Отговори
# 1 200
Аз пък гледам "Гениалната приятелка", препоръчвам го за тези, които не са го гледали. Пристрастяващ е. Няма да усетите как ще ви мине времето до понеделник.

# 1 201
Гледам споделяте творчество...
Да ви поразсмея и с моите поетични терзания???

Седмокласна епопея на заБавените
(вопли и стонове от седмия кръг на ада)

О, уикенд! Час след час...
Не знам как ще те избутам аз!
Бързо сайта аз отварям,
за класирането проверявам.
Няма още резултати...
Все виждам думите познати:
"Класирането не е обявено"
и моя милост пак е нажалЕна..
Що нерви счупих таз' година
и вино пих кат' за двамина,
граматиката сложна обяснявах
и куп задачи аз решавах.
Тез мойте нерви са железни явно
щом изтърпяват чакането славно!
Ама и виното помага,
а гледам таткото и той си слага
две ледчета и пръстче алкохол
и сяда нервно пак на кухненския стол.
Рефреш, F5, рефреш, рефреш...
И да го счупиш копчето 'ко щеш
класирането пак го няма....
И тъй тревожна си остава мама...
А наследниците клети
с молитви БогУ са заети.
Треперят им на тях краката...
ТаЗ мъка нам ни е позната!
Ще стигнат ли заветните им точки
или другите са с по-височки?
Кой сбъркал е въпрос 16?
Кой е прецакал пък преразказа, признай си!
Че точка, точка и пол'вина
ще ти даде предимство пред мнозина!!
И тъй, другарчета-ентусиасти,
продължават си среднощните ни страсти.
Ще рефрешваме до понеделник вечер.
Туй струва ми се толкова далече...!!!
Не е лесно да си седмокласна майка,
дето цял уикенд в мъки ще се вайка.
Ала дано туй всичко струва си накрая!
(аз май за чудо взех да си мечтая)...
Кураж майки смели, кураж дечурлига!
Ей го де финала оттам ни намига!

Написано от изтерзаната клета душа Т.Лишева в изблик на безсилие и невиждана агония при поредното чакане на резултатите 🤣
11.07.2025

# 1 202
Аз пък гледам "Гениалната приятелка", препоръчвам го за тези, които не са го гледали. Пристрастяващ е. Няма да усетите как ще ви мине времето до понеделник.
Много е хубав

# 1 203
Доказано е, че хората стават по-креативни при трудности. Много продуктивно за творчеството.😀
Все си мисля, че от МОН биха могли да си планират така нещата, че по време на класиранията да спестят поне малко стрес на родителите. Примерно крайният срок за резултатите да не е в понеделник след дълъг уикенд.🙂

# 1 204
Все си мислех, че при великите ни електронни системи и прочее, това няма да отнема еони, за да се реализира.. Явно ще си почакаме с каничката кафе за понеделнишко рандеву. Въпреки ексела, аксеса и прочее... ИТ гъзарийки.
Мацанко да не обрули тая гола мастика с британската вода... завалийката

# 1 205
https://bg-mam.ma/p/1784208/49957804
Казах ви аз, че като изпия половината мастика, няма да пиша вече...е изпих я ...ама това си е така...
Абсолютно направихме голям шлем като държава и народ. НАТО, ЕС, Шенген и Еврозоната. Голям шлем! Някои от съседите ни да си изядат Таш..ците от яд . Толкова сме успешни! Как да не пийне човек мастика, аз половината вече я изпих и си лягам, стига толкова, дано всички ви приемат по първо желание, ама сте във България, бе хора, в сърцето на Европа сте, ЕС, Шенген, Еврозона!!! Където и да учите, абсолютно в Европа сте! Какво беше преди 25-30 години, няма да разказвам, ама и аз тогава живях - бях млад- и значителна част и от вас. Западна Европа беше мираж, а сега се чудите в коя западна държава да следват децата ви! Това е постижение на цялата нация!
Колкото до мастиката, изпих половината ама и без да я изпия, пак така мисля. Че не съм ли прав?!
Айде лека нощ и хубаво си помислете все пак.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 23:36 от Татко Мецан

# 1 206
Направо не мога да повярвам какъв талант извира от майките-поетеси. Не се издържа вече, ще си сипя още едно, пък може и аз да пропиша….

# 1 207
Еййй, изпуснах якия лаф и поемите, но с розенце се отчетох. Бях на РД- седмокласниците бяха сигурно 10-на. Та основната тема може да се сетите коя беше...
Страхотни творби прочетох, благодаря. Да се почувстваме специални и ние- майките. Анализът също е топ 👏

# 1 208
  • София
Да ви кажа - не сте сами в лудостта си...Долното не е майтап, самата истина!!!! Разхождах се след поетическете ми напъни с една приятелка из  центъра на Софето на хлад.. И на   пл. Славейков виждаме ние  едно  паркирано пиано  на колела,  на него свири един симпатичен и талантлив  млад мъж... Викам й, дай да седнем да послушаме, след литературните ми изблици да придобия  и малко музикална култура. До нас на пейката седяха някакви хора и по едно време станаха. На тяхно място се паркираха  две дами и точно тогава от пианото прозвуча I will survive на  Gloria Gaynor. Едната дама  каза на другата "Имам само едри, дай 5 лева да оставя на момчето  в шапката, хем свири страхотно, хем  съвсем тематично и като мехлем  ми идва това парче в тоя седмокласен ад,  дето се пържа, дано оцелея  с моя хашлак.... Досрамя ме да се обърна да я питам жената дали не е  някоя форумка... Замислих се да не е понаспалата се  I♥M♥V♥ на път за Дондуков..Редактирам се  - грешала съм в  допускането си предвид поста й по-долу и страховитата случка.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 23:52 от Просто русалка

# 1 209
Момичета и момчета.. не мога да ви опиша какво преживях последните минути.. всичко стана толкова бързо. Замириса на изгоряло и се оказа, че апартамент във входа се е запалил.. Хванах деца, кучета, вода?!?!? мокри хавлиени кърпи, чанта с лична карта и парички малко, едно яке и изскочихме, докато момчетата от пожарната гасяха апартамент от долния етаж. Точно под нас. Хора... пиша тези редове с треперещи ръце. Да сме живи и здрави! Нищо друго няма значение... Няма жертви, няма пострадали.. има само ужас и страх в очите ни. Миризмата е потресаваща. Извинявам се, че се включвам с не толкова забавен коментар, но това са нещата от живота.. Даже в момента не желая да отварям никакви страници на никакви мончовци, щото и на тях майната им...

# 1 210
IMV, най-важното е, че сте добре!🤗 Другото ще се нареди някак. Стресиращо ми е да гледам пожар отдалече, надявам се никога да не ми се случва да съм по-наблизо...

# 1 211
Лелеее, ужас...ИМВ, кошмарно е...пожелавам да се успокоите всички и да е лека нощта 🙏

# 1 212
I♥M♥V♥, виртуално гуш. Всяко зло за добро, след този голям стрес нещо много хубаво трябва да ви се случи.

# 1 213
А след малко отивам до денонощния за ВОДКА и МОН , дръжте се!!! ИДВАААМ! Толкова съм благодарна, на момчетата от пожарната.. светкавична реакция. Няма да ви товаря с това... не мога да повярвам, че имах такъв завършек на тая скапана седмица..

# 1 214
  • София
https://bg-mam.ma/p/1784208/49957804 Казах ви аз, че като изпия половината мастика, няма да пиша вече...е изпих я ...ама това си е така...
Абсолютно направихме голям шлем като държава и народ. НАТО, ЕС, Шенген и Еврозоната. Голям шлем! Някои от съседите ни да си изядат Таш..ците от яд . Толкова сме успешни! Как да не пийне човек мастика, аз половината вече я изпих и си лягам, стига толкова, дано всички ви приемат по първо желание, ама сте във България, бе хора, в сърцето на Европа сте, ЕС, Шенген, Еврозона!!! Където и да учите, абсолютно в Европа сте! Какво беше преди 25-30 години, няма да разказвам, ама и аз тогава живях - бях млад- и значителна част и от вас. Западна Европа беше мираж, а сега се чудите в коя западна държава да следват децата ви! Това е постижение на цялата нация!
Колкото до мастиката, изпих половината ама и без да я изпия, пак така мисля. Че не съм ли прав?!
Айде лека нощ и хубаво си помислете все пак.
Старият лаф беше "большой съксес".   И миражът е мираж само в далечината.  Всичко е любов. Тук имат най-много.  Но където и да са децата - да са успешни и щастливи!
А  за "съксеса" на нацията доста трябва да се  постараем. Зависел най-вече от образованието, пък нашето се измъгли.

---

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 00:52 от xxxxxx

Общи условия

Активация на акаунт