Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 5 524
  • 168
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, как се лекува цистит без антибиотици причинен от бактерията Стафилококи? Някой имал ли в такъв проблем? Някой може ли да ми каже дали има някакви билкови таблетки които подтискат растежа на Стафилококи във влагалището?
Бетадин глобули повидон йод - 14 дни 1 вечер
След това лактобацили 14 дни
Трепе всичко наред
Аз вече АБ не пия
След 14 тия спрях
Само локално
Успех

# 151
  • Благоевград
Здравейте, може ли някой който е ползвал Калимин да сподели своят опит. Пия го вече една седмица, някои дни отново съм доста зле с уринирането, а други е по-лесно. Чувството за недоизпразване си остава, но в различна степен. Много съм притеснена откакто ми установиха задържането (около 100мл). Търсих много информация, и до колкото виждам няма лечение, ако това лекарство не помогне. Четох за поставяне на катетри в домашни условия, но не са ли опасни точно за хора с чести инфекции?
Отчайвам се..

Аз също имах задръжка, но просто защото след гинекологична операция ми бяха прецакали мехура и не чувствах кога ми се пишка. Три месеца пих гръцкия вариант на Калимин, защото Калимина ми дразнеше много стомаха. При мен се появи чувствителност на около 400мл урина в мехура. Но за да не правя задръжки, задължително, когато съм си вкъщи пишкам клекнала, иначе седнала трябва много време да чакам, тъй като излиза на етапи с прекъсване. Виж като си под душа как най-лесно изтича. При мен и поза щъркел е много удобна и излиза всичко.

# 152
Миа ,залагам на дълги курсове ,но пускам урокултури.Първият път бях 6 мес на него и имах спокоен и стерилен период .Сега го пих 1 год ,всичко беше наред ,но на неговия фон съм с Ентерокок.Мислих даже 2 год да стоя както оперираните деца и с 1 бъбрек като следя контролно чернодробни и кръвни ,но...
Елие,стафилокок ,особено златен е страшно резистентна гад.Над 1 год ми отне с аб по антибиограма ,в комбинации...И на края единствено с ванкомицин венозно успяхме.

# 153
Здравейте. Лекувам цистит, но от 2 дни ми е по - мътна урината, пих антибиотик и уринал акут, но възможно ли е да са били песъчинки. Усещането е тъпа болка, от която се свивах, и от време на време пробождане в пикочния канал за секунди. Усещах как нещо пада по него. За секунди ме пробожда. И обикновено имам чувство за неизпразване на мехура и се връщам пак. Сега не толкова.

# 154
Миа,забравих да ти благодаря за хипрекса.В него ми е надеждата.

# 155
  • Благоевград
Миа,забравих да ти благодаря за хипрекса.В него ми е надеждата.

Сън, сигурна съм, че ще ти помогне. Ако имаш проблеми със стомаха си вземи празни желатинови капсули размер 000, за да ги слагаш в тях и задължително след хапване.

# 156
Здравейте, някой да е бил в Турция за лечение на цистит и урологични проблеми?

# 157
Здравейте отново.
Аз също имах 15-20 мл задържане на урина. Така ми казаха в болницата когато ме гледаха на ехографа. Първо на пълен мехур после след уриниране. Но не го отразиха
След това започнаха болки и течение често пикане. Вчера бях в София и открих в НЦЗПБ ЧЕ имам някаква странна Гъба , която прави всички тези поразии.  В темата за гъбички тема 15 мисля че беше съм описала
Не знам дали тази гъба точно направи така че да уринирам често през 10 мин и подробно нещо да изтича , защото пък урината ми е стерилна. Но нещо имаше , което дразни много мехура. Много се ядосах и си само назначих Везизол 5 мг
4 дни го пих х 1 на ден с храна и малко след него но шпа
Ами сякаш отпусна всичко, много релаксиращо ми стана и вече не уринирам така често. Уринирам си на 1-2 часа даже и повече. Дори ако мехура се пълни не усещам вече болка. Просто нищо не усещам.
Точно 4 хапчета изпих за 4 дни и вече проблем нямам.  Поне на този етап
Не смятам да пия повече. Но, но шпа също много ми помогна. Най отпускащо ми стана от него имах опъване в таз а, опашка кост и по хода на нерва. Но след като го пиех се отпусна всичко и някак излишната урина се източи. Усещах сякаш имам джоб в корема ниско долу и много ми пареше и постоянно ме караше са ходя и да уринирам и то за една капка ……. Много болезнено и възпалено
Но след тези 2 неща съм добре за момента
Везизол 5 мг и но шпа 40 мг
Везизол 1 на ден. Но шпа 3 х 1 поне
Това помогна при мен

# 158
Настасия,правила съм консултация с турски уролози и немски.
От водената кореспонденция,се доверих на д-р Джинович (има тема за него тук и във фейсбук).С цистоскопия ми постави диагноза ,която до онзи момент за 14 год тук нямах.Предложи ми и оперативен план на лечение ,на който се подложих.Въпреки решените проблеми ,които имах от уретра до бъбреци , одисеята ми с бактерии -по-рядко и с по-слаби инфекции ,продължава.
Миа,благодаря.Ще говоря другата седмица с нефроложката ми  и ако имам аб курс,ще включа и хипрекса.Колко най-дълго си го пила? С вит Ц ли?Специален режим спазва ли по времето му на пиене?

# 159
  • Благоевград
Настасия,правила съм консултация с турски уролози и немски.
От водената кореспонденция,се доверих на д-р Джинович (има тема за него тук и във фейсбук).С цистоскопия ми постави диагноза ,която до онзи момент за 14 год тук нямах.Предложи ми и оперативен план на лечение ,на който се подложих.Въпреки решените проблеми ,които имах от уретра до бъбреци , одисеята ми с бактерии -по-рядко и с по-слаби инфекции ,продължава.
Миа,благодаря.Ще говоря другата седмица с нефроложката ми  и ако имам аб курс,ще включа и хипрекса.Колко най-дълго си го пила? С вит Ц ли?Специален режим спазва ли по времето му на пиене?

Без прекъсване 10 месеца. Първия месец го пих сутрин и вечер с по 1000мг витамин Ц. След това само вечер, пак с 1000мг. Сега го пия само вечер с 500мг вит. Ц, а по два пъти само след полов акт. Спрях да пия вино. Сега само като имам повод, но не съм забелязала да прави реакция. Всичко друго си ям  и пия. Но за всеки случай виж му листовката. Хубаво е да стои възможно най-дълго в мехура, затова го пиех непосредствено преди лягане, като гледам преди това да не пия много течности, за да не ставам през нощта. Сутрин изчаквах да излезат всички течности след кафето, за да може пак да постои 2-3 часа без да пишкам.

# 160
Благодаря ти сърдечно!

# 161
Здравейте, някой има ли идея как се слага ваксината за цистит, при положение че постоянно има такъв - постоянно бактерии в урината

# 162
На мен ми я поставиха в периода, в който правех постоянно цистит. Но нямаше нужният ефект при мен. Само да ви предупредя, че при третата доза получих силна треска и невероятна болка в ръката, и при трите поставяния ръката болеше, но при третият път усещането беше все едно е премазана.

# 163
Здравейте, някой има ли идея как се слага ваксината за цистит, при положение че постоянно има такъв - постоянно бактерии в урината
Пробвала ли си да сложиш бетадин овули.
Аз намам в урина бактерия , но имах във влагалище.
По назад я има моята хронична история.
Какво ли не слагах цялата аптека
Само бетадин ме спаси , спрях на уринирам през 15 мин даже през 5
Беше страшно и болезнено
Накрая лекаря ми се ядоса и ударно с бетадин за 7 дни изтрепа всичко.
Ударно 4 сашета 2 х 2 омни биотик 5
За да не влиза бактерия от червата към влагалище да няма пренос.
От там спря транспорта на зарази към влагаливщто ми
Бетадина изтрепа всичко , което си беше вътре.
По време на тях Солодагорен 3 х 20
Аз пих 3х 40 капки защото ми писна нещо да ми тече и да боли и т н. Исках да махна вече всичко от всяка тъкан.
Ииииии така комплексно нещата спряха.
Само от пиене на 500 антибиотика ми остана гъба Кандида Парапсилозис
Екзотична гаД , която моря с миконазол
Ама в България няма …… и трудно се справям
За нея взех Клион Д и продукти на Мед Био
Те са от рода на Нарине.
Защото доктора  каза че правя Кандидозен Цистит , а той бил 3 пъти по болезнен от бактериалния.
И понеже в Пловдив никой не ми откри гъбата на посявка се наложи в София последна линия да отида и за мой късмет се откри …………
и чесно казано не вярвам на никоя лаборатория в Пловдив
Всички ми извеждаха различно име на бактерия и си мисля аз че цистита бил от бактерия. Но , уви. Имало и по качествени лекари и по хубави среди в София и качествена Антимикограма.
И така, аз лично съм доволна
Може да съм минала 200 км и да съм дала маса пари, но съм им благодарна защото наистина откриха какво ми има.
Защото пиех какво ли не Дифлукан , Микомакс, мажа с клотримазол, канестен
Нищо не минава. Седя и уринирам постоянно , по едно време уринирах и капки кръв.
Много се ядосах и си казах , че ако още се въртя в Пловдив няма да излезна от порочния кръг. Затова посетих НЦЗПБ и вече картите се разкриха.
Вече знам кое от какво е било
И наистина съвета ми е да имаш време да ги посетиш наистина да видят какво причинява тези неща при теб и да изследват кой продукт е за теб и тая мъка да спре.
Тази цялата процедура ми излезе 270 лв на човек.  Пълен пакет секрети и урини и стъкла и намазки и ПСР и каквото се сетиш.
с мъжа ми 550 лв общо.
Но, не съжалявам.
Защото колко съм дала в Геника ……..
и Бодимед и Синево и къде ли не
Просто ми е лошо.
И много хубаво ти става като кажат имаш това и това и нищо друго. С това се лекува и край. 

# 164
Аз имах няколко месеца затишие, особенно докато пиех Феманоза. Пиех я и след полов акт по едно саше. И познайте… в събота имахме полов акт, веднага както обикновенно ходя до тоалетна, измивам се. В неделя бях ок. Вчера в понеделник започнах да имам дискомфорт, но пих много вода през деня и всякаш отшумя. Да, ама не. Тази сутрин ставам до тоалетна - всичко ок. След 5 минути пак ми се доходи, викам си много странно. И като ме преряза… Взех си феманоза, уринал акут и четох за някакво хомеопатично на всеки час Кантарис 9ch. Преди обеда мина що годе добре, но сега пак ме заболя доста. До сега винаги цистита след полов акт още на следващия ден се е появявал, този път малко по-късно, но го отдавам на акта така или иначе.
 Захладня тези дни, но ходя с чорапи, маратонки. Не съм се разголила. Писна ми. А правим и опити за бебе 😭

Общи условия

Активация на акаунт