Перилни препарати и омекотители - 78

• 27 917
  • 381
  •   3
Отговори
# 30
Аз хавлии пера само с прахообразен препарат, без омекотител (и по принцип не ползвам) и после сушилня (нямам къде да простирам 😁) и са супер.
От както не използвам омекотител има разлика в дрехите ми към добро, ама може би си въобразявам не знам. 😆

# 31
И при мен единствено след сушилня хавлиените кърпи са меки.

# 32
Дайте съвет за справяне с груби дрехи след пране.Кърпите стават като таралеж.Четох доста по проблема.Променях количеството препарат и омекотител,все същото.
Пера с висок клас течни препарати.
Водата ни е доста варовита.Калгон дали би променил нещо или е само за пералнята,не за прането?
Може да има положителен ефект определено.

# 33
Наблегни на доброто изплакване.
И от това не е,добавям 3-4 допълнителни плакнения и пак същото.

# 34
Това е от твърдата вода. Омекотител не се ползва на хавлиени изделия, че им намалява попивателната способност.   
Само след сушилня кърпите са пухкави и меки при мен, отдавна не суша на простор. Обаче децата имат едни кърпи (не помня марка), които остават по-меки от другите и след сушене на простор. Вероятно зависи и от материята.

# 35
Момичета ,търся омекотител и перли ,да ми остава миризма и след като изсъхнат на простор, сега лятото не ползвам сушилня и хич не ми ухаят .

# 36
Това е от твърдата вода. Омекотител не се ползва на хавлиени изделия, че им намалява попивателната способност.   
Само след сушилня кърпите са пухкави и меки при мен, отдавна не суша на простор. Обаче децата имат едни кърпи (не помня марка), които остават по-меки от другите и след сушене на простор. Вероятно зависи и от материята.
Аз нямам сушилня.
Как да направя така, че хавлиите да остават меки след пране?
Някакви идеи...

# 37
  • София
Скрит текст:
Аз нямам сушилня.
Как да направя така, че хавлиите да остават меки след пране?
Някакви идеи...

Общо взето няма оправяне, ако веднъж са станали твърди. Дължи се на натрупан перилен препарат и недобро изплакване. Памучните хавлии са доста хидроскопични и затова им трябва повече вода.
Аз бих заложила на нови, вместо да хабя литри вода да ги оправям, което няма как да стане.
Само не ползвайте омекотител - едно, че намалява доброто изплакване и второ, намалява попивателната способност на кърпите.

П.П. На мен пък ми харесват твърди. Меките някакси ми навяват алюзия за недобро изсъхване и съответно нечистота. Но това е лично усещане. Simple Smile

# 38
Хавлиите са ми качествени и няма как да ги хвърля...
Освен да ги пускам 2-3 пъти на силна центрофуга...

# 39
Хавлиите са ми качествени и няма как да ги хвърля...
Освен да ги пускам 2-3 пъти на силна центрофуга...
По-скоро ги перете на дълги програми (около 2 часа), като добавяте допълнително изплакване. Перете на 60С.

# 40
  • оттам, откъдето започва България
При мен част от хавлиите остават корави след изсъхване, а други са меки.
Според мен значение има плътността на самата хавлия и материала, от който е направена.

# 41
Гладенето омекотява.

# 42
  • на Мелмак
То няма да е само една кърпа.
На мен не ми харесваха гладени кърпи.
Майка ми всичко гладеше, ама всичко. Аз не.
И наистина преди сушилнята не съм усещала пухкава хавлия. Няма препарат и начин това да се постигне без нея.

# 43
Кърпи съм гладила, но не с обикновена ютия, а с парна -само омекотява без да ги мачка. Откакто ги суша в сушилня, не ги гладя, всичко останало ми е достатъчно Simple Smile
В стари времена, когато нямаше автоматични перални и сушилни или не бяха толкова масови, прането с домашен сапун правеше всичко много по-меко, отколкото прането с прах. Освен че изпира добре, омекотява и дрехите. Единствено неприятно нещо беше миризмата му, но тя е преодолима, може да се ползват ароматизатори. Сега обаче не знам някой прави ли, аз самата не умея. Той е и неподходящ за сегашните перални, освен при специална обработка, която никой няма време и мерак да прави, включително моя милост.

# 44
  • Mediterraneo
Аз не понасям меки хавлии, идеални са ми твърди, сушени на силно слънце.

Общи условия

Активация на акаунт