Априлски бебчета 2025- тема 2

• 20 554
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Гери не мисля, че все още е за притеснение. Понякога бебетата започват по-късно да правят опити за обръщане. Питай ЛЛ, като тя ако прецени, че е нужно може да Ви прати на физиотерапия. Пред кабинета се засякох с едно семейство с бебе на 8м и тя не правеше опити за обръщане, а си беше здравичка. Може би овенска работа са нашите  😀 за хапването предполагам не е заради това, че храната не и харесва? Минахте ли ваксините? Да не би юздичките да имат общо? Спомням си, че каза за скъсяване.

Мила, не мисля , че трябва да се притесняваш. Иначе в действителност понякога малчовците се събуждат и започват да правят нещо без предходни индикации да се случи.

За готвенето аз ще пропусна. Ще се побъркам да търся био продукти, пък дали е правилно пасирано и да цапам няколко уреда за 2 лъжици. А и все пак стерилизацията… Иначе и аз мислех някои неща да ги правя, но вече няколко лекари дават такива препоръки. Моя приятелка, която е в чужбина също сподели, че така е действала по препоръка на тамошният лекар.

# 706
Ще питам ЛЛ. Не сме минали ваксините. Не вярвам да е юздичката, защото кърмата си я яде с ищах, но засъжаление няма достатъчно и все повече намаля.

# 707
За спането ми хрумна да се пробва първо успокояване,  може да са превъзбудени от някое ново умение, знам ли.
Иначе не съм още притеснена. Само го отбелязвам. То при нас така стана с хващането с ръчичка, изобщо не можеше, един ден се събуди и посегне и от следващия вече хваща с двете ръце. Така, че чакам да му дойде времето.
Гери, не знам какво да те посъветвам, някое по-калорично мляко,  че да наддава повече.

# 708
  • Русе
Моя сладур в петък ще направи 5м. Вчера бяхме на консултация  - 68см, 8400. Нещо започна да кашля, но док каза,че всичко е наред и в гърдичките и в гърлото, просто се увеличават лигите и да чакам скоро зъбче, интересно, че няколко часа след това малкия така се разплака, без глас чак, тип захласване иии видях миниатюрно пробило зъбче. Днес вече се вижда по отчетливо. Така де, да се похваля - имаме зъбче Simple Smile
Взехме направление за дерматолог, лицето му е с много сериозни петна, мислех,че е бебешко акне, но от опити да го оправя го влоших. Утре е часа, да видим какво ще кажат.
Светльо не се обръща, нито от гръб по корем, нито обратно. В по-ранни месеци се катурваше от стоеж по корем, сега не. Но за сметка на това е мастър в стоенето по корем. Мести се някак си и по корем и по гръб.  По гръб се върти около оста си и с надигане на дупе. В кошарата спи на страни на късата страна с крака в решетките. Миналия ден го заварих под повивалника наврян. Вчера се навря под активната гимнастика в опит да я изяде.
Пълнолуние, имаме същата играчка от ерата на баткото. Като я купувах в описанието пишеше,че се казва светулката Фреди. И преди и сега е хит. Освен,че я закачам на количката, също му я давам, доста сладко си я дъвче.
Говорейки за дъвчене,днес му измих доста старателно жирафа Софи, но въпреки,че внимавах, вътре попадна вода. Сега не издава хубав звук, пък и съм виждала картинки как се събира мухал вътре. И така, сега е арестувано на прозореца да го пече слънце, не правете като мен.  В упътването пише забърсване с парцал само, но ми се стори недостатъчно,че баткото го опипа с мръсни от улицата ръце.

# 709
Ние също не се върти на никъде и по корем не обичаме.
Онзи ден един я стресна с мотор докато спеше и от тогава се стряска на съм през деня. Дремките са ни трудна работа, ме се сме на някъде и си ги взима в колата колкото е пътя, иначе нощно време заспива в 21 ч докато яде и чак до 5 ч като веднъж два пъти ипримрънка, дам й бибата и продължава. Яде през около 4 часа и се падат 5 хранения гледам поне 150 мл ако може и повече ама мисията е невъзможна.
Сега ще пътуваме и до морето за една седмица и ще видим там как ще се справим и ще започнем след това със захранването, тогава ще е на навършени 5 месеца и съм решила с готови пюрета, просто тая мъка с цеденето и даването на кърма вече 4 месеца ми е достатъчна и искам нещо бързо и лесно, просто не мога повече.
А жирафчето Софи ни е другарче вече цял месец много си го харесва и аз четох, че да не се мие, ама аз първоначално леко го измих с препарат и сега само забърсвам с мокри кърпички.

# 710
Аз не само го измих жирафа, но и го стерилизирах с функция за сушене. След това го забърсвам с кърпите на Чико за залъгалки. Иначе тя още не осъзнава как да го управлява. Ако и го сложа пред устата го дъвче, но разместили се не се сеща сама как да се справи.

Светулката е Фреди 😀.  ChatGPT каза, че е препоръчвана и я купих. Взех и една музикална играчка - маймунка. Ще видим как ще мине пътя. Съмняваме да спи през целият път. Като ходим при майка ми и баща ми, което е на 1 час път, вече спи само по 30 мин. Буди се и пее около 5 мин, а след това плач. За това си мислех, че може би стола за кола също не и е комфортен и по-точно тази част за главата, защото я хваща и от двете страни и скоро ще стане тясна. Днес пратих половинката в Рошко, за да види няколко столчета на Be safe, но не работел тази седмица … Аз нямам идея кой модел да изберем. Трябва ми консултация преди това, а не знам дали да се занимавам с деца на борда.  Май няма да можем да вземем нов стол преди да тръгнем.

Мирела, голям юнак. Браво 💙

Гери Да не би наистина да е проблема в храната и вкуса и? Ако не бъркам бяхте на високо калорична и такава за рефлукс.

Нашата днес пак е на диета. Изяде 450мл за целият ден. Надявам се да се събуди след 2 часа и да хапне, че …

# 711
Не е проблемът във вкуса - иска си гурме храната (кърмата), но мама няма достатъчно. Спряхме калоричното мляко (не се поду от него), за да не й навредим. Сега последно съм взела Биокозе мляко на Лактана и яде, но 120 мл... Преди две ввчери се ооитах да й дам 150 мл и върна ужасно много на фонтан и спрях с опитите. Явно не са й достатъчни, за да качи.
Исках да ви се похваля - оттървахме се от  крустите. Мазах главата на Ани с бебешко олио на Бебо и с един много ситен гребен за крусти от Тему. Свърши чудеса.
Луничке, някой стои ли до нея на седалката, докато пътувате? За съжаление някои дечица не могат да пътуват, ако няма човек до тях.
Нашата до морето беше много неспокойна, но като я занимавам и се увлича. Добре, че все още успявам да седя между седалката на каката и бебешкото кошче Joy

# 712
Да, Гери. Аз се возя отзад до нея. Опитвам се да я занимавам с книжки, жирафчето и каквото сме взели още. Но тя е толкова инат, че докато не и угодиш не се кротва. Подозирам, че това ще е по-голям инат от майка си и баща си (Телец и Овен) на не знам коя степен 😀 Ядосана ли е, много трудно да и отвлечеш вниманието с нещо.

# 713
На моя юнак вече не му стига 6×180,  зяпочна да се буди към 6, колкото и да измествам последното хранене. Нямам търпение да започнем захранването.
Храни се на около 3 - 3,5 часа, а колкото и да е спал през деня, най-късно в 20 заспива и към 22 - 23 му давам едно последно шишенце, което пие в просъница.
Ще вземем стол за хранене през уикенда, който може да се ползва и като шезлонг. Вече не иска на нормалния шезлонг, пъне се и се гърчи, много му е легнал, иска да гледа. А на мен ми е идеално да стои там, защото не го държа само на ръце след хранене. Като цяло вече целият под на хола е един развлекателен център, мисля да го обогатя с едно пиано за крака. Има ли някой отзиви за подобно?

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 07:13 от Мануна

# 714
Аз жирафчето си го мия и дори в стерилизатора съм го пускала, но без функция сушене. В началото не искаше да свири, но като изсъхна и се оправи 😁
Моят пухчо утре е на ваксини и се надявам този път правилно да му измерят главата....
Последната седмица сам си намали храненията от шест на пет, последните три дни обаче пак успя да хапва шест пъти. Коремчето много го мъчи, а и венците 😞 Кучешките зъби много му дразнят венеца, те са се активизирали, ще видим те ли ще пробият първо.
Луничке, добро първо зареждане. Аз много се чудех за тази каша с козе мляко, но аз съм алергична към козички при физически контакт и имам лека алергия при консумация на кози продукти. Притеснявам се и малкият да не е алергичен.

# 715
Моята се обръща може би от месец,и сега ако сме повече време вънка и почва да мрънка иска да си седи по корем и да си лапа играчките.
Приберем ли се,оставя ли я на спалнята веднага се върти,новото е краката и да пищи като "гларус" 😀
Сутринта в 5 като ми стане,1 час разговор и пищене има....
Другото е,че като я държа в мен полулегнала и започва да се напъва да сяда,оставям я за по малко,знам че е малка още,още няма 5м,ама какво да я правя,да я натискам назад не става,та вашите правят ли такива опити,как действате? 🤔

# 716
Аз моята като я хвана за ръцете даже се изправя права, не мога да я удържа  Държа я на краката в полуседнало и седнало положение, на 5 месеца е, но и преди това така се напъваше да седи и да се изправя.
5ти ден върви захранването, яде си пълна порция за съответния ден (всеки ден увеличавам с 10 гр), отваря устата и се навежда напред за лъжичката.
Вече не е безопасно да съм с чаши и бутилки около нея, все се опитва да ги вземе и ми ги бута от ръцете.

# 717
А аз преустанових захранването за две седмици по препоръка на педиатър, просто моята хубавица имаше ужасни колики и със захранването взеха да се връщат и след обяд ставаше много кисела и плачеше, та спрях за сега , в неделя навършва 5месеца , живи и здрави ще започнем отново към средата на септември, надявам се до тогава да е с по стабилна храносмилателна система…да понася по лесно новата храна…интересното е, че откакто спрях пюретата отново става два пъти нощем да търси храна яде 6-7пъти по 150мл,  което е много, но какво да правя, като е гладна много мрънка…
Ние ще пропуснем морето тази година, баща й е категоричен, че й е рано…😟
За обръщане се обръща, вдига се на ръце и се опитва и дупето да вдигне, не успява още …за сядане от 4ти месец напъва да седне, но ортопеда категорично забрани, каза края на 6ти…
Вчера бяхме в един магазин и хареса един гумен крокодил -ужасно грозен , взех й го от ръцете защото го разглеждаше и познайте рев …е купих го , до вкъщи вече не го искаше и му ръмжеше…явно започва с овенските номера 😂 нашето жирафче Софи не е никак интересно, не го поглежда…при нас интересна “играчка” е обикновен найлонов плик…дърпа го и й шуми …основния ни проблем е , че всичко и омръзва за 5мин…постоянно иска да обикаля, да разглежда и най вече да слуша разговори между хора😂😂😂
Утре сме на преглед при ЛЛ, без ваксини само мерене и теглене 😁

# 718
Моето бебе се обръща от от гръб на корем, но обратното изобщо не е възможно. Напоследък яде много малко около 100-120 мл. не повече от 5 пъти на ден. На АМ е. Предстои ни и на нас почивка на морето и ми е леко притеснено, макар че голямото дете също го водихме на 5 месеца на море. Мисля да се придвижвам до там с раницата и да не взимам количката. Тези, които вече бяхте на море в какво държахте децата на плажа. Сутринта предложих на мъжа ми да вземем шезлонга, но той каза, че в такъв случай някой от нас трябва да си остане вкъщи хахаха. Моля, помогнете ми с идеи. Не намерих подходящ хотел на първа линия с лесен достъп до плажа и подозирам, че ще ми се натяква през цялата почивка Simple Smile

# 719
Ние сме само с едно дете, но колата ни не е голяма и не знам как ще съберем багажа. Ще трябва да съм по-компактна с моят багаж. Иначе ние мислим да взимаме количката. Тя в раницата още не иска да стои. Взели сме и надуваема вана и ще видим дали ще ни влезе в употреба на плажа.  Ние я заведохме на море още когато беше на 2 месеца. Сутрин и привечер ходехме на плаж и си спеше в количката. Тогава обаче не беше толкова топло. Бяхме в Йерисос и бяхме настанени близо до плажа, т.е. на 1 минута пешеходно разстояние.

Ние още не сме направили резервация за сегашната почивка. Пак мислим да ходим в Северна Гърция и цените са ... ужас. Рядко плажа в някое село е ок, обикновено са от скучните за мен. Цените и на шезлонгите са едни ..., но няма как да отидем на Кефалония, просто пътя е много за нея. А междинна нощувка не ни се прави, защото събиране и разпаковане на багаж за няколко часа ще е убийствено. Някой ден като порасне се надявам да се върнем на острова.

Моли Започна се с играчките Grinning  Май ще преустановим ходенето с тях в магазините.

Иначе и нашата иска да сяда и постоянно се надига да сяда. Но няма как все още.

Другата седмица в Lidl ще има детски неща. В Ebag има намаление на някои пюренца.

Общи условия

Активация на акаунт