Априлски бебчета 2025- тема 2

• 21 322
  • 759
  •   2
Отговори
# 720
Радост хич не дава признаци да се обръща, ама въобще. Даже е кисела, когато я обръщаме, затова пък голям кеф е да стои седнала. Ние я държим така по препоръка на ЛЛ, макар че имам резерви по въпроса.

От 10тина дни вече става по 3 пъти на нощ да яде, в 23-24, в 130-2 и около 5. Събужда се окончателно в 6-630 и после в 8 заспива. Аз бях тотал щета миналата седмица от недостатъчно сън, но тази баща й си е вкъщи сутрините и я поема, аз доспивам. Вечерното хранене е някакъв ад, ръмжи, хапе, напъва се, реве - така 15 мин. После се уморява, суче и заспива. Много ме тормози този момент, изключително напрягащо е, да не говорим, че супер много ми стиска зърното и на няколко пъти рева от болка.

Мислим, че вчера започва да излиза първото зъбче, но днес ще видим. Баща й прави масажче с марличка на венеца и доста я успокои. Та, за тези, които ви почват зъбките - марличка с физиолигичен разтвор и нежно масажче. Чудеса прави.

За момента сме се насочили към ЗВБ и ще следим за прозореца, но се надявам да е от 6ти месец нататък.

Отделно, за момичетата, които храните с кърма - нали знаете, че има банки за кърма, от където можете да взимате? Моя приятелка така си изхрани детето първите 6 месеца.

Моли, като иска с вас, защо не я държиш в раница? Явно сте и интересни, бих се възползвала от това, докато ви иска Simple Smile))

# 721
При нас напоследък и дневният, и нощният сън са зле. Нощем се буди по-често за ядене, отколкото търси през деня... Сигурно бъркам някъде. Отделно, напоследък суче още по-малко време и не разбирам какво става и защо го прави. Продължава и да се дърпа поне веднъж от гърдата след 1-2-3 минути ядене на почти всяко ядене. Мисля си, че може би и кърмата ми е намаляла (но не е това причината за дърпането де, по-скоро следствие). Ще видим.

Често преди сън стигаме до силен рев. Обмислям тапи за уши. 😂

# 722
При нас напоследък и дневният, и нощният сън са зле. Нощем се буди по-често за ядене, отколкото търси през деня... Сигурно бъркам някъде. Отделно, напоследък суче още по-малко време и не разбирам какво става и защо го прави. Продължава и да се дърпа поне веднъж от гърдата след 1-2-3 минути ядене на почти всяко ядене. Мисля си, че може би и кърмата ми е намаляла (но не е това причината за дърпането де, по-скоро следствие). Ще видим.

Често преди сън стигаме до силен рев. Обмислям тапи за уши. 😂
И при нас е така, хапва по на рядко през деня, а през нощта като по часовник на 2.5-3 часа Simple Smile

Ради има една дълга дрямка сутрин, после 1х 30 мин 2 часа по-късно, пак една по-дълга следобед и пак една 30 мин към 1830. В 2030 я слагам на гърда и се започва шоуто до към 2115, когато аз вече съм изтощена и на парцал. После я слагам, тя се буди, давам й още малко гърда - буквално колкото да ме разбута, защото съм легнала и заспива доволно.

Малки диваненца, какво да ги правиш.

# 723
При нас се обръща по корем, но обратното й е трудно, опитва се, но все си поставя неправилно ръката. Поставям я правилно, показвам, но резултат нямаме. Сигурно пак така изведнъж ще се случи всичко.

За тези, които се притесняват за морето, не е нужно детето да влиза в морето. Единия ще гледа бебчето, другия ще се потопи, после обръщате ситуацията. Винаги има начин. Септември водата започва да става по-студена, и някак си не е подходящо за бебчето.  Но нищо не пречи да се прави разходки с бебчето. Поне аз така мисля, не знам дали е правилно.

Аз гледам да я приспивам до 2 часа будуване макс. И това не знам дали е добре. Обикновено успявам, само няколко пъти не мога да я приспя в 5 ч, за да поспи поне до 6 или 5.30 следобед. И става доста крива, заспива си сама в 19.30 и гледам до това време да я оправя за лягане. Вашите бебчета по колко време будуват?

# 724
Днес бяхме за мерене и ваксини 🤗 Аз толкова се притеснявах, че беше намалил храненията и количеството за една-две седмици и че ще отслабне, а се оказа, че е качил доста 😃 сега пак си яде нормално. Точно 8 килограма(8,010) и 68,5см. 😍 На четири месеца и една седмица 🩵 Гладен, гол и изакан 🤣 Иначе е с около 400 грама отгоре и не е лесен за носене(8,400) след като е нахранен и облечен. Качил е малко над килограм и четири сантиметра между трети и четвърти месец. Даде ми светлина за захранване и ще започна след две седмици с пюре от картоф разредено с АМ и да включа 1/4 жълтък на 5 месеца и половина, а месо след 6 навършени месеца. Показа как да забелваме пишлето след баня, много внимателно и бебчо не го боли 🤗 Каза, че мога да включа и безглутенова каша след като достигне пълна порция на зеленчуково пюре. 😍
След месец сме пак за друга ваксина.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 13:11 от Kactus

# 725
Ние сме в Гърция, но не я вкарваме във водата изцяло, а само крачетата.
Сутрин от 8 до 12 сме на плажа, после пак към 17 до 19. Тук си е леко прохладно, ама на нея звука от морето и вятъра и действа като бял шум, та много е спокойна, спинка послушно в количката или понякога на шезлонга. На шезлонга за да не попада пясък, слагам отдолу една голяма кърпа, а отгоре муселинова пелена.
Ние сме буквално на плажа, затова ни е лесно с количката. Като продухва е на завет в нея, отделно слагам целия багаж в количката, че да не мъкнем на ръце.
Пътя обаче до там беше ааад…Не ни помогнаха никакви играчки.
Спирахме постоянно, докато я успокоя.
Ще видим на връщане как ще е.
Пожелавам приятна почивка на всички, на които им предстои. 😊 На останалите- пак да си почивате, дори и вкъщи, със спокойни бебчета!

# 726
Момичета, дайте съвет.
Моята рогатка отказва да яде пюрето с лъжица от 2-3 дни. Принудих се да й давам пюре от шише, което не ми се струва много ок, но… Преди нямаше проблем, изяждаше си пюрето с лъжица, сега като види лъжицата и започва да реве, пищи.

# 727
Да не би пюрето да не и харесва? Аз не мога да дам съвет, защото още не сме започнали захранване.

Моята рогатка пък днес спи по макс 30 мин и яко мрънка … Очаквам с нетърпение баща и да се прибере 😀

# 728
Да не би пюрето да не и харесва? Аз не мога да дам съвет, защото още не сме започнали захранване.

Моята рогатка пък днес спи по макс 30 мин и яко мрънка … Очаквам с нетърпение баща и да се прибере 😀
От шишето си го изяде, даже искаше още😂. И аз броя часовете и минутите да се прибере от работа и да му я връча. Тя също не спи много, явно на всички от групата бебета са в регресия, така като чета🤣

# 729
Аз бих пробвала с друга лъжица. Да не ни нещо първата да не и харесва. Не знам дали е възможен вариант това.

# 730
При нас почна да отминава регресията или поне така изглежда- заспива към 20:30, сутрин става към 8 и после спи 4-5 пъти в горе долу еднакви часове  дремките са от 30 минуни до часхи половина, наместват се. Нощем си се буди, но нъй кото спим в едно летло и аз не се събуждам много за кърмене. Ако бяхме с отделно креватче не мисля, че щях да избутам. На 4 месеца и 3 седмици е 64 см, 6500г

Почна да иска да ми яде от чинията, пюретата вял интерес, но нашата храна огромен. Мисля, че ще имаме успех с ЗВБ, само да почне да седи. Педиатърката каза от 5++ да я пробваме в столчето за хранене. Нямам против да не и давам пюрета, щом и тя така иска.
Имаме тема с количката. Не ще да е в нея, може.би и е неудобна... само с раницата се размотаваме. Миналата събота за първи път усетих кефа да си разхождам детето за повече от час без мрънкане, вярно с раница,  но все пак Heart Eyes
ще търся количка обърната към мен...

# 731
Някой похвали памерсите гащички,аз взех, ама явно съм взела грешните.Моите ка Pampers Pants и нямат лента индикатор за пиш, ако някой ползва Pampers Premium Care pants може ли да каже имат ли лента?

# 732
Някой похвали памерсите гащички,аз взех, ама явно съм взела грешните.Моите ка Pampers Pants и нямат лента индикатор за пиш, ако някой ползва Pampers Premium Care pants може ли да каже имат ли лента?

Да имат лента, аз ги ползвам
Взех даже и кашон и те имат лента🧐

Едните са от кашона, другите ги взех за проба първо, но имат и двата

# 733
Супер, благодаря. Аз просто съм взела грешни.

# 734
Минахме и прегледа, 8300 гр-70см е нашата бебка .
Каза, че си расте нормално, качила е 900 гр от миналия месец и 3см ❤ вигантола каза до 1г да си го приема всеки ден.
Другия месец живи и здрави сме на изследвания и преглед вътрешни органи 😳

Общи условия

Активация на акаунт