Отговори
# 1 395
Скрит текст:
Кой го знае и тези експерти какви са парашутисти. И като знаем системата у нас- навсякъде...авив тук се драчите, що някой си не мисли, не поема инициатива и т.н. На, на кой му дреме изобщо...🤔 Траги- комично е вече и наивно да мислим, че концепцията им е ЗА деца и родители. Въпреки това смятам, че има хора, които бачкат и сега там.
Ако определят 15.06 за край на учебната година нали се сещате, че децата мислено ще са ваканция от края на май, затова я, по- дълга година, за да не се отпускат толкова рано учениците.
Аз тази година съм я писала такава- "седмокласна"- чаках точките, за да започна търсенето на резервация за море. Та, както съм от нетърпеливите хора, така- сега си чакам кротко. Много зависи от нагласата.
Ето това е истината.
Нервите са от неизвестното, очакваното и оттам идва напрежението и както казва Филип Марлоу - "часовете се влачеха като болни хлебарки." Grinning

Аз си "убивам" тревогите с музика и хумор. Бъзикам децата, те ми се връзват и те така минават дните.
Важното е, че девойката си получи подаръка за положените усилия през годината преди всякакви класирания - догодина, живи и здрави, ще ѝ се сбъдне дългоочаквана мечта, ще бъде на концерт на Металика.

# 1 396
Отскоро ви следя, защото пуснах желанията на мое много близко дете, което не е с много добри резултати.
Миналата година го играхме с голямата дъщеря до шесто класиране! Цялото лято ни се провали, за нервите - да не говоря. И то не, защото беше с лоши балове, а защото всички й желания бяха с квоти в езикови, и разликата между момчета/момичета беше с по 20 точки. На 3/4 класиране я изпреварваха с по 0.5т. и съответно тя изпадаше в едно хубаво, но много далечно за нас училище...
Е, след много нерви, но все пак и с късмет, на 6-то, пак след съревнование с 20 деца, влезе в желаната паралелка с квоти в близкото ни училище.
Та, исках да кажа, че напълно разбирам притесняващите се родители. Голям стрес е.
Сега стискам палци близкото дете да има късмет.

# 1 397
Ленивецът мина само и ме пита.. днес де, нещо излезе ли за училището. Сънувал е круизен кораб на седем етажа, Темза, Мостът с кулите.. нищо общо няма с училището, но пък се е качил на спасителна лодка, щото бил спал и паднал в нея JoyJoyJoy  Мисля, че не е чувал дори за Темза, но така хубаво ми описа мястото, че нямах съмнение къде е бил тая нощ. Показах му снимки - вика, да, точно тук бях. Имало асансьор с огромно копче за седмия етаж на кораба. Много интересно Simple Smile това с копчето Simple Smile

# 1 398
Едно намигане към всички нетърпеливи мами:
"Бастилията ще падне в деня, който ѝ е писано"
14.07. Prise de la Bastille 😂
И само да напомня "Алкохолът убива нервните клетки и така остават само спокойните" 🤣

А аз съм от тези дето още не знаят къде ще почиват - може би вече е време да се огледам 🤔

# 1 399
Аз съм бил на Темза и даже съм се возил по нея с корабче...от центъра на Лондон до обсерваторията в Гринуич и после обратно🤣 ама тогава UK беше още в ЕС. Вярвам и много от вас също са били и то по няколко пъти, така че и Викингът непременно ще отиде и ще направи една от най-хубавите фотоизложби по темата. Вярвам в това. И на Тауър бях, и на Уимбълдън. А под Биг Бен всяка вечер си пиех бирата, има едно страхотно кръчме там, и бирата им е много хубава, много по-хубава от нашата, факт.
На Лондон ай доколкото помня, май не се качих, защото имам фобия от високото. Затова, Le Vert, няма да махна решетката, защото тя и на мен ми създава комфорт и сигурност.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:56 от Татко Мецан

# 1 400
aDream, какво е това 6 класиране?

Много неприятно е с 0,5 точка да изпаднеш...

# 1 401
Аз резервирах след като излязоха резултатите и точките от НВО-то.
Края на юли заминаваме...

# 1 402
aDream, какво е това 6 класиране?

Много неприятно е с 0,5 точка да изпаднеш...

Предполагам т.нар директорско.

# 1 403
Някъде имаме ли тема в бг мамата за Металика в Будапеща, че надух главата на шмърци, а нещо не мога да се оправя? Мозъкът ми е на пихтия.

# 1 404
Някъде имаме ли тема в бг мамата за Металика в Будапеща, че надух главата на шмърци, а нещо не мога да се оправя? Мозъкът ми е на пихтия.
Питай в тази темичка дали някой е наясно:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1685084.480

# 1 405
До последно не знаехме къде ще учи, защото кандидатствахме на всяко класиране. Едните резултати ги чакахме преди 15.09. Накрая тя започна 8 клас в далечното училище и след това излезе едно място в близкото. Подадох документи за приемане, но се оказа, че още 19 деца са подали и пак си беше вид класиране.

# 1 406
При това последно класиране, очевидно след четвърто, с отписване от училището ли се процедираше или с копие от свидетелството без да губи мястото, където е записано детето?
До последно не знаехме къде ще учи, защото кандидатствахме на всяко класиране. Едните резултати ги чакахме преди 15.09. Накрая тя започна 8 клас в далечното училище и след това излезе едно място в близкото. Подадох документи за приемане, но се оказа, че още 19 деца са подали и пак си беше вид класиране.

# 1 407
Мецанко, благодаря за пожеланията! Викингът не сънува такива неща, кандидатът за АК е експериментирал с мозъчната си ленивост да заспи в съня си  и  да падне в лодка от круизен кораб хах.. За него също няма надежди за там де.
Мила Атова, благодаря за линка, ще прочета и питам Simple Smile

# 1 408
При това последно класиране, очевидно след четвърто, с отписване от училището ли се процедираше или с копие от свидетелството без да губи мястото, където е записано детето?
Винаги се губи мястото! С оригинална диплома искат навсякъде. Рискът е много голям, защото друг може да вземе вашето място и детето да падне даже по-надолу.

# 1 409
Едно намигане към всички нетърпеливи мами:
"Бастилията ще падне в деня, който ѝ е писано"
14.07. Prise de la Bastille 😂
И само да напомня "Алкохолът убива нервните клетки и така остават само спокойните" 🤣

А аз съм от тези дето още не знаят къде ще почиват - може би вече е време да се огледам 🤔

А на мястото на МОН ще сложим "Ici l'on danse".

Общи условия

Активация на акаунт