямата фонтанела ( госпожицата след 1 седмица прави 5м )

# 661
Не знам като размер колко е фонтанелата, но при нас на 4м и половина, педиатърът каза да спрем вигантола, защото почти се е затворила.
От май месец през седмица/две ходим на море. Аз си го мажа със слънцезащита, слагам му и цял бански понякога, но ако поседим повече във водата и почва да се дразни на мокрия бански и го вкарвам гол.
В понеделник навърши 5м и започнах захранване по схемата на хип.
Започнах с картоф и днес добавих и морков и нищо не върна.
Аз си варя зеленчуците, скоро ще започна и да използвам уред на Филипс.

# 662
Пюрето 1вия ден няма да го топля, 2рия ден може би ще го затоплям в нагревателя или просто ще го изкарам преди това от хладилника.
Не са мерили фонтанелата при нас, само я пипна при прегледа и каза, че е добре.

# 663
Al. Dencheva,  благодаря че се включи. Ясно че ще мажем още , но се надявах на по-лесен начин. От около месец се мажем първо с бебешко олио и после с гребенче, много малко паднаха и взех крем и пяна на мустела, обаче и с тях бавно стават нещата.
На всички с предстоящи и настоящи почивки пожелавам спящи и спокойни бебета и хубави почивки. Ние бяхме миналия месец на планина за 5 дни, горе-долу добре си изкарахме. Морето го оставяме за следващото лято, за залост на всички и особено на баткото.

# 664
Ние днес бяхме на лекар, вече сме 7.300 кг и 63 см. Минахме и ваксинацията. При нас също само опипва главата, без да мери фонтанелата. Отново ни отказа направление. Нямам думи, според нашата педиатърка си даваме парите напразно и нищо му няма на детето. Само трябвало да го въртим и нищо друго. Ние останахме безмълвни. Вече не знам какво да мисля и какво да правя.

Сhat gpt има същото мнение като на нашата педиатърка.

Аз смятам също да си правя пюренцата поне в началото. Ще видя как ще е.

# 665
Al. Dencheva,  благодаря че се включи. Ясно че ще мажем още , но се надявах на по-лесен начин. От около месец се мажем първо с бебешко олио и после с гребенче, много малко паднаха и взех крем и пяна на мустела, обаче и с тях бавно стават нещата.
На всички с предстоящи и настоящи почивки пожелавам спящи и спокойни бебета и хубави почивки. Ние бяхме миналия месец на планина за 5 дни, горе-долу добре си изкарахме. Морето го оставяме за следващото лято, за залост на всички и особено на баткото.
Упорита работа са крустите, поне моят опит и с двете деца е такъв, но с мазане и повече
“Пощене” станаха нещата. Но поне няма нищо притеснително в тях, просто от естетична гледна точка са си гадни, поне на мен са ми гнусни.

# 666
Аз съм чувала за преварен зехтин, който се вари на водна баня. Не знам дали сте го пробвали. Аз не съм, защото нямаме такива и се надявам да нямаме. 

# 667
От къде гледате лекциите на д-р Владимирова, не мога да намеря нищо.
За крустите, много бях удивена, че от първият ден от неонатология  в Тина Киркова ми я дадоха без крусти и на братовчедка ми бебенцето така, явно там си ги чистят още след раждането и една нямаше.
Ние отиваме на моренце на 29ти, вие топите ли ги във водата, нашата ЛЛ каза НЕ? И с цял дълъг бански не завират ли? Вчера милата така се беше спряла в колата, цялата беше вир вода от пот и пищеше от дискомфорт, така и разбрах, ме нещо не е както трябва и направо като я видях лошо ми стана (аз шофирах,  бяхме си двете и отне време да намеря къде да отбият, но става въпрос за 5 мин) , та нз на плажа как да сме. Аз я мажа още от миналия месец-беше на 3 месеца някъде с Мустела, ЛЛ каза да се мажем.
Иначе вчера направихме и втори прием на ротавирусната и се надявам всичко да ни е наред.
За лекарства изобщо нз какво да взема, освен Нурофен, забравих и ЛЛ да я питам, вие какво ще посъветвате?

# 668
Мишленце, в ютуб канала на списание Кенгуру, отиваш на раздел На живо и там има Алгоритъм на захранване, Готварски курс и Безопасност на захранване, от този и миналия месец са мисля. Мога да ти пратя линковете на лично ако искаш.
И нашето момиче много се поти в колата, столчето я обръща от всякъде. Ние взехме малък вентилатор с usb и сме го удължили до нея да й духа, че климатикът в колата е развален.
Вече е хладно по морето, а и има бриз. Ние все още не сме ходили на плаж, все не остава време, защото искам да отидем извън града някъде, а все имаме задачи да вършим.
Бих топнала само краката, че всякакви вируси има във водата.
За лекарства, Панадол и кремче след ухапвания бях взела и еспумизан за всеки случай. То така или иначе все ще има аптека където сте ако се наложи нещо.

# 669
Нашата не я топим и на хавлия на плажа не я слагам, защото пясъкът се навира навсякъде. Банският е изкуствена материя. Аз умишлено не взех тази година и нашата я разкарвам в раницата с дълъг ръкав и клинче. Има силен вятър и въобще не е топло. Имам и мляко за мазане  и първият ден я мазах с А-дерма.  Просто намерих за по-удачно да не я мажа, тъй като не я излагам на слънце.

# 670
Аз съм и подготвила Панадол, Фервекс бебе и Дегазин. Лепенките за температура също ще вземем. Ще си вземем и Грип стоп капки, Тетрисал и аспиратора за нос. Това ни изписа ЛЛ за запушеното носле.  След почивката ще поръчам някакъв електрически аспиратор от Амазон. Взела съм клипс Parakito за комари за количката, освен комарника.  Аз имам гривничка на същата марка, но аромата им е много силен. Миналата година си я взех и комар не припари до мен. Ще потърся информация за лепенки за дрехи за против комари дали са подходящи за нейната възраст. За след ухапвания съм взела някакъв рол он на Uriage. Не съм го тествала. Бях взела на Mommy care, но не действаше особено на мен.

Банският е на North face, предполагам изкуствена материя.  Не знам дали ще се сварява. Ще видим, ако не е ок няма да го ползваме. Така или иначе мислим да продължим с плуването и ще и влезе именно там в употреба. Ние ще питаме ЛЛ, но мисля, че краката може да и се топят. Ние ще ходим в Гърция където има не малко плажове със син флаг. На предишното море си стоя в количката. Сега не знам как ще е, защото е клюкарка все пак. Моя приятелка ми каза да и вземем басейн и да слагаме чешмяна вода. Ама сега как ще я грея …

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 09:02 от Пълнолуние

# 671
Ние ходим с една малка палатка(саморазгъваща от Лидл),където му постиламе хавлията и така не се пълни с пясък. Относно влизането в морето, още от 3ти месец го вкарваме и вече има дни, в които около 20мин си седи във водата.

# 672
Здравейте, вашите бебчета спят ли по коремче 😅 много ме е страх да не се задуши, но няма как да го вардя цял вечер 😁
Качила съм линк към схемата на Хип и снимки от лекцията на д-р Владимирова 🤗 Ще направя комбинация от двете, няма как да се водя по Владимирова, защото прекалено късно въвежда кашите и плодовете, а и ще започна захранването малко преди навършване на 5-тия месец. Като цяло се припокриват, харесала съм си рецептите за паста, попара и червена леща 🤗

# 673
Благодаря ви, намерих и видеоклиповете в YouTube сега започвам да ги слушам.

# 674
Днес дадохме пюре от моркови от ДМ, хапна. В момента има -15% на всички марки на ДМ в приложението, така че ще купя няколко.
Видях в един магазин, че има еднократни лигавници, 3,50лв за 10 броя, купих да пробваме.
Аз си направих таблица по захранването на Владимирова.
Скрит текст:
Обяд е веднъж седмично, но цяла седмица с тези храни.
Също ще прикача таблица за запичащи и разхлабващи храни.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт