Перилни препарати и омекотители - 78

• 17 731
  • 227
  •   1
Отговори
# 105
  • Melmak
Зеолитите се отлагат и по прането, и по пералнята май. Аз също пера с праха на ДМ, де. Такава огромна опаковка си купих, че и с ежедневното ми пране, не знам кога ще свърши. 😁

# 106
Аз взех това и кърпичките цветоулавящите :

Същата лимитка за 7 лв - 60 броя.

# 107
Здравейте, не видях някъде дали има в резюме продуктите, от които масово сте доволни.

Търся прах или течен за бяло пране, който не захабява дрехите, не посивяват или пожълтяват. В момента използвам зеленият на дм, малката опаковка. Доволна съм, но мисля че може и по-добре. Винаги деля прането ( в случая изцяло бели или много светли цветни ) и слагам за всеки случай цветоулавяща кърпичка, на програма cotton (2/3 часа 40⁰) с допълнително изплакване.

За черно и по-ярки цветни използвам течен Dash Salva Colore от магазина за италиански стоки и ми е любим, отново същата програма.Sweat Smile

За чаршафи и хавлии също използвам този от ДМ и отново е леко посредствено положение. Тук пера на 60⁰, отново около 3 часа.

Ще съм благодарна за всякакви съвети и препоръки. От скоро сама отговарям за прането си и съм като в небрано лозе.

# 108
За бели дрехи ползвам прах - основно скип, понякога персил. За цветни в момента персил прах и корал течен, харесвам и корал прах, но не винаги го намирам. Обаче 2/3 ч да го разбирам ли като 40 мин? За мен това е малко време, то кога ще напълни вода, кога ще загрее, кога ще изпере, кога ще изплакне? А също и бельо, покривки, памучни тениски пера на 60°, 3ч.

# 109
Здравейте, не видях някъде дали има в резюме продуктите, от които масово сте доволни.

Търся прах или течен за бяло пране, който не захабява дрехите, не посивяват или пожълтяват. В момента използвам зеленият на дм, малката опаковка. Доволна съм, но мисля че може и по-добре.
Скрит текст:
Винаги деля прането ( в случая изцяло бели или много светли цветни ) и слагам за всеки случай цветоулавяща кърпичка, на програма cotton (2/3 часа 40⁰) с допълнително изплакване.

За черно и по-ярки цветни използвам течен Dash Salva Colore от магазина за италиански стоки и ми е любим, отново същата програма.Sweat Smile

За чаршафи и хавлии също използвам този от ДМ и отново е леко посредствено положение. Тук пера на 60⁰, отново около 3 часа.

Ще съм благодарна за всякакви съвети и препоръки. От скоро сама отговарям за прането си и съм като в небрано лозе.ж
За бяло, наистина бяло, препоръчвам прахообразния на Миле.
Това, че прахът е на Миле, не означава, че не може да се ползва в друга марка перални машини.
Наистина бялото става снежнобяло с него. Скип силно бледнее пред него.

За цветно ползвам течните препарати на Миле.

# 110
  • на Мелмак
Ох, вчера си чистих пералнята. С таблетка. Съседка ми я носи, работи в сервиз за техника. И друг път съм почиствала с нея. Сега не се разтвори, при положение, че е на 90 С програмата. Три пъти я пусках, докато измие "пясъка". Накрая излезнаха мъхове, като от сушилня, но мокри. Не мога да бръкна под маншона. Мисля, че трябва да се разглоби и почисти, защото от филтъра си тече чиста водица. Което пък ме навява на мисълта за нова машинка. Но тази си ми харесва. Някой сблъсквал ли се е с това положение, струва ли си парите?

# 111
За бели дрехи ползвам прах - основно скип, понякога персил. За цветни в момента персил прах и корал течен, харесвам и корал прах, но не винаги го намирам. Обаче 2/3 ч да го разбирам ли като 40 мин? За мен това е малко време, то кога ще напълни вода, кога ще загрее, кога ще изпере, кога ще изплакне? А също и бельо, покривки, памучни тениски пера на 60°, 3ч.

Оп, имах предвид между 2 и 3 часа, пералнята сама си наглася времето спрямо колко е пълна.

# 112
Ох, вчера си чистих пералнята. С таблетка. Съседка ми я носи, работи в сервиз за техника. И друг път съм почиствала с нея. Сега не се разтвори, при положение, че е на 90 С програмата. Три пъти я пусках, докато измие "пясъка". Накрая излезнаха мъхове, като от сушилня, но мокри. Не мога да бръкна под маншона. Мисля, че трябва да се разглоби и почисти, защото от филтъра си тече чиста водица. Което пък ме навява на мисълта за нова машинка. Но тази си ми харесва. Някой сблъсквал ли се е с това положение, струва ли си парите?
Скоро почиствах пералня ползвана от квартиранти. Ползвах сигурно 3 пакета препарат на прах и все имаше това като мокър мъх. Бърках колкото мога под маншона , около барабана, но там нямаше такива неща. Оказа се, че излизат от пластмасовите прегради вътре в барабана. На моята пералня са си изляти от самия барабан, но на тази освен тях има отгоре и пластмасови все едно като капак. Ами ей тези отдолу бяха такава гняс....и като съм ги разкиснала с препарата и почват да се отделят.
Не знам дали се разбра какво имам предвид, но ако е станало ясно, може да се види там как е положението.

# 113
Бялото ми сивее, а пера уж както трябва (60 градуса, 3+ часа програма, с прах на денкмит за бяло). Къде греша? Пералнята е АЕГ 6та серия, ако е от значение също така... Освен да почна да добавям сол за пране?

# 114
  • Melmak
Само бяло ли слагате? Без бледо розово, синьо, светло сиво и подобни?

# 115
Старая се само бяло да е, да.

# 116
Дозата спазва ли се според твърдостта на водата и замърсяването? И по-високата доза, и по-ниската могат да доведат до посивяване.

А как е плакненето?

# 117
Аз на 60 гр пера само бельо, хавлии и спално бельо.
Преди и аз имах проблем с посивяване на бели дрехи- тениски потници и т.н.  Сега пускам само бели дрехи ( или някои супер светли с тях- жълти или светлосиви или други подобни) . Пера ги на 40 гр , програмата ми е между 2:30 и 3 часа. Слагам кърпичка за бяло пране, пера с праха за бяло на ДМ или Ариел. Сега си донесох Скип , и от него съм доволна.

# 118
Спазвам за средна вода указанието на опаковката, нормално замърсено пране.

А за плакненето наистина не мога да кажа, както е по програма памук 60 градуса на пералнята.

# 119
  • Melmak
Някои перални перат с много малко вода. И много малко вода ползват за изплакване. Бяхме на почивка и ползвах тамошна пералня, едвам мокреше дрехите. Моята не е чак така. Може да слагате допълнително изплакване.

Общи условия

Активация на акаунт