Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 601
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Явно, че всички бебчовци си харесват тази поза, предполагам им е омръзнало от спане по гръб месеци наред, Елис последно време и тя така спи…не я пипам, само я наблюдавам, но и тя спи при мен и ми е по спокойно

# 691
Абе аз чета, че ако не може да се върти обратно, не в съвсем безопасно да се оставя да спи така.

# 692
Защо?
Моята като не може а иска и почва да мрънка и аз ставам и в въртя.
Абе аз чета, че ако не може да се върти обратно, не в съвсем безопасно да се оставя да спи така.

# 693
Защо?

Моят може да се върти, обаче когато е буден. Като спи и се събуди по корем, започва да плаче и трябва да отида да го обърна 🤣 сигурно е прекалено сънен да се сети, че може и сам...🤣

# 694
Защо?
Уяеличавало риска от SIDS - sudden infant death syndrome

# 695
Явно им е период за спане по корем и моят така спи.. резултата от цялото въртене е редовно пропуснали памперси…😩

Скрит текст:

# 696
И при мен вечер се събужда като е по корем и плаче да я завъртя.

# 697
Чата ми каза,че ако главата е настрани няма проблем 😀 Проблем беше докато не може да я задържи и върти още, защото я забиваше в матрака...
Ама то това значи цяла нощ да не спя ако все я въртя на някъде 🤦🙈
Защо?
Уяеличавало риска от SIDS - sudden infant death syndrome

# 698
Не знам дали някой беше коментирал за гащите на памперс премиум кеар, но днес ги започнах, че чаках да свършат другите и съм страшно доволна, много са удобни и практични, впечатлена съм !!!
Поръчах , в момента са на промоция 144 бр за 62лв , и са от 6-11 кг номер 3… та мисля да продължа с тях за сега… докато не им намеря кусур и на тях 😂

# 699
Как сте момичета?

Ние днес бяхме на лекар за мерене само. Вече е близо 5,9кг. За 1 месец е наддала 560 грама, което е чудесно. Започна да прави опити да се завърта и на другата страна, но безуспешни. На 1-2 пъти си дъвчеше чорапите, но го прави рядко.

Питахме за потапяне в морето и лекарката каза, че няма проблем. Днес и сложих тази играчка на кошчето за кола и му се радва точно 5 мин и пак започна да плаче. Взела съм и още 2, но май няма надежда да и хареса.
Скрит текст:
За сега това заредих за захранването, но трябва да взема още.
Скрит текст:

При вас има ли промени в съня. При нас е мисия невъзможна да заспи след 16:30. Дори и да успея да я приспя то спи за 6-10 мин и до 20:00 вече е преуморена.

# 700
Пълнолуние, за съня е така и при нас. Даже в 19.30 вече заспива сама. През останалото време нямаме проблем със съня.

# 701
Браво,  Пълнолуние супер е наддала.  Май само моя бебо не може да се обръща още. Прави опити , но неуспешни. На консултация сме на 09.09 , тогава ще ни мерят и ще видим какво ще правим със захранването., преди 4 дни направи 4 месеца.  Налажи се да сменим млякото, започна да се сърди след хранене и да връща  също и газове. Решихме че се връщат коликите, събуждане през нощта, рев, гърчене. Явно му идва в повече 180мл., така и не ги изяждаше. От два дни сме на аптамил комфорт и е по-добре, дано се нормализират нещата.
Да спането, не знам нали има регресия сега 4 месец. Вече втори ден на вън ми спи по 30мин. Сред обяд го доприспивам няколко пъти за спи общо 2 часа.
Щом привечер не искат да спят да не е защото трябва да се махне предпоследната дрямка, нещо такова четох.

# 702
Спи и се и за това си мисля, че не е за махане. Започва да хленчи, да мрънка, прозяваме и търкане на очи, но не успява да заспи. Заспи ли е за 10 мин.  Тя все още не може да издържа повече от 2 часа и няколко минути будно време. Понякога го прави, защото не успяваме да я приспим на време или имаме преглед, терапия. Ако трябва да махнем тази дрямка трябва да я слагам да спи в 18:00, а тогава не ми се мисли в колко ще става 😀 Вчера заспа в 20:00 и днес се събуди в 5:50 и не пожела да заспи до 8. На мен ми идва малко раничко, но никой не ме пита.

Аз се чудя дали няма връзка с новите умения. Единият ден искаше да спи по корем, но така и не успяхме да намерим правилна поза. Имаше една борба 30-40 минути и после тя ококори очи и приключихме с опитите.

Иначе не спи много спокойно. Обикаля леглото, мрънка и понякога се буди с рев. Давам биберона та и заспива пак. По принцип знам, че в 4ти месец има регресия.

# 703
Нашата се обърна вчера за първи път сама, на 4 месеца и 5 дни, като преди това не даваше индикации и не правеше особено опити Simple Smile Ей така от веднъж.
Има голямо желание и да седи, но ме е страх да я оставям.
За захранването мисля да го започна на 5 и половина- 6 месеца и да си взема уред за приготвяне на пюрета, изглежда ми по-лесно от колкото да търся пюрета/промоции да следя срокове и т.н.

# 704
Нашата не се е обърнала от гръб на корем. Рядко се завърта от корем на гръб. Не прави опити и взех да се притеснявам. Имали други като нас?
Ани е наддала за повече от половин месец само 100/150 гр. Няма никакво желание да яде повече и чакам с огромно нетърпение да дойде моментът на захранването.

Общи условия

Активация на акаунт