Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 7 954
  • 190
  •   1
Отговори
# 165
Мия,благодаря ти сърдечно.Още съм на схемата на антибиотици, та хипрекса ми предстои.

# 166
  • Благоевград
Откъде поръчвате Хипрекс?
Може ли сайт или линк
Благодаря
https://www.webapoteket.dk/sygdom-og-symptomer/blaerebetaendelse … EC19W8W9GQphC0pJH
Оттук може, но доставката е доста скъпа. Ако намерите някой да ви донесе най-добре.

# 167
Аз преди 7 дни отново имах цистоподобни симптоми и една позната аптекарка ми каза че се оправила с Цистостоп рапид
Първия ден 6 пъти х 2 хапчета това са 12 000 мг или 12 гр
После има схема тя е описана.
Аз и втория  ден пих 6 пъти и късния следобед всичко отмина. На ден 3 започнах 3 х 2 за няколко дни. И сега когато се сетя мина замина пия х 1 , което съдържа 1000 мг.
Много съм доволна от него
Също така открих че имам дискова херния и започнах физиотерапия и след пускане на тока веднага започна д ами се уринира често и лекаря каза че самата херния засяга общ нерв с пикочния мехур и не всеки симптом на болка и урниниране е сигурен бактериален цистит.  
И реално цистостоп и физиотерапия много ми помогнаха.
Също така и този пробиотик за да спре всякакъв пренос на бактерия към влагалищв и мехура и да бъда спокойна след полов контакт  
Успех

# 168
Здравейте, на някой случвало ли му се е да има остър цистит и антиботика по антибиограма да не помага? Вече съм на втори антиботик и все още с болка в мехура. От време на време болката се засилва и излиза много мътна урина с парцалчета вътре.
Левкоцитите в урината бяха 560 преди да го започна.

# 169
А някой да е пробвал Enzymon или Секстафаг?

# 170
Ензимон тествах срещу Клебсила, не показа чувствителност.

# 171
Здравейте, за поредна есен съм в порочния кръг. Чиста урина, ужасни болки, аз нямам парене. Но така боли, всяка една капка урина боли. Вече не знам това цистит ли е, свръхактивен пикочен мехур ли е, гъбички ли са. Просто е порочен кръг и нефролог а просто си изписва едни лекарства, а то не минава.

# 172
Майка ми има цистит, обаче стерилна урина не показа наличие на бактерии. Можете ли да препоръчате някоя лаборатория в София, където правят качествено изследване?
Защото не е нормално да има признаци на цистит, кръв в урината, а изследване да не показва нищо...

# 173
Здравейте,пиша и аз отново защото вече съм толкова отчаяна,че не знам какво да правя. Имам ужасни болки,парене и дискомфорт , не ходя често по малка нужда,но имам чувството че постоянно седя върху огън. Миналия месец преди цикъла получих обилно бяло течение,но след цикъла и по време на него сякаш всичко изчезна и дори се почувствах все едно съм се оправила. Но сега преди седмица всичко започна отначало с течението и аз отидох на гинеколог ( ходя в Торакс защото познавам лекарката която отговаря за лабораторията и дори лично ми е гледала изследванията) и познайте посявките ми бях стерилни, просто искам да се гръмна. Дори гинеколожката като видя течението каза,че не е нормално. Имам пускани и стерилни урини в която лаборатория се сетите  и никога нищо не се изолира, в бодимед например на обикновена урина има левкоцити и бактерии малко над горната граница но в стерилната нищо не излиза. И в крайна сметка само два пъти до тук в Геника имам в урината някаква Ешерихия 10/4 която дори не знам дали наистина я има, как никъде не я засичат,в Писанец съм говорила също лично с лаборантка,която каза че апаратите и реактивите са им толкова чувствителни че засичат дори 10/2. Не знам вече в коя лаборатория да нося и какво да изследвам. Имам изследвани полови хормони,само пролактина беше завишен,но той сам по себе си не е показател. Тсх ми е в норма, просто не знам какво да правя имам такъв ужасен цистит ,че не мога да си седя на задника и това течение уж няма бактерия, а от какво е? Също така поради друг проблем тази година отслабнах рязко 20кг, почнах да мисля за мускулите на тазовото дъно дали не са отслабнали и от там да усещам тези болки, но то не минава нито като лежа нито като се движа нито като седя. И понеже никой не знае какво ми е казаха,че имам интерстициален цистит и ми предлагат инстилации с ЦиСтиСтат,но още нямам правена цистоскопия. Моля ако някой може да ме посъветва за добър уролог или гинеколог в Пловдив , защото половината съм ги обиколила. Просто искам да ми поставят някаква диагноза или да се отхвърли друга , каквато и да е дори и да е този интерстициален цистит поне някой да го докаже.Аз не знам вече какво да правя 😭

# 174
Някоя от вас със хроничен цистит да се е справила с депресия, отключена от това състояние?

# 175
Депресията конкретно заради състоянието ли е или други мисли са с приоритет?
Ако е за заболяването, аз се нахъсвах, че кой не е боледувал и че ще се справя. Пиех какво ли не "на килограм".
Ако други мисли са с приоритет, вижте функцията на щитовидната жлеза.

# 176
Ако е за заболяването, аз се нахъсвах, че кой не е боледувал и че ще се справя. Пиех какво ли не "на килограм".

Да, от заболяването. Един тон АБ и няма махане.. последно ми казаха да не се опитвам и да я лекувам, а само с билки и ако имам много симптоми чак тогава АБ. В цял свят било вече така.. Някой от вас живее ли си с бактерията?
Отделно че имахме планове за бебе..
Щитовидната жлеза не мисля че ми е добре - ТсХ 1.49, T4 е на долната граница, Т3 е по средата, но никой лекар не иска да назначи лекарство при такива стойности. И тестостерон и Дхеа-с са ми над граница..

# 177
Мисля, че всички с хроничен цистит сме малко или много депресирани и психирани. Особено жените, които са във връзка и не могат да водят нормален сескуален живот и/или плануват бебе. При мен от тая гледна точка няма проблем защото нямам партньор и поне това не го мисля, но пък съм свръх фиксирана върху цистита сякаш не съществуват други болести на света. Даже Маринова ми каза "внимавай покрай цистита да не пропуснеш нещо по-сереозно". Тя ме увери, че циститът няма да ме събори, няма да засегне бъбреците и ...грубо казано нямало от това да умра. Не било толкова страшно. Та, това е, не ми остава друго освен да правя каквото мога за профилактика и да се надявам на по-дълги ремисии , без да изпадам в паника когато се случи криза.

# 178
Мисля, че всички с хроничен цистит сме малко или много депресирани и психирани. Особено жените, които са във връзка и не могат да водят нормален сескуален живот и/или плануват бебе. При мен от тая гледна точка няма проблем защото нямам партньор и поне това не го мисля, но пък съм свръх фиксирана върху цистита сякаш не съществуват други болести на света. Даже Маринова ми каза "внимавай покрай цистита да не пропуснеш нещо по-сереозно". Тя ме увери, че циститът няма да ме събори, няма да засегне бъбреците и ...грубо казано нямало от това да умра. Не било толкова страшно. Та, това е, не ми остава друго освен да правя каквото мога за профилактика и да се надявам на по-дълги ремисии , без да изпадам в паника когато се случи криза.

Да аз съм по същия начин и тя ми каза да не мисля толкова за мехура си... А как като е възпален и боли? А за уросепсиса какво мисли?

# 179

Да, от заболяването. Един тон АБ и няма махане.. последно ми казаха да не се опитвам и да я лекувам, а само с билки и ако имам много симптоми чак тогава АБ. В цял свят било вече така.. Някой от вас живее ли си с бактерията?
Отделно че имахме планове за бебе..
Щитовидната жлеза не мисля че ми е добре - ТсХ 1.49, T4 е на долната граница, Т3 е по средата, но никой лекар не иска да назначи лекарство при такива стойности. И тестостерон и Дхеа-с са ми над граница..
Абсолютно съгласна с болднатото. Години влачих да пия билки и фитопрепарати. След 4 АБ, ваксина 3 месеца орално и последващо 2 г Цистон + бонус каквото се сети човек - сода с вода, лимони, комбинации чайове и още не знам какво. Вече забравих какво ли не съм пила. И заболяване щитовидно имам след цистита отключено. Неслучайно споменавам и него, защото влачим инфекции, които отключват и други заболявания.
Разбирам и защо не предписват нищо покрай хормоните, а сами да си назначаваме пак не е работа. Проверка за дефицит на витамини Д и В12 е най-малкото, което може да се направи и при дефицит, който със сигурност ще има с това Т4, да се опиташ да набавиш с по-високи дози за 2 месеца и да вдигнеш нивата, от там да се размърда и Т4, евентуално, и като цяло имунната да пребори уроинфекциите.
Направи си сама схема на фитопрепарати и бабини илачи и започни да пиеш на своя глава. Аз така правех. Доктор ми изписваше по 1, да кажем Неоринал или Уронат, аз наред с това пиех и сода с вода, и на Боарон гранули предписани от хомеопат и си правех по 2 литра комбинирани чайове, и се миех с тетра, триклобактер, тантум роза, защото все щипеше след ходене по малка нужда. С годините променях много неща и пиех много неща. Трябва да вземеш мерки. Не разчитай само на традиционна медицина.
Виж и за Д маноза прочети и опитай.

Общи условия

Активация на акаунт