Перилни препарати и омекотители - 78

• 37 504
  • 488
  •   1
Отговори
# 435
Тези сапуни са твърди, смятайте какво оставя по пералнята и по тръбите. С такъв сапун съм прала предварително по замърсени чорапи, както и ръкавите на светли връхни дрехи. Ако го сложите настърган вътре в пералнята, рискувате да я развалите по-бързо.

# 436
  • София
Знам,че геловете за пране са противопоказни (така да се каже),но моля,изкажете мнения за гелът с марсилски сапун от Лидл.Много ми харесва миризмата му,но все пак дали ще е качествено изпирането ме интересува.
Благодаря!
Не е добър, прането посивява от него, а ароматът не е същият след изпиране.

# 437
Здравейте
Имате ли мнения или дали някоя е ползвала праха за пране без аромат на Кауфланд, този който е тяхната марка?
Мислех да взема,но ...

# 438
Мерси за съвета. А защо, нещо разваля пералнята ли?
Толкова много причини има, че... Прави налепи: при твърда вода и нагряване прави една неразтворима утайка, която се полепя по всичко. Дрехите с времето ще почнат да сивеят и ще станат много твърди. Няма съставки, които омекотяват водата - също налепи по пералнята и дрехите. Не съдържа съставки, предотвратяващи отлагането на замърсяванията обратно върху дрехите. Няма контрол на пяната. Не знаеш дозировката - колко сапун да сложиш?
Сапунът не е за пране в пералня.

# 439
Мерси за обясненията за сапуна за пране. Ами, явно търсенето на препарат ще продължи Simple Smile Засега имам още някакъв зелен Савекс от стария и ще издирвам междувременно нещо друго. Тук сте споделили още някои препарати, които не съм ги проверявала.

# 440
  • Варна
От този сайт си купих Скип за черно.
https://niko12.eu/
Много съм доволна.
Откакто открих Скип преди няколко години - за цветно, за бяло, за по-замърсени, гел, прах, не го сменям.
Отскоро предлагат и такива за ниски температури и много кратки програми. Тези не съм тествала, защото изключително рядко ползвам такива програми.

# 441
stenly, кой Skip е за бяло?

# 442
  • Варна
stenly, кой Skip е за бяло?
На който не пише за цветно.
Например:

# 443
Аз също съм много доволна от Skip Active Clean и Skip Ultimate Color,ползвам само прах за пране,не течни перилни препарати.От години купувам само Skip,нищо друго!

# 444
Гръцкия или Испанския Skip е по- добър?
(Ако не се лъжа марката е испанска)

# 445
  • Пловдив
Skip e продукт на Unilever,английскa koмпания.Докато живеех във Франция и "отскачахме" до Андора купувах испанската версия,но вече съм тук и купувам Skip от Гърция,според мен няма разлика.

# 446
  • София
Здравейте!

Някой може ли да сподели мнение за следните бебешки прахове:
-Sano Maxima Baby
-Frosch Sensitive
-Friendly organic
-Baby Planet
-Denkmit Ultra Sensitive (не е бебешки, но предполагам става)
-Persil Expert Sensitive

Приемам предложения и за други Simple Smile

Аз се кълна във Фрош за бебешко пране. Ползвам вариант Baby, а не Sensitive. Ползвам го от години за дъщеря ми, изпира страхотно, маха петна и не мирише натрапчиво. Тя е с чувствителна кожа и прави екземи, та този е проверен във времето, че не я дразни.
При по-упорито петно обработвам с препарат за петна преди пране.

# 447
Denkmit Ultra Sensitive - топ прах. Без никаква миризма, без цвят, без оптични изсветлители, достатъчно избелващи съставки, повече нейонни ПАВ + сапун, пълна ензимна система. Произведен за ДМ в Дания. Има и добър прах за цветно от тази серия, но засега не ДМ го внасят у нас. Течният за цветно бива.
А сухият за цветно на Denkmit бива ли? И изобщо обикновеният на Denkmit за бяло?
Падам си по техните продукти, имаме магазинче наблизо затова се ориентирам към тях.

# 448
О, да, определено си струват.
Прахът за бяло (Denkmit Premium, зелената опаковка, 20 пранета) е сред най-добрите на пазара, ако не и най-добрият в момента.
За цветно, от наличните в момента, по-добрият избор е този в кутия за 50 пранета (Denkmit Classic Color 50 WL) пред този за 80 пранета.

# 449
A Persil за цветно струва ли си още?

Общи условия

Активация на акаунт