Отговори
# 1 500
Цитат
После резултатите ни зарадваха, но статистиката ме притесни.
Санака и wald ме успокоиха... още съм притеснена

Всичко ще бъде наред, ще влезете още утре на първо.

# 1 501
Мисля си така... хипотетично. Редим ние тука желани училища. Ама желано, желано, колко па да е желано, като после трябва все да ги ръчкаме да учат. Joy

# 1 502
  • София
Ох,и моето дете ме изненада днес като ми вика - утре каквото са ме приели,отиваме и записваме. Не иска да чака повече. Изобщо не даваше вид да се тревожи и не сме говорили даже по въпроса,умишлено го избягвам. Сега разбирам колко си го изживява вътрешно. 😕

# 1 503
Дано поне утре този с копчето да го натисне докато си пие кафето сутринта, че да не се проточи това напрежение до следобедно-привечерните часове, че тогава вече ще е доста неприятно.

# 1 504
Кандидат-гимназистът вкъщи май го вълнува какво ли не, не знам класирането изобщо в коя графа е Smiley днес със сестра си си стегнаха куфарите и утре по път към лагера ще дебнем класирането. Решил е ако случайно не стане на първо класиране с това, дето най-много го иска, да изчакаме на второ и каквото - такова.

Желаещ да пуска следващата тема по нощите има ли? Или поне идея за заглавие?

# 1 505
  • София
Грета,
Скрит текст:
не виждам никой на никого да се кланя. Аз пък съвсем, понеже съм си имала своите търкания с Дидева. Но това не следва да се смесва с другото.  Има простичко оценяване на положени от друг усилия за събиране на едно място в подреден/систематизиран  вид  на ценна и полезна информация и то няма нищо общо с кланяне.

Информацията при Дидева я има налична и от други източници. Ние тук си се оправяме и сами. Много от нас са минали по този път и обясняват на останалите.

А истории как някой се успокоил след като Санака предрекла, че ще му влезе детето в желана гимназия, ми идват в повече. Влизаш в желаната гимназия чак след класирането.
Всичко друго е спекулация.

Тая тема вече е всичко друго, само не и за родители на седмокласници. Понякога чета и се чудя аз ли не познавам хората или те не ме познават. Е, може и всяка година да е така, аз съм участвала само в моите си седмокласни теми.

# 1 506
Аз пък отивам на море във вторник - живот и здраве ...баща му ще ходи го записва,защото скъпата му майка, кво е гледала , гледала тия графици и класирания и реши още края на април да букне едно моренце за 15 юли . Бях решила , че тогава свършва 2-ро класиране ...ама не съм видяла ,че то в един документ били 3 графика - за 5-ти, 8-ми и 11-ти клас ( май)...ама кой да скролне надолу и да прочете ...та така ...реших,че от морето няма се откажа ..надявам се да няма проблем ( разведени сме , ама все пак му баща , мисля си ,че няма кой да пита какъв е и защо е там ...даже и една фамилия носят ...за разлика от нас )Joy
Та така ...нито знам къде ще го класират , нито какво ... но съм заслужила малко почивка ,щото и аз човек ....а алкохола не съм го спирала ,че тепърва да го почвам ...само сменям вида и местоположението на което ще се консумира Joy

# 1 507
  • София
Грета,
Скрит текст:
не виждам никой на никого да се кланя. Аз пък съвсем, понеже съм си имала своите търкания с Дидева. Но това не следва да се смесва с другото.  Има простичко оценяване на положени от друг усилия за събиране на едно място в подреден/систематизиран  вид  на ценна и полезна информация и то няма нищо общо с кланяне.

Информацията при Дидева я има налична и от други източници. Ние тук си се оправяме и сами. Много от нас са минали по този път и обясняват на останалите.

А истории как някой се успокоил след като Санака предрекла, че ще му влезе детето в желана гимназия, ми идват в повече. Влизаш в желаната гимназия чак след класирането.
Всичко друго е спекулация.

Тая тема вече е всичко друго, само не и за родители на седмокласници. Понякога чета и се чудя аз ли не познавам хората или те не ме познават. Е, може и всяка година да е така, аз съм участвала само в моите си седмокласни теми.
Скрит текст:
Честно казано, винаги ме е изумяла такава  вербална агресия..И уж трябва да съм свикнала, ама  явно не съм.

Никой не е  отрекъл, че  информацията я има и другаде, нито че  в темата има вече минавали по пътя, които и  сега имат седмокласник и  които помагат на нямащите опит. Но това не отменя правото и на други да пишат, форумът е отворен за всеки. Мецан е примерно баща на бъдещ седмокласник, интересува се какво го чака, събира информация, а  като по-темпераментен  се и включва. За Санака е ясно - над цялата информация за кандидатстване/прием/записване тя с професията си е винаги най-бързо отговарящата  на въпроси/спорни положения, касаещи  закони/наредби в образованието.... А представи си, други пък, макар да нямат седмокласници,  познават доста дами със седмокласници от темата, понеже през последните година-две са си комуникирали активно с тях в други раздели. И сега  стискат палци на децата им.  Някои пък нямат седмокласници,  но са действащи учители/проверители. Винаги в годините са били на линия да помогнат с инфо какво ще отнемат на някое дете  за дадена грешка, какво ще му присъдят за това или онова, тоест да успокоят притеснени родители.. Отделно се включват и с информативни постове, касаещи училището, в което преподават.

Никой и никога не е казвал четящите сляпо да вярват на  изчислени прогнозни балове. Точно обратното.  Може на теб  да  не ти харесва, но има немалко хора, които в процеса на чакане на класиранията се вглеждат в тези изчисления. Наясно са, че гаранция няма за  нищо, но в такъв изнервящ период  гледат  на тях с доза надежда, че  детето им все пак има шанс да  се класира там, където иска.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 00:17 от Просто русалка

# 1 508
  • София
Кандидат-гимназистът вкъщи май го вълнува какво ли не, не знам класирането изобщо в коя графа е Smiley днес със сестра си си стегнаха куфарите и утре по път към лагера ще дебнем класирането. Решил е ако случайно не стане на първо класиране с това, дето най-много го иска, да изчакаме на второ и каквото - такова.

Желаещ да пуска следващата тема по нощите има ли? Или поне идея за заглавие?

По-назад в темата имаше предложение новата тема да е със заглавие:
 "Майки пийват настървено
бяло, розово, червено."
От стихчето на русалка Simple Smile

# 1 509
Не знам как се пуска тема, нито имам муза за заглавие, но ако някой обясни как става- насреща съм.
За полезната информация- благодаря от сърце! Не смятам, че някой на някого е длъжен, а щом има желание и възможност и го прави, то заслужава благодарност. Ако не ви е полезна информацията- ОК, не я ползвате, но недейте да омаловажавате труда на хората и да държите сметка на други, че се "покланят" или благодарят, или както там го разбирате. Аз съм си на винце, допивам последните глътки и отнасям плувката.
Оказва се, че и аз съм най- запозната с подробностите по кампанията. Родители на седмокласници не знаят, че баловете тази година ще ударят тавана. Една майка дори спори как изпита по МАТ тази година бил много труден. Учителят им от СМГ го бил казал, не помня име, но сега преподавал във 2 АЕГ. Замислих се...ние тук каква извадка сме? 🤔

# 1 510
  • София
Мисля, че Илия Костов преподава там ( в 2 АЕГ). Не си представям бивш учител в СМГ да е казал, че този изпит е бил много труден. Доста  свободни съчинения се чуват винаги в седмокласните кампании.

# 1 511
  • Куциндрел
Предложение за заглавие:
БГ Мамите не спят, в главите им сал класиранията звънят.

# 1 512
Мисля, че Илия Костов преподава там ( в 2 АЕГ). Не си представям бивш учител в СМГ да е казал, че този изпит е бил много труден. Доста  свободни съчинения се чуват винаги в седмокласните кампании.
Май точно него коментираха, преподавал и извън училище на едно от децата. И майката възторжено обясняваше колко бил труден изпита...Ми не споря, някои истини си ги знам за себе си, нямам нерви, нито психика да убеждавам някого в нещо, което не иска да чуе 😉

# 1 513
Аз пък отивам на море във вторник - живот и здраве ...баща му ще ходи го записва,защото скъпата му майка, кво е гледала , гледала тия графици и класирания и реши още края на април да букне едно моренце за 15 юли . Бях решила , че тогава свършва 2-ро класиране ...ама не съм видяла ,че то в един документ били 3 графика - за 5-ти, 8-ми и 11-ти клас ( май)...ама кой да скролне надолу и да прочете ...та така ...реших,че от морето няма се откажа ..надявам се да няма проблем ( разведени сме , ама все пак му баща , мисля си ,че няма кой да пита какъв е и защо е там ...даже и една фамилия носят ...за разлика от нас )Joy
Та така ...нито знам къде ще го класират , нито какво ... но съм заслужила малко почивка ,щото и аз човек ....а алкохола не съм го спирала ,че тепърва да го почвам ...само сменям вида и местоположението на което ще се консумира Joy

И аз няколко пъти направих същия номер с грешната таблица Wink Изкарах си ангелите, че не съм разбрала и съм пропуснала срока.
Би ли споделила как подредихте желанията. Вашият случай ми се е загнездил в съзнанието.

# 1 514
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ей, ден да не влезе човек и няма изчитане после.
7мо класничката тича в 00.00 - проверили класирането … и супер нещастна, че още го няма се запъти към кревата, но дали ще спи е друг въпрос. Не очаквах такъв ентусиазъм.

И от мен предложение за темичка:

Всички вече трудно спим, до класирането, минутите броим …

Последни минути до класирането отброяваме,
на най-желаното място, се надяваме …

Не на последно място, благодаря и аз за цялата информация споделена в темата, а и в доста други пряко или не пряко по темата! Безценно е!

Спокойна нощ от мен и дано копчето, наистина го натиснат по-рано в деня!

Общи условия

Активация на акаунт