Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 319
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, ако храненията са 6, променят ли се по схемата на 5?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 15:06 от Мануна

# 676
Не, дори по схемата на Владимирова са си шест хранения в началото. По схемата на Хип са 6-7, защото включват и отделно плод.

# 677
Леле темата със захранването ми е като квантова физика…
Аз си купих на Маги Пашова курса за захранването, но все още не съм го изгледала целият.
Имам и информация, че пюренцата ѝ много се харесват от бебетата.
Също тези дни, ще купуваме столче за хранене.
Някакви препоръки? Идея си нямам какво да гледам и на кой модел/марка  да се спра.
Имам един септември до начало на захранването та трябва да се обогатя..😃
Иначе за метод мисля да ги комбинирам, но предимно ще се ръководя по ЛЛ в началото.
Бонус въпрос:
 мамите които съхранихте клетки с futurehealth има ли при някоя от вас на която теста за непоносимости да е показал кофти резултат.
При нас излезе, че младежа има голяма вероятност да не харесва кръстоцветни зелнчуци и горчив вкус.. и не само да не ги харесва, а да има някакъв вид непоносимот.. та и това трябва да обсъдя с ЛЛ.🤯

# 678
Пипи, същото излезе и на нас. Плюс вероятност за лактозна непоносимост.

Даскалова каза ли ти да е на 90 градуса вече?
Иначе и аз мисля по Маги Пашова да се водя, мислим и ЗВБ... Ще видим.

# 679
Joss, даа. Буквално преди два дни бяхме за последните дози на ваксините и ни каза да редуваме вече и с 90 градуса след като посвикне още малко на 60 🤯.
Аз да ти призная малко не смея още.. а и количката ни има 20, 40 и максимум 68 градуса (мерих ги специално с ъгломер😂) , а и продължава да не е очарован от количката и предимно е в раницата..
Та го слагам в скута ми да е на около 60граудс и има люлка, която също се накланя, но не го насилвам в никакъв случай.
Иначе за лактозата и при нас излезе същото, но знам че се израства от почти всички бебенца, но тези зеленчуци ме озадачиха..

# 680
Нашият юнак е на четири месеца, а сам сяда на 90°, докато го държа.....аз го слагам по-легнал, той се изправя....голяма борба.
Вашите бебчета спят ли по коремче? 😁 Текат ли им лиги, докато са по корем 😃

# 681
Спи по корем откакто започна да се върти сам, от началото на третия месец. Ами в началото не спях, за да го въртя. Вече не се страхувам толкова. Говорих с педиатърката, каза, че няма какво да направя, щом така му е по-удобно.
Аз чета една много приятна книга, писана от педиатри, за захранването. Там се споменава един сироп за алергии, който е хубаво да имаш вкъщи да всеки случай, но не го намерих с търговското му наименование в България. Дали сте попадали на нещо подобно?

# 682
Кактусче и моя сладур го прави това отдавна, но това не означава, че са готови.
Даже преди два дни личната му го сложи седнал без опора с ръчички напред и се задържа, но от сега ако го оставям така шанса да получи някое гръбначно изкривяване е голям. Много са малко бебетата които могат да контролират таза си, за да стоят в правилна позиция на 4-5 месечна възраст- в повечето случаи това се случва към 7мия месец.
Иначе и Ники започна да се върти насън-спи най-често настрани, а отскоро и по корем.

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 18:53 от Pipiilotaa

# 683
Какво мислите за уредите за приготвяне на пюрета? (Гледам този на филипс ав. 4 в 1) дали си заслужава покупката?

И нашата се опитва да се изправя и да сяда, но се опитвам да я ограничавам, в количката я държа на 5-60 градуса.

# 684
Аз ето тази схема гледах на д-р Владимирова
Скрит текст:

Застава по корем, връща, лиги текат, понякога и така се завърта да спи, в началото се притеснявах, вече не.

Бях чела коментар от една майка за тази машина на Филипс, че и без това от 8ми месец не трябва да е фино пюрето, така че не вижда много смисъл от него.

# 685
Много ви благодаря, момичета 🤗❤️❤️❤️ Значи спокойно да си го оставям да спи както си иска. Дори днес спа и на една страна, много са интересни и сладки бебоците ни 🤗
Пипи ❤️
Sande4, моята схема е от презентацията на доктор Владимирова, явно е добавила и шесто хранене за пети и шести месец.

# 686
Аз и преди бях писала за теста от FH, че и ние сме така

Ще питам ЛЛ, ако за пореден път не забравя, но не съм сигурна дали ще е наясно. Ако Вие получите информация споделете.

Минах през Вис Виталис за още няколко пюренца. Взех и една подложка против изпотяване за коша за кола. Лятото свърши, но искам да видя дали така ще и е по/комфортно. Ако продължава да мрънка и плаче може би ще наемем кошче за 1-2 седмици , за да изключим и това.

От пюренцата не съм взимала много комбинирани, че ме е страх от алергии и каприз. Аз съм много много капризна на тема храна и ако случайно се е метнала на мен, то ще видя много зор. Първоначалният план е да караме на готови пюрета до първата година. Аз не понасям миризмата на месо, много ми се гади. Не съм сигурна, че ще има шанс да и готвя месо. И не на последно място стерилизацията, био продуктите и тн. Като започнем ще видим и тя ще си каже мнението и без да я питам 😀

За спането по корем при нас е на периоди. Няколко дни беше така и последните дни спи или на страни или по гръб. За изправянето самата тя започна да го прави, ако е легнала върху мен. Без да се държи се подвида. Иска да сяда, но за сега ще трябва да я укротявам.

# 687
Спи по корем,после обратно не може да се върне и вечер ставам по 20 пъти да я намествам,ето в момента е така ,ако си намества главата настрани,оставяй го 😊
Много ви благодаря, момичета 🤗❤️❤️❤️ Значи спокойно да си го оставям да спи както си иска. Дори днес спа и на една страна, много са интересни и сладки бебоците ни 🤗
Пипи ❤️
Sande4, моята схема е от презентацията на доктор Владимирова, явно е добавила и шесто хранене за пети и шести месец.

# 688
Много ви благодаря, определено ми е по-спокойно. Моят дундьо също не може да се връща обратно, но пък си слага главата настрана. Започна да спи и на една страна и ще видим кое ще предпочита повече.
Dalinda011 ❤️❤️😍 сладкишче ❣️
Тук не му личи, че е 8кг. 🤣
Скрит текст:

# 689
Явно Вашите бебета знаят как се спи. Моята:
Скрит текст:

Като бях махнала преградата краката и идваха при мен

Иначе и тя си завърта главата на страни и може да си диша без проблем. Единият път така беше застанала смешно с повдигнат задник 😀
Скрит текст:

и смъкнатите чорапи естествено 😀 Личи си че мама я домързяло да изглади чаршафа

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 07:49 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт